Ποιοι συνεχίζουν και ποιοι αποχωρούν από τον Ολυμπιακό

Ποιοι συνεχίζουν και ποιοι αποχωρούν από τον Ολυμπιακό

Ποιοι συνεχίζουν και ποιοι αποχωρούν από τον Ολυμπιακό
Το gazzetta.gr σας ενημερώνει για το ποιοι παίκτες αποχωρούν από τον Ολυμπιακό, ποιοι θα συνεχίσουν και τι θα γίνει με τους Πρίντεζη, Μάντζαρη και Σφαιρόπουλο.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να μένει εκτός τίτλων. Η παρουσία της ομάδας στον τελικό της πιο δύσκολης Euroleague αποτελεί παράσημο το οποίο όμως δεν αλλάζει το αποτέλεσμα της ζυγαριάς το οποίο γέρνει προς την αποτυχία.

Η διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει πάρει ουδέποτε οποιαδήποτε απόφαση εν θερμώ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσουν τις επί της ουσίας ενέργειες για τη διόρθωση των λαθών.

Το gazzetta.gr σύμφωνα με τις δικές του πληροφορίες αναλύει τα δεδομένα για κάθε παίκτη, τι ισχύει με τα συμβόλαιά τους και ποιοι αποχωρούν από τον Πειραιά.

ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ

Ο Αμερικανός έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες διατηρούν την option της αποδέσμευσης αρκεί να τον ενημερώσουν μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Επίσης υπάρχει όρος NBA out αν βρει ομάδα στις ΗΠΑ.

Ο Έρικ Γκριν βάσει συμβολαίου είναι να λαμβάνει την επόμενη σεζόν περίπου 1.000.000 δολάρια, ποσό το οποίο κρίνεται αρκετά υψηλό.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ο Γκριν σε κάποια παιχνίδια «οργίασε» ενώ έπαιξε αρκετά καλά στους δύο εκτός έδρας τελικούς. Γενικότερα έδειξε πως δεν μπορεί να παίξει ταυτόχρονα με τον Βασίλη Σπανούλη μιας και είναι παίκτης που βρίσκει ρυθμό από την επίθεση και όχι από την άμυνα.

Στα ενθαρρυντικά είναι ο χαρακτήρας του ο οποίος δε δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, ειδικά ύστερα από το περιστατικό τον περασμένο Νοέμβριο με την τιμωρία του Γιάννη Σφαιρόπουλου για δυο μέρες.

Ίσως το μοναδικό ερωτηματικό στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας. Περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει η αποχώρησή του.

ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ

Ο Καναδός σέντερ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και οι Πειραιώτες διατηρούν την option της αποδέσμευσης αρκεί να τον ενημερώσουν μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου. Επίσης υπάρχει όρος NBA out αν βρει ομάδα στις ΗΠΑ. Σε αυτή την περίπτωση οφείλει να καταβάλλει ένα μικρό ποσό στην ομάδα.

Ο Κεμ Μπιρτς βάσει συμβολαίου είναι να λαμβάνει την επόμενη σεζόν περίπου 500.000 δολάρια. Ο σέντερ των «ερυθρόλευκων» πραγματοποίησε εντυπωσιακό πρώτο μισό στη σεζόν και απογοητευτικό δεύτερο. Στα βασικά του προβλήματα ήταν πως δύσκολα μπορούσε να αφομοιώσει την τακτική, ειδικά στην επίθεση.

Καλός ριμπάουντερ, καλός στα τελειώματα από τις ασίστ των γκαρντ και καλός μπλοκέρ.

Θα συνεχίσει στην ομάδα εκτός αν πάει στο ΝΒΑ.

ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ

Το συμβόλαιο του Αμερικανού σέντερ ολοκληρώθηκε. Λόγω τραυματισμού την διετία στον Πειραιά πρόσφερε απειροελάχιστα για τα 1.700.000 δολάρια που πήρε συνολικά, ενώ καθυστέρησε υπερβολικά η επάνοδός του λόγω κυρίως προσωπικού του φόβου. Γύρω στα Χριστούγεννα η διοίκηση προσπάθησε να του «σπάσει» το συμβόλαιο για να τον αντικαταστήσει, αλλά εκείνος απαίτησε όλο το ποσό κι έτσι δε συνέβη ποτέ.

Γενικότερα δημιούργησε κάποια μικροπροβλήματα με τη συμπεριφορά του, αλλά όχι τίποτα το σημαντικό.

Δε θα μείνει στον Πειραιά.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Έπαιξε ελάχιστα, αλλά άρπαξε τις περισσότερες ευκαιρίες κι έδειξε πως διαθέτει ικανότητες, θράσος και κυρίως... ακούει και δε μιλάει. Του χρόνου όχι μόνο θα μείνει στην ομάδα, αλλά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα του δώσει μεγαλύτερο ρόλο προσπαθώντας να του βρει πολλά περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ

Ο διεθνής φόργουορντ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου και μπορεί να φύγει μόνο για ομάδα του ΝΒΑ αφού υπάρχει ο σχετικός όρος αποδέσμευσης στο συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε το 2013.

Ο Παπαπέτρου ήταν το μόνιμο μπαλαντέρ του Σφαιρόπουλου όταν τραυματιζόταν παίκτης παίζοντας στη μεγαλύτερη διάρκεια της σεζόν ως «τεσσάρι». Στο τέλος της χρονιάς αγωνίστηκε μόνο ως «3» και η αλήθεια είναι πως τα κατάφερε καλύτερα. Ένα από τα ελάχιστα μειονεκτήματά του ήταν η αστάθεια στην απόδοσή του αφού είχε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Βοήθησε πολύ, δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα και όχι μόνο θα συνεχίσει κανονικά στον Ολυμπιακό, αλλά από την ομάδα θα θελήσουν να τον ανανεώσουν (όχι πάντως άμεσα).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει συμβόλαιο και φυσικά θα συνεχίσει στην ομάδα. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τον Ιανοάυριο και τον πήγαν καπως πίσω. Στο τέλος της σεζόν πάντως πήρε την ομάδα στην πλάτη του.

Ο Σπανούλης θα ξεκουραστεί αρκετά το καλοκαίρι αφού δεν έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα και από τα μέσα Αυγούστου θα προπονείται ξανά σας έφηβος.

ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΟΥΟΤΕΡΣ

Το συμβόλαιο του Αμερικανού ολοκληρώθηκε και δε θα μείνει στον Ολυμπιακό. Η προσθήκη του βοήθησε το πρώτο διάστημα, ωστόσο το κρίσιμο δίμηνο που κρίνονταν οι τίτλοι σε Ελλάδα κι Ευρώπη ήταν κακός και δε βοήθησε το παραμικρό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ

Ο διεθνής φόργουορντ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου και μπορεί να φύγει μόνο για ομάδα του ΝΒΑ (έχει επιλεγεί από τους Χοκς) αφού υπάρχει ο σχετικός όρος αποδέσμευσης στο συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε το 2013.

Η σεζόν η οποία ολοκληρώθηκε ήταν η καλύτερή του, αλλά σίγουρα μπορούσε και καλύτερα. Στα πολύ θετικά της υπόθεσής του είναι η αλλαγή νοοτροπίας το τελευταίο τρίμηνο όπου έμπαινε στο παρκέ να παίξει άμυνα, να παλέψει και να πάρει ριμπάουντ και όχι μόνο να σκοράρει. Στην επίθεση διαθέτει καταπληκτικό σουτ τριών πόντων, ωστόσο πρέπει αν βελτιωθεί σε πολλούς τομείς.

Μοναδικό του μειονέκτημα για την επόμενη χρονιά είναι ότι θα πάρει 450.000 ευρώ. Ποσό που κρίνεται αρκετά υψηλό για την προσφορά του.

Θα συνεχίσει στην ομάδα και ίσως μάλιστα επεκτείνει τη συνεργασία του δεχόμενος ωστόσο μία μείωση φετινών αποδοχών.

ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ

Ο Σέρβος σέντερ έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και μπορεί αν φύγει μόνο για τους Σαν Αντόνιο Σπερς αν το επιθυμήσει ο Γκρεγκ Πόποβιτς. Αυτό το σενάριο έμοιαζε επιστημονικής φαντασίας μέχρι τον Φεβρουάριο, αλλά πλέον στην κυριολεξία παρακαλούν οι Πειραιώτες τα «Σπιρούνια» να τους τον αφήσουν άλλη μία σεζόν.

Μακράν του δεύτερου ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Ολυμπιακού σε άμυνα κι επίθεση. Ριμπάουντερ, πασέρ, τελειώματα με πλάτη στο καλάθι, κοψίματα. Βελτίωσε κάθε πτυχή του παιχνιδιού του/

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση και ως προς τη συμπεριφορά του αφού όχι μόνο δε δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα, αλλά συνήθως αντιμετώπιζε τους πάντες με ένα τεράστιο χαμόγελο.

Αν δεν πάει στους Σπερς θα είναι ο βασικός σέντερ του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ

Το συμβόλαιο του ολοκληρώθηκε και δεν υπάρχει ομάδα στην Ευρώπη που δεν τον θέλει. Η καρδιά του όμως ανήκει στον Ολυμπιακό και πλέον ανυπομονεί να γίνει πατέρας (Αύγουστο) και θα συνεχίσει να φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Η διοίκηση σίγουρα θα τον ανταμείψει με το δεύτερο μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα. Στο εξωτερικό σίγουρα θα βρει περισσότερα, αλλά ο διεθνής φόργουορντ λειτουργεί πολύ με το συναίσθημα.

Φέτος έκανε «παπάδες». Αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας πεντάδας της Euroleague, αλλά ήταν μόνος του αρκετές φορές στη θέση «4» κι έτσι μετά το Final 4 του βγήκε όλη η κούραση στοιχείο το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός στους τελικούς.

Θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό αφού λογικά θα τα βρουν πολύ γρήγορα με τους Αγγελόπουλους.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο διεθνής φόργουορντ μπαίνει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου με την επόμενη σεζόν να παίρνει περίπου 600.000 ευρώ.

Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της ομάδας από τον Ιανουάριο κι ύστερα και χάρη σε αυτόν οφείλονται πολλά σε σχέση με την πορεία της ομάδας. Τρομερός στην άμυνα, καλύπτοντας ακόμη και με λάθος τρόπο, συμπαίκτες του. Στην επίθεση απέκτησε αυτοπεποίθηση κυρίως πίσω από τη γραμμή των 6.75 και έδειξε πολλές ηγετικές ικανότητες.

Ο «Παπ» έκανε σπουδαία δουλειά και φυσικά στον Ολυμπιακό, πιστοί στο δόγμα τους για ελληνικό κορμό, θα θελήσουν να τον ανανεώσουν (όχι άμεσα πάντως).

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ

Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε, ωστόσο και οι δύο πλευρές επιθυμούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους. Ο διεθνής γκαρντ δεν είναι παίκτης ο οποίος βασίζεται στα νούμερά του, αλλά είναι ο κλασικός παίκτης-ομάδας που κάνει τέλεια όλες τις μικρές λεπτομέρειες που χρειάζονται. Στο Final 4 έδειξε βέβαια πως όταν χρειάζεται, μπορεί να σκοράρει και να βοηθήσει και σε αυτόν τον τομέα.

Ο Μάντζαρης σίγουρα θα δεχθεί κρούση από τον Παναθηναϊκό (αν δεν έχει γίνει ήδη) ενώ υπάρχει ενδιαφέρον κι από κάποιες ευρωπαϊκές ομάδες. Λογικά θα είναι το πρώτο χρονικά ραντεβού με τη διοίκηση. Η πλευρά του παίκτη επιθυμεί ένα τριετές συμβόλαιο με αρκετά καλές απολαβές.

Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να συνεχίσει στον Ολυμπιακό για τρία ακόμη χρόνια εκτός αν υπάρξει τεράστια οικονομική διαφορά με πρόταση άλλης ομάδας.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΧΑΚΕΤ

Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε και δε θα συνεχίσει στον Πειραιά. Ο Ιταλός γκαρντ τραυματίστηκε σοβαρά τον Δεκέμβριο στα τελευταία δευτερόλεπτα της αναμέτρησης με την Ούνικς και δεν μπόρεσε να βοηθήσει έκτοτε. Η εγχείριση πέτυχε, η αποθεραπεία του προχωρά, αλλά δύσκολα μετά από αυτόν τον τραυματισμό θα μπορεί να ανταποκριθεί σε 70+ παιχνίδια που θα δώσει ο Ολυμπιακός. Στα μειονεκτήματα του το γεγονός πως έδωσε αρκετές αφορμές με την εξωγηπεδική του ζωή.

Δε θα μείνει στην ομάδα.

ΜΑΤ ΛΟΤΖΕΣΚΙ

Το συμβόλαιό του ολοκληρώθηκε και δε θα συνεχίσει στον Πειραιά. Ο Αμερικανός μετά από 4 χρόνια σημαντικής προσφοράς στον Ολυμπιακό θα αποχωρήσει λόγω των πολλών και συχνών τραυματισμών του. Ο Λοτζέσκι πριν τον τραυματισμό του αξίωνε τουλάχιστον 1.000.000 δολάρια και πλέον στα 32 του έτη και με τόσο ταλαιπωρημένο κορμί δεν είναι εύκολο να τα βρει.

Το χειρότερο δεν είναι οι συχνοί τραυματισμοί, αλλά το γεγονός ότι ο οργανισμός του καθυστερεί υπερβολικά να αντιδράσει και αν τον επαναφέρει στο παρκέ.

Χτύπησε στο παιχνίδι με τη Ρεάλ και από εκεί που γινόταν λόγος για να βοηθήσει στο τέλος τυ Απρίλη, αυτός δεν επέστρεψε ποτέ.

Ο Ματ Λοτζέσκι δε θα συνεχίσει στον Ολυμπιακό.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Έλληνας προπονητής έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν με την ομάδα, αλλά αυτό δε σημαίνει και τίποτα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Το μπάσκετ που έπαιξε στην επίθεση ο Ολυμπιακός δεν ήταν θελκτικό και σίγουρα δεν ήταν αυτό που αρέσει στους διοικητικούς ηγέτες της ομάδας. Από την άλλη ποτέ δεν έχουν διώξει προπονητή με την πρώτη «στραβή».

Η πειθαρχία ήταν το σήμα κατατεθέν φέτος χάρη στον κόουτς, ωστόσο υπήρξαν αρκετές φορές που δημιουργήθηκε ένταση δημοσίως.

Οι περισσότερες πιθανότητες είναι να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, αλλά δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή στο αμέσως επόμενο διάστημα.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα