«Για να λένε οι νεότεροι: Οπως το 2017!»

«Για να λένε οι νεότεροι: Οπως το 2017!»
Ο Νίκος Παππάς νιώθει ευτυχής που το όνομά του γράφτηκε στην ιστορία ενός ακόμη πρωταθλήματος μέσα στο Φάληρο και μέσω του gazzetta.gr, αποκαλύπτει ποια ήταν η κινητήριος δύναμη που «έσπρωξε» τον Παναθηναϊκό προς τον τίτλο και διδάσκει ήθος, μιλώντας για τον Ολυμπιακό.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Tα διαπιστευτήρια που τον συνοδεύουν όχι απλά δεν είναι αμελητέα, αλλά προδιαθέτουν όποιον διαβάζει το βιογραφικό του αλλά δεν τον ξέρει, ότι πρόκειται για ένα δεινό εκτελεστή που μπορεί να βάλει την μπάλα στο καλάθι με χίλιους δύο τρόπους. Και πραγματικά έτσι ήταν μέχρι να υπογράψει στον Παναθηναϊκό και να ενταχθεί σε έναν σύλλογο που δεν κάνει πρωταθλητισμό μόνο στην Ελλάδα, αλλά στοχεύει μόνιμα να βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτός ήταν και ο λόγος, που ο Νίκος Παππάς, ένας γεννημένος σκόρερ με έμφυτο το ένστικτο του νικητή, δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ρόλου στον «Εξάστερο».

Ειδικότερα, φέτος, στην 4η σεζόν του με την «πράσινη» φανέλα, ο 26χρονος γκαρντ βρέθηκε από πρωταγωνιστής επί Πεδουλάκη, σε σχεδόν θεατής από τον πάγκο για όλον τον Δεκέμβριο (επί Πασκουάλ), με αποτέλεσμα η θέση του στην ομάδα να περάσει από μύρια κύματα και για ένα διάστημα, το μέλλον του στους «πράσινους» να δείχνει εξαιρετικά επισφαλές.

Σ' εκείνο ακριβώς το σημείο, όμως, ήταν που ο 1ος σκόρερ της Α1 Κατηγορίας με τον Πανιώνιο (2012-2013), άλλαξε τελείως το τσιπάκι του και με το πρόσωπο που παρουσίασε στην προπόνηση, ανέκτησε σιγά-σιγά την εμπιστοσύνη του προπονητή, αξιοποίησε όλες τις ευκαιρίες που πήρε και πολύ σύντομα, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία του Καταλανού τεχνικού με προσφορά σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Η κατάκτηση του 36ου πρωταθλήματος και η νίκη με 66-51 στον 5ο τελικό επί του περυσινού πρωταθλητή και εφετινού δευτεραθλητή Ευρώπης, Ολυμπιακού, τον βρήκε σε μεγάλη ευφορία, πολύ απλά γιατί αυτός ο τίτλος θα έχει ιδιαίτερη αξία για τις επόμενες γενιές παικτών του «τριφυλλιού»: «Δείξαμε τον δρόμο στις επόμενες γενιές του Παναθηναϊκού! Νιώθω ευτυχής που είχαμε την ευκαιρία να γράψουμε τη δική μας ιστορία και μακάρι να εμπνεύσουμε τους επόμενους παίκτες που θα φορέσουν την “πράσινη” φανέλα και να λένε να το κάνουμε όπως το 2017!», είπε αρχικά στο gazzetta.gr o Έλληνας άσος της ομάδας και συνέχισε:

«Έγιναν πάρα πολλά, αλλά το τέλος είναι που μένει!»

«Η χρονιά ήταν πολύ περίεργη, είχαμε αλλαγή προπονητή, είχαμε παίκτες που ήρθαν κι έφυγαν, υπήρξε μεγάλη αμφισβήτηση και το περιστατικό με το πούλμαν, έγιναν πάρα πολλά, αλλά τέλος καλό, όλα καλά! Έστω και την τελευταία στιγμή, στο τελευταίο ματς, με την κατάκτηση του τίτλου, αποδείξαμε – κυρίως στους εαυτούς μας – ότι είμαστε μία σπουδαία ομάδα που μπορεί να καταφέρει πάρα πολλά.», υπερθεμάτισε ο Παππάς, που ήταν ο κορυφαίος παίκτης των πρωταθλητών στον 2ο τελικό (16π. με 9/9 βολ. & 3/4 σουτ σε 16').

«Δε νομίζω ότι μας έδεσεκάτι ιδιαίτερο! Το κίνητρο του πρωταθλήματος ήταν από μόνο του πολύ ισχυρό! Έχουμε τεράστιες προσωπικότητες στην ομάδα, παίκτες και προπονητή που έχουν κατακτήσει πολλούς τίτλους αλλά και την Euroleague, οπότε η δίψα μας για την επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη. Τα βάλαμε κάτω, πεισμώσαμε και βρήκαμε τον τρόπο.», σχολίασε ο πρώην παίκτης του Πανελληνίου, της Μπιλμπάο, του Κολοσσού Ρόδου, του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου, που δεν θέλησε να σχολιάσει την ανωτερότητα της ομάδας του στα περισσότερα αν όχι σ' όλα τα ματς των τελικών...

«Σημασία έχει ότι το πήραμε, όχι αν είμαστε καλύτεροι!»

«Το ποιος ήταν καλύτερος στα περισσότερα παιχνίδια, θα το κρίνετε εσείς οι δημοσιογράφοι ή ο κόσμος. Η ουσία είναι ότι χάσαμε τα δύο πρώτα ματς εδώ στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”, επομένως ήρθαμε να παίξουμε τον 5ο τελικό με την πλάτη στον τοίχο, αλλά νομίζω ότι αποδείξαμε ότι έχουμε καρδιά, διαβάσαμεσωστά τον Ολυμπιακό και παίξαμε αποτελεσματική άμυνα και η επιτυχία μας, δεν χωράει καμία αμφισβήτηση.», επεσήμανε ο παίκτης με το Νο. 11, που είναι από τους πιο δημοφιλείς στην «πράσινη» εξέδρα.

«Όλα τα παιδιά στην ομάδα αισθάνονται μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τον κόσμο της ομάδας, που είναι συνεχώς δίπλα μας και νομίζω ότι η υποδοχή που περνάει από το μυαλό μας ότι θα γίνει στο ΟΑΚΑ, δεν θα έχει κανένα προηγούμενο (σ.σ.: η συνέντευξη έγινε στα αποδυτήρια του ΣΕΦ)», υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς, που δεν μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την στάση των παικτών του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του αγώνα...

«Δεν άξιζε στον Ολυμπιακό να διακοπεί το παιχνίδι!»

«Φάνηκε ότι οι αντίπαλοί μας ξενέρωσαν λίγο με τις ρίψεις αντικειμένων και τα περιστατικά που έγιναν και προκάλεσαν την διακοπή. Δεν τους αξίζει καθόλου το να μην τελειώνουν τα ματς, είναι μία ομάδα που έχει πετύχει πάρα πολλά, έφτασε στον τελικό της Euroleague για μία ακόμη φορά και έχει τον απεριόριστο σεβασμό μας. Μπράβο τους και για την προσπάθεια που κατέβαλαν στους τελικούς και για όλη τη χρονιά που έκαναν!», κατέληξε ο 2 φορές πρωταθλητής και 4 φορές Κυπελλούχος με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα