Πρίφτης: «Εμείς ξέρουμε, οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν»

Gazzetta team
Πρίφτης: «Εμείς ξέρουμε, οι ξένοι δεν καταλαβαίνουν»
Ο Δημήτρης Πρίφτης εξέφρασε από πέρυσι την αντίθεσή του με τη διεξαγωγή κατατακτήριων αγώνων για τις θέσεις 3-4 και επανέλαβε τις θέσεις του μετά τον αποκλεισμό της ομάδας του από τον Ολυμπιακό.

«Για μένα αυτοί οι αγώνες δεν θα έπρεπε να γίνονται διότι δεν υπάρχει ουσιαστικός στόχος για έξοδο σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Γίνονται για να δει ο κόσμος την ομάδα του σε δύο ακόμη αγώνες, να δείξει η τηλεόραση κάποια επιπλέον παιχνίδια… Παλιότερα γινόντουσαν αγώνες και για τις χαμηλότερες θέσεις. Τέλος πάντων, εμείς οι Έλληνες καταλαβαίνουμε. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε στους ξένους και φυσικά δεν το καταλαβαίνουν», είπε αρχικά.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αναφερόμενος στη γενικότερη παρουσία της ομάδας του, σημείωσε: «Είναι επιτυχία το ότι βρισκόμαστε στην τετράδα του Πρωταθλήματος και είναι σημαντικό για τους παίκτες. Έχουμε να διαχειριστούμε καταστάσεις, όπως για παράδειγμα το ότι για αρκετό καιρό είχαμε λίγα παιχνίδια κι αυτό είχε αντίκτυπο στον αγωνιστικό ρυθμό της ομάδας. Τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία των αγώνων ανά τρεις ημέρες έχοντας μικρούς αλλά και μεγάλους τραυματισμούς. Όπως είναι η πελματιαία απονεύρωση του Τζάκσον, το διάστρεμμα του Ντραγκίτσεβιτς».

Σχετικά με το σημερινό( 25/5) παιχνίδι, είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε δύο προβλήματα. Αρχικά στην εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ και στη συνέχεια το ότι από κακές επιλογές στην επίθεση δίναμε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να έχει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό. Το διορθώσαμε στο δεύτερο ημίχρονο, συνδυάζοντάς το με καλύτερα ποσοστά ευστοχίας γιατί σουτάραμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση».

Στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε ακολούθως: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό παρότι έχω μιλήσει με τους προπονητές κι έχω εκφράσει τον θαυμασμό του για την πορεία του και το πώς έπαιξε στο Final 4. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι, δεν είχαμε ενέργεια και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έλλειψη ρυθμού. Τις τελευταίες 40 ημέρες έχουμε παίξει 4 ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερα. Το σκορ ίσως να ήταν διαφορετικό, αν είχαμε διαχειριστεί καλύτερα τα φάουλ στο τέλος των δεκαλέπτων. Πρέπει να ξεκουραστούμε, να δούμε πώς θα είναι οι τραυματίες κα θα πάμε να παίξουμε την σειρά με την ΑΕΚ», ενώ στη συνέχεια τόνισε πως, «Αυτή η σειρά, το είχα πει και πέρσι που ήμασταν τρίτοι, γίνεται μόνο στην Ελλάδα. Οταν δεν υπάρχουν πιθανότητες για το πρωτάθλημα, σταματάς. Εμείς είμαστε κατά βάση μία ελληνική ομάδα το έχουμε αποδεχτεί. Είναι δύσκολο να το εξηγήσεις στους ξένους. Είναι λίγο δύσκολο, αλλά σε αυτό βοηθάει το γεγονός ότι έχουμε αρκετούς Ελληνες. Ξέρουμε πως μετά την είσοδό μας στην τετράδα η κατάληξη μας είναι επιτυχημένη. Ισως η διαδρομή να ήταν διαφορετική σε σύγκριση την περσινή σεζόν. Ξέρουμε πως είμαστε το αουτσάιντερ με την ΑΕΚ και λόγω έδρας και λόγω προβλημάτων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα