Ο ένας με Καλάθη, ο άλλος μόνο λάθη!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο ένας με Καλάθη, ο άλλος μόνο λάθη!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον τέταρτο τελικό του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και την αρχή του μπάσκετ που λέει ότι κερδίζει πάντα αυτός που θα τρέξει πιο γρήγορα, αυτός που θα πηδήξει ψηλότερα!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Βοσνία – Ελλάδα (21+).

Πες ότι σε έχουν ναρκώσει λίγο πριν το παιχνίδι και σε επαναφέρουν κατά την διάρκεια!

Έχεις χάσει λοιπόν την αίσθηση του χρόνου! Σε βάζουν μπροστά στην τηλεόραση , εσύ συνέρχεσαι σιγά-σιγά και τότε διαπιστώνεις ότι κάποιοι πονηροί έχουν σκεπάσει με επιδέξιο τρόπο τις ενδείξεις του σκορ και του χρονομέτρου!

Σου ζητάνε λοιπόν να μαντέψεις σε πια περίοδο βρίσκεται το παιχνίδι!

Εύκολα την πατάς αν προσπαθήσεις να μαντέψεις την χρονική περίοδο από την γεμάτη γκριμάτσες ταλαιπωρημένη φάτσα του Πρίντεζη , από το κάθιδρο πρόσωπο του Μάντζαρη , από το σκοτεινό βλέμμα του αρχηγού Σπανούλη , από τις βαριές κινήσεις του Παπανικολάου από την έλλειψη διαύγειας και τα εύκολα λάθη στις επιλογές όλων σχεδόν των παικτών του Σφαιρόπουλου!

Και δεν αναφέρομαι τυχαία στους πρώτους τέσσερις.Ως πυλώνες και σκαπανείς οι απαιτήσεις στα πρόσωπα του λογικά να είναι περισσότερες.

Εστιάζοντας λοιπόν στην εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού την πατάς και απαντάς: Τέλος τρίτης περιόδου , άντε αρχές τέταρτης!

Αμ δε! Η απάντηση στην ερώτηση κουίζ είναι το σοκ που χρειαζόταν ο οργανισμός σου για να ξυπνήσει!

Βρισκόμαστε στο τέλος της πρώτης περιόδου , άλλο αν η εικόνα των ερυθρολεύκων έμοιαζε με ομάδα που παίζει παράταση!

Στο μπάσκετ υπάρχει μια αρχή αναλλοίωτη στον χρόνο , ανεξάρτητα από την εξέλιξη του αθλήματος! Και η αρχή αυτή λέει ότι κερδίζει πάντα αυτός που θα τρέξει πιο γρήγορα, αυτός που θα πηδήξει ψηλότερα!

Στην σειρά των paly off ο Ολυμπιακός παιχνίδι με παιχνίδι δείχνει να εγκαταλείπει την βασική αυτή αρχή! Σε κανένα παιχνίδι μάλιστα δεν έχει πετύχει τον συνδυασμό των δυο στοιχείων!

Όταν το μυαλό δεν τρέχει , λογικό να μην τρέχει και το σώμα! Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο οι ερυθρόλευκοι μετράνε 7 λάθη. Κλείνουν το πρώτο μισό της αναμέτρησης με την αρνητικότατη συγκομιδή των 12 λαθών! Από τα λάθη αυτά έχουν δεχθεί 12 πόντους!

Ο αντίλογος λέει πως στο παρκέ δεν βρισκόταν μόνο μια ομάδα! Σωστά! Η πολύ καλή άμυνα του Παναθηναϊκού με κύριο εκφραστή της ένα Γκίστ από τα παλιά , δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία των ερυθρολεύκων!

Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά , ούτε ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που προβλημάτισε με την άμυνα της τους ερυθρολεύκους! Και άλλες το επιχείρησαν στην Ευρωλίγκα αλλά οι ερυθρόλευκοι και λύσεις βρήκαν και δεν υπέπεσαν σε σωρεία λαθών! Στο τέλος του παιχνιδιού μετράνε 23 σφάλματα! Απίθανο νούμερο για την ομάδα φιναλίστ στο final four!!!

Κάποια απ’ αυτά μάλιστα έχουν γίνει αβίαστα , με τρόπο επιπόλαιο στην μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση ή στις προσπάθειες των ερυθρολεύκων με το θολωμένο τους μυαλό , να βρουν τα missmatch ή τις αδύνατες πλευρές του αντιπάλου!

Ακόμα και ο πιο αδαής περί τα μπασκετικά εύκολα διαπιστώνει την αρρυθμία των ερυθρολεύκων στην επιθετική του λειτουργία. Αρρυθμία που έχει σαν αιτίες την απουσία καθαρού μυαλού και την έλλειψη ενέργειας.

Οι παίκτες του επίσης δεν επιχειρούν να επιτεθούν στο ένας εναντίον ενός , βασικό όπλο της ομάδας καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο! Μετά η ομάδα δεν τρέχει! Κερδίζει ριμπάουντ , βγαίνουν δυο παίκτες μπροστά και οι υπόλοιποι κολλάνε ! Δεν βγαίνουν στο ανοιχτό γήπεδο , έχουν ακυρώσει τους αιφνιδιασμούς ως επιθετική έκφραση.

Αλλά και οι επιστροφές προβληματίζουν! Οι κινήσεις τους βαριές σαν των αστροναυτών στην Σελήνη κόντρα στην βαρύτητα! Μόνο χθες στο πρώτο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έχουν δεχθεί 9 πόντους στον αιφνιδιασμό!

Όταν μια ομάδα στο πρώτο κιόλας μισό του παιχνιδιού δείχνει ότι έχει μείνει από ανάσες , δεν χρειάζεται να έχεις το κληρονομικό χάρισμα για να μαντέψεις την εξέλιξη της αναμέτρησης! Το πράμα μιλά από μόνο του και μάλιστα με τρόπο φλύαρο! Ο Ολυμπιακός έχει χάσει σημαντικά από την σπιρτάδα και την φλόγα του. Δείχνει να έχει μείνει από δυνάμεις και χρειάζεται οπωσδήποτε αναγκαστική προσγείωση για ανεφοδιασμό καυσίμων! Αλλιώς δεν πετά…

Ο Παναθηναϊκός έστησε σωστά την άμυνα του , την λειτούργησε μεθοδικά , εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την έλλειψη ενέργειας από μεριάς αντιπάλου!

Το κυριότερο όμως όλων είναι ότι επιτέλους παρουσιάστηκε ώριμος και συγκροτημένος!

Στην απόλυτη και αναμφισβήτητη επικράτηση του σημεία αναφοράς αποτελούν οι επιδόσεις πολλών παικτών , γιατί το άθλημα είναι ομαδικό.

Αλλά είναι αδύνατον και συγχρόνως άδικο να μην ξεχωρίσεις την απόδοση του Νικ Καλάθη!

Προερχόταν από μια ίωση που τον ταλαιπώρησε σωματικά , μέχρι τελευταία στιγμή η συμμετοχή του θεωρείτο αμφίβολη αλλά ο κλινήρης Καλάθης έβγαλε τόση υγεία στο παρκέ όση χρειαζόταν η ομάδα του για να μην κατακρημνιστεί στα τάρταρα!

Την αξία του με τρόπο επιπόλαιο , πολλοί ενδεχομένως να την έχουν αμφισβητήσει! Τον επαγγελματισμό του όμως ουδείς!

Ο Καλάθης μπορεί να μην είναι ο ηγέτης όπως έχουν συνηθίσει τον ηγέτη οι φίλοι του Τριφυλλιού, αλλά ξέρει τόσο μπάσκετ, όσο μπάσκετ αγνοούν οι επικριτές του!

Με τον Καλάθη παραγωγικό στην επίθεση , μαέστρο στην δημιουργία και θετικό στα αμυντικά του καθήκοντα , ο Παναθηναϊκός δεν έχασε ποτέ του!

Ενώ αντίθετα με τον Καλάθη εκτός παιχνιδιού , ιδιαίτερα στον οργανωτικό τομέα και τους υπόλοιπους σε σούπερ βραδιές , οι πράσινοι , μετράνε οδυνηρές ήττες!!!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!