Εις το επανιδείν κόουτς

Εις το επανιδείν κόουτς

bet365

Μια αντικειμενική προσέγγιση της περίπτωσης Πρίφτη οδηγεί τον Βασίλη Βλαχόπουλο σε δύο συμπεράσματα: Είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής του Άρη σε βάθος (σχεδόν) δεκαετίας αλλά και προσωποποίηση της εργατικότητας και της ηθικής.

Συνήθως η αξία των ανθρώπων αναδεικνύεται όταν φεύγουν από κοντά μας. Στην περίπτωση του Δημήτρη Πρίφτη ελπίζω να χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια για να συνειδητοποιήσει ο Νίκος Λάσκαρης ότι αυτή η αποχώρηση στοιχειοθετεί το μεγαλύτερο λάθος του σε αγωνιστικό επίπεδο. Ο Πρίφτης ήταν η εγγύηση, η ασφάλεια της επένδυσης του Λάσκαρη ανεξαρτήτων των τριών λανθασμένων επιλογών που έκανε τη χρονιά που τελείωσε. Είναι άνθρωπος που σεβάστηκε και το τελευταίο ευρώ του ιδιοκτήτη.

Ο τρόπος έκδοσης του διαζυγίου είναι εκκωφαντικός. Ο επικοινωνιακός μηχανισμός που λειτουργούσε με σκοπό την αποδόμηση του Πρίφτη περίμενε (από τον περασμένο Μάρτιο) την απομάκρυνση του 49χρονου προπονητή από την τεχνική ηγεσία. Τελικώς, σήμερα ο ίδιος πήρε το καπελάκι του κι έφυγε για να τραβήξει γι’ άλλες πολιτείες. Αν εξάλλου ο Πρίφτης είναι ικανός και εξελίξιμος προπονητής αποδεικνύεται από τη διετή συμφωνία του με την Ούνικς Καζάν.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα (21+).

Για το ποιόν του Πρίφτη έχουμε γράψει πολλά και μπορούμε να γράψουμε ακόμη περισσότερα με την καταγραφή περιστατικών τα οποία θα καταδείξουν τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φύγει από τη θέση του. Είναι γνωστό βέβαια ότι (έντεχνα) δηλητηριάστηκε η σχέση του με τον Λάσκαρη κι αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Ακολούθησε ένας στίβος μάχης για τον Πρίφτη ο οποίος όμως άντεξε στους κραδασμούς και βγήκε (όχι απλά) αλώβητος (αλλά) κερδισμένος γιατί το… άδικο δεν το θέλει ούτε ο Θεός.

Ο χαρακτήρας του Πρίφτη αναδεικνύεται και μέσα από το αποχαιρετιστήριο γράμμα του. Αποχαιρέτησε με σεβασμό όλους όσοι του έδειξαν εμπιστοσύνη, τον αγάπησαν, τον μίσησαν, τον έβρισαν, τον λοιδόρησαν. Ουδέποτε δήλωσε αρειανός αλλά (πιστέψτε με) σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησε πολύ καλύτερα και αποτελεσματικά από συγκεκριμένους λαϊκιστές. Πάντα αθόρυβα, χωρίς να διαφημίσει τις πράξεις του.

Είναι πολλά αυτά που μένουν από την τριετία του Πρίφτη στον Άρη. Σε αγωνιστικό επίπεδο είναι πετυχημένος. Ξεκινώντας από τη σεζόν 2014-15 όπου είχε Αμερικανό παίκτη με ετήσιες απολαβές 25.000 δολαρίων, αλλά «έβγαλε» την ομάδα τέταρτη αναγκάζοντάς την να παίξει πέρα από τα όριά της. Επιτυχημένη ήταν και η σεζόν 2015-16, ενώ πέρυσι η ομάδα λειτούργησε υπό το καθεστώς εσωτερικών προβλημάτων. Το ότι άργησαν να δημοσιοποιηθούν οφείλεται στον Πρίφτη ο οποίος απορρόφησε όλους τους κραδασμούς με σκοπό τη διατήρηση την έξωθεν εικόνας του ιδιοκτήτη.

Ο Πρίφτης είναι ο άνθρωπος ο οποίος πέρυσι το καλοκαίρι απέρριψε πρόταση 250.000 δολαρίων της Μπάνβιτ κι όταν μπήκε στο γραφείο του εκπροσώπου του, απευθυνόμενος στους Νίκο Λάσκαρη, Τζώρτζια Ευσεβίου τους είπε… «δεν θέλω να μιλήσουμε για λεφτά, δώστε ό,τι θέλετε αλλά σας παρακαλώ να μιλήσουμε για την ομάδα διότι αργήσαμε πολύ».

Είναι πολλά περισσότερα που αδυνατεί να καταλάβει ο απλός κόσμος γιατί δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της καθημερινότητας μιας ομάδας. Είναι για παράδειγμα ο άνθρωπος που συγκλονίστηκε όταν έμαθε το προσωπικό πρόβλημα του Βασίλη Βουρτζούμη και επί τουλάχιστον δύο εβδομάδες ήταν νυχθημερόν μαζί του για να τον στηρίξει δίχως αυτό να επηρεάσει το επίπεδο εργασίας του στον Άρη.

Είναι τέλος ο προπονητής που δέχεται την κριτική των δημοσιογράφων αρκεί αυτή να εμπεριέχει επιχειρήματα. Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι και τον Μάη (δημοσίως) παραδεχόταν τα δικά του λάθη. Ουδέποτε όμως μίλησε για τα λάθη των άλλων. Γιατί κύριος ήρθε και κύριος φεύγει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.