Με 7 ξένους του χρόνου η Basket League

Με 7 ξένους του χρόνου η Basket League
Οι ομάδες από την επόμενη σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούν να έχουν στο ρόστερ τους εφτά ξένους παίκτες με έναν να μένει εκτός δωδεκάδας.

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός πρότεινε το 4+2 στην υπηκοότητα των ξένων παικτών να αλλάξει και να γίνει έξι οποιασδήποτε υπηκοότητας και ίσχυσε από τον δεύτερο γύρο με τις ομάδες να έχουν ακόμη και έξι Αμερικανούς.

Την επόμενη σεζόν αλλάζει και αυτό στην Basket League σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του gazzetta.gr αφού κάθε ομάδα θα μπορεί να έχει εφτά ξένους παίκτες (μπορούν και όλοι Αμερικανοί). Η σκέψη αυτή είναι κυρίως των μεγάλων ομάδων που αγωνίζονται στην Ευρώπη kαι θα τεθεί για ψήφοφορία στο επόμενο Δ.Σ, του ΕΣΑΚΕ.

ΟΙ εφτά ξένοι δε θα έχουν δικαίωμα ταυτόχρονης συμμετοχής αφού έξι θα πρέπει να δηλώνονται στο ρόστερ κάθε αναμέτρησης.

Αυτό έχει σκοπό να έχουν οι ομάδες με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ τους ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και υποχρεωτικών αλλαγών, χωρίς ταυτόχρονα να περιοριστεί η συμμετοχή των Ελλήνων παικτών.

Το βασικό ερώτημα είναι αν η ομάδα θα μπορεί να αλλάξει κάθε εβδομάδα τον παίκτη που θα μένει εκτός δωδεκάδας όπως συμβαίνει στην VTB ή αν θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός αλλαγών σε κάθε γύρο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα