O Ολυμπιακός αρνείται να χάσει, ο Παναθηναϊκός αρνείται να κερδίσει!

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
O Ολυμπιακός αρνείται να χάσει, ο Παναθηναϊκός αρνείται να κερδίσει!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τα παθήματα που δεν γίνονται μαθήματα στον Παναθηναϊκό, καθώς και για τον χαρακτήρα και το μέταλλο του Ολυμπιακού, που αποτελούν σημεία αναφοράς.

Ο Παναθηναϊκός έστησε σωστά το σαμποτάζ , βρήκε τα κατάλληλα σημεία για τα εκρηκτικά, μέτρησε το κορδόνι , έλεγξε το φυτίλι και όταν ήρθε η στιγμή να πατήσει το κουμπί της πυροδότησης και να τελειώνει, αποφάσισε να γυρίσει πίσω να μετρήσει τους δυναμίτες μήπως και του περισσεύει κανένας για μελλοντική χρήση!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Μετά έκατσε στο ύψωμα άναψε τσιγάρο, θαύμαζε το έργο του, έχοντας ξεχάσει ότι για την ολοκλήρωση της αποστολής βασική προϋπόθεση είναι η ενεργοποίηση των εκρηκτικών!

Από δαιμόνιος και ικανός σαμποτέρ μεταμορφώθηκε σε γραφικό ανιματέρ!!!

Μέχρι τα μέσα της τέταρτης περιόδου οι πράσινοι τα έκαναν όλα όπως έπρεπε σύμφωνα με το πλάνο δράσης , όλα ήταν με το μέρος τους!

Προηγούνται 54-48 με τρίποντη βόμβα του Τζέιμς και το ΣΕΦ μουδιάζει! Ακολουθεί η τεχνική ποινή στον Παπανικολάου , του χρεώνεται επιθετικό φάουλ , ο Τζέιμς βάζει την βολή και οι πράσινοι έχουν την μπάλα απ’ έξω!

Η επίθεση ολοκληρώνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους πράσινους. Τρίποντο του Ρίβερς , μεγάλο καλάθι , η διαφορά στους 10 πόντους – η μεγαλύτερη ως τώρα στην σειρά- με το χρονόμετρο να δείχνει 5:41 για την λήξη!

Οι 10 πόντοι διαφορά σ’ αυτό το επίπεδο και με τον χρόνο που απομένει , δεν είναι μόνο διαφορά ασφαλείας, αλλά αερόσακος!

Ο Παναθηναϊκός έχει το momentum έχει το status, έχει το maximum, έχει το medium, βάλτε όποια λατινικούρα θέλετε απ’ αυτές που έχει ανακαλύψει η σύγχρονη δημοσιογραφία, εν κατακλείδι έχει τα πάντα!

Τρέχει ένα σερί 15-5 στην πιο κρίσιμη καμπή του παιχνιδιού, έχει τον Ολυμπιακό χρεωμένο με 5 φάουλ, ο ίδιος μετρά μόλις 2!

«Η ευκαιρία είναι μοναδική, δεν επαναλαμβάνεται», ούρλιαζε κάποτε ο θρυλικός Τζιμ Μόρισον των Ντόρς!

Οι ερυθρόλευκοι δείχνουν εκνευρισμένοι από τα σφυρίγματα των διαιτητών , έχουν χάσει τον αγωνιστικό τους προσανατολισμό, τα μακρινά σουτ έχουν καταντήσει πληγή (5 στα 25) , τα βαριά χαρτιά χάνονται στο μοίρασμα, τα μυαλά κουρασμένα , τα σώματα ταλαιπωρημένα!

Κι όμως μετά την διαφορά των 10 πόντων ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τον Παναθηναϊκό!

Γιατί η διαχείριση των παικτών του Παναθηναϊκού για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται κάκιστη!

Δεν είναι θέμα προσώπων, αλλά λειτουργίας συνόλου!

Αντί οι πράσινοι να βάλουν την μπάλα στο παρκέ, να την γυρίσουν , να παίξουν με τα νεύρα του αντιπάλου, να επιλέξουν να εξαντλήσουν τον χρόνο στις επιθέσεις τους, να προτιμήσουν ακόμα και την λύση των ντραιβ που θα τους φέρει πιο κοντά και με πιο ξεκούραστο τρόπο στην λύση των ελευθέρων βολών , αυτοί επιλέγουν να παίξουν με τα δικά τους νεύρα και τις δικές τους αντοχές!

Οι ερυθρόλευκοι θα επιστρέψουν με τα τρίποντα και του Σπανούλη εξανεμίζοντας γρήγορα την διαφορά των 10 πόντων, μετατρέποντας την σε απόσταση αναπνοής (54-58).

Όσο πλησιάζει ο Ολυμπιακός , τόσο ο Παναθηναϊκός χάνει την ψυχραιμία του!

Ο σουρεαλισμός σε όλο του το μεγαλείο! Επιθέσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά, επιλογές εκ του προχείρου!

Οι πράσινοι παραδίδουν σεμινάριο με τίτλο: « Πως να χάσεις ένα δικό σου παιχνίδι».

Δεν φωτογραφίζω πρόσωπα, όπως θα βιαστούν κάποιοι ενδεχομένως να μου χρεώσουν, αλλά εικόνα συνόλου. Ο Τζέιμς , ο Σίνγκλετον , ο οποιοσδήποτε παίκτης είναι χρήσιμος για την ομάδα του αλλά στις σωστές δόσεις!

Όπως η καφεΐνη! Η λελογισμένη χρήση της κρίνεται απαραίτητη για τον οργανισμό του ανθρώπου αλλά στην αλόγιστη χρήση της είναι σίγουρο ότι θα σε μετατρέψει σε χειριστή κομπρεσέρ με τα νεύρα σου να έχουν γίνει τσατάλια!

Στην άναρχη έκφραση των επιθέσεων του Παναθηναϊκού ο Τζέιμς θα βρει τρόπο να πάει το παιχνίδι και πάλι στην διαφορά των 6 πόντων( 54-60).

Αλλά ούτε τότε αποφασίζει να βάλει τέλος στους αυτοσχεδιασμούς!

Θα ακολουθήσουν οι χαμένες βολές του Ρίβερς ενώ οι πράσινοι είναι ακόμα μπροστά σzτο σκορ(54-60)! Μια ευκαιρία χαμένη…

Στο 56-60 ο Τζέιμς, ξεκινά την επίθεση , κράτα την μπάλα , στριφογυρίζει , οι υπόλοιποι ανοίγουν σαν το ζεμπέκικο να γουστάρουν τις φιγούρες του!

Πέφτει πάνω στον καταπληκτικό αμυντικά Παπανικολάου , τρώει πόρτα και η επίθεση χάνεται!

Μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια! Την στιγμή που τρακάρει ο Τζέιμς με τον Παπανικολάου απομένουν 11 δευτερόλεπτα για να ολοκληρωθεί η επίθεση των πράσινων!

Δευτερόλεπτα πολύτιμα για να γυρίσει η μπάλα, να διαβάσεις τα miss match, να δεις τις περιστροφές να δοκιμάσεις τον βαθμό αυτοσυγκέντρωσης του αντιπάλου! Δεύτερη χαμένη ευκαιρία…

Μετά το 61-62 το οποίο διαμορφώθηκε με τρίποντη βόμβα του Πρίντεζη , οι πράσινοι χάνουν επίθεση με τον Καλάθη! Τρίτη ευκαιρία χαμένη…

Ακολουθεί ότι καλύτερο γι’ αυτούς! Air ball του Παπανικολάου!

Χαμένη και η επόμενη επίθεση με τον Τζέιμς , χαμένη και η τέταρτη ευκαιρία…

Να σημειώσουμε εδώ ότι σε όλες τις χαμένες επιθέσεις οι πράσινοι χαρίζουν πολυτιμότατα δευτερόλεπτα στους αντιπάλους αφού τις εκδηλώνουν πριν την λήξη!

Έχει κι άλλο…!!! Στο 63-62 η μπάλα είναι στον Παναθηναϊκό που μόλις έχει βγει από ταιμ άουτ και η οδηγία από τον πάγκο είναι η μπάλα να πάει στον Ρίβερς για τρίποντο.

Την επίθεση αναλαμβάνει να την κουμαντάρει ο Τζέιμς , κρατά την μπάλα στα χέρια του και 10΄΄ πριν το τέλος αποφασίζει να την δώσει στον Σίνγκλετον! Αυτός μπλοκάρει , κλείνεται και κάνει βήματα! Πέμπτη ευκαιρία χαμένη…

Και φάνουμε στο αποκορύφωμα! Το χαμένο layup του Τζέιμς, όταν ο Καλάθης έπιασε κοιμώμενη την άμυνα του Ολυμπιακού 12 δευτερόλεπτα πριν την λήξη με το σκορ στο 64-62!!!

Έκτη ευκαιρία χαμένη…

Όλη αυτή την προχειρότητα , την αφέλεια στο παιχνίδι των πρασίνων την βλέπουν, την διαβάζουν οι παίκτες του Ολυμπιακού και ακόμα κι αν δεν βρίσκονται στην μέρα τους, απαντούν με ένα τεράστιο εγώ , με ένα τεράστιο ΘΕΛΩ!

Ο Ολυμπιακός δεν είναι παίξε –γέλασε , ούτε ομάδα σειράς! Είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, σύμφωνα με την κατάταξη, είναι ο φιναλίστ του ευρωπαϊκού τελικού!

Μα πάνω απ’ όλα είναι ομάδα με όλη την σημασία της λέξης! Οι ομάδες ξεχωρίζουν όταν είναι σε θέση να κερδίζουν με την απόδοση τους να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα! Όταν βρίσκουν λύσεις με τις προσωπικότητες της ομάδας ενταγμένες στο σύνολο!

Γιατί ο χαρακτήρας και το μέταλλο του Ολυμπιακού αποτελεί πρότυπο και σημείο αναφοράς για όλες τις ομάδες στην Ευρώπη!

Προφανώς για κάποιο μυστήριο λόγο τα νέα δεν έχουν φτάσει στον Παναθηναϊκό και για ένα ακόμα πιο μυστήριο λόγο τα παθήματα δεν του γίνονται μαθήματα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!