Πάντα στο νου σου να έχεις την Ιθάκη!

Χριστίνα Βραχάλη Χριστίνα Βραχάλη
Πάντα στο νου σου να έχεις την Ιθάκη!

bet365

Η Χριστίνα Βραχάλη γράφει για το υπέροχο ταξίδι των κοριτσιών του Κώστα Κεραμιδά που δείχνει ότι θα έχει προορισμό την δική τους Ιθάκη.

Λένε πως είναι ευγενική υπερηφάνεια το να θέλει κανείς να είναι καλύτερος των άλλων. Και η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών ΘΕΛΕΙ.

Και ΕΊΝΑΙ καλύτερη από τους άλλους.

Όχι μόνο γιατί κέρδισε την πανίσχυρη Ρωσία. Όχι γιατί η συγκεκριμένη νίκη είναι ιστορική. Όχι γιατί πήγε κόντρα στα προγνωστικά, στην εις βάρος της διαιτησία, στα χίλια δυο εμπόδια που αντιμετώπισε στη μέχρι τώρα πορεία της. Αλλά γιατί έχει μάθει να βάζει στόχο την υπέρβαση. Κι όταν έχεις μάθει να ξεπερνάς τον εαυτό σου, τότε είσαι ικανός να ξεπεράσεις οποιονδήποτε αντίπαλο. Τότε ο «απέναντι» όσο μεγάλος κι αν είναι, τον κάνεις να φαντάζει μικρός.

Το υπέροχο ταξίδι της γαλανόλευκης στο Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας θα συνεχιστεί. Γιατί το μυαλό και η ψυχή αυτών των κοριτσιών έχει μάθει να ταξιδεύει μακριά...

Γιατί δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν στην ομάδα υπάρχει η Εβίνα Μάλτση. Η κορυφαία Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια. Εκείνη που από το 1996 μέχρι σήμερα αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο της Ευρώπης. Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Τσεχία, Τουρκία... Στους πιο ανταγωνιστικούς συλλόγους της Ηπείρου. Όπου ταξίδεψε, γύρισε με τίτλο.

Εκείνη που ψηφίστηκε MVP στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λετονίας το 2009, χωρίς καν η Ελλάδα να βρίσκεται στο Final 4. Εκείνη που παραμένει ο πιο πιστός «στρατιώτης» της εθνικής ομάδας στα 38 της χρόνια. Και που αγωνίζεται με ψυχή και αντοχές 18χρονου.

Εκείνη που είναι η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών με τη φανέλα της εθνικής... Το ψάρι λένε «βρωμάει» από το κεφάλι.. Στην περίπτωση της εθνικής ισχύει το αντίθετο. Το κεφάλι είναι ισχυρό. Με καθαρό μυαλό.

Κι η ραχοκοκαλιά γερή..

Στέλλα Καλτσίδου. Δεν θα αναφερθώ στους 24 πόντους, τα 9 ριμπάουντ και τα 4 ασίστ στον αγώνα κόντρα στη Ρωσία. Αλλά στο διαολεμένο ταλέντο της να βάζει την μπάλα στο πλεκτό με οποιονδήποτε τρόπο.

Άρτεμις Σπανού. Η ύψους 1,90 -παρά ένα εκατοστό, γεννημένη το 1993, που πέρα από την ικανότητα και τα προσόντα της, το «δε μασάω ρε» που ούρλιαξε στο τέλος του ματς σε ερώτηση του συναδέλφου για το ξύλο που έφαγαν από τις Ρωσίδες, δηλώνει πολλά.

Η αντίδραση της Αφροδίτης Κοσμά, της Κατερίνας Σωτηρίου, της Λολίτας Λύμουρα, της Άννας Σπυριδοπούλου στο buzzer beater της Μάλτση, επίσης μαρτυρούν πως σε αυτή την ομάδα γνωρίζουν πως η χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη όταν τη μοιράζεσαι.. .

Ο ενθουσιασμός των νεαρότερων στην ομάδα, της Μαριέλλας Φασούλα, κόρης της περίφημης «αράχνης» του ελληνικού μπάσκετ, και της Ελεάννας Χριστινάκη αλλά και η παρακαταθήκη που άφησαν αθλήτριες όπως η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ... Είναι συστατικά επιτυχίας...

Αυτή είναι η εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών. Για όσους δεν τη γνώριζαν μέχρι σήμερα, «συστήθηκε» με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Και για τους πιο δύσπιστους, αν χρειαστεί, θα ...ξανασυστηθεί την Πέμπτη κόντρα στην Τουρκία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χριστίνα Βραχάλη
Χριστίνα Βραχάλη

Στο χώρο της δημοσιογραφίας ξεκίνησα το 2002. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, όπου εργάστηκα για δύο χρόνια. Το 2003 για τις ανάγκες ενός προγράμματος της Κρατικής τηλεόρασης, Olympic Trophy, πραγματοποίησα το γύρο της Μεσογείου με στόχο την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων που θα λάμβαναν χώρα στην Αθήνα το 2004. Στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη εργάστηκα στο γραφείο τύπου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες του ποδοσφαίρου. Από το 2004 μέχρι και για 14 χρόνια εργαζόμουν στο Αθλητικό Τμήμα της τηλεόρασης (παρουσίαση δελτίων και αθλητικών εκπομπών) και του ραδιόφωνου του ΣΚΑΙ (δημοσιογραφική παραγωγή, μεταδόσεις αγώνων, παρουσίαση εκπομπών, σύνταξη κι εκφώνηση αθλητικών δελτίων). Πλέον ανήκω στο δυναμικό του Epsilon TV. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια φιλοξενεί τις σκέψεις μου και υλοποιεί της ιδέες μου το gazzetta.gr, ενώ παράλληλα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις εικόνες και τις εμπειρίες μου με τους σπουδαστές του ΙΕΚ Όμηρος εδώ και περίπου 8 πανεπιστημιακά έτη. Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Επιστήμης και Φυσικής Αγωγής του Πανεπιστημίου της Αθήνας, με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο. Μιλάω αγγλικά και γαλλικά.