Τα ρεκόρ των Παπανικολάου, Μπιρτς και ευστοχίας απ' τα 6.75

Τα ρεκόρ των Παπανικολάου, Μπιρτς και ευστοχίας απ' τα 6.75
Η νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, έφερε φετινό ρεκόρ πόντων στον Παπανικολάου, ριμπάουντ στον Μπιρτς και ευστοχίας πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων.

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε μόνο τη νίκη στη Θεσσαλονίκη επί του Άρη, αλλά «έσπασε» και τρία ρεκόρ της φετινή σεζόν.

Οι «ερυθρόλευκοι» ευστόχησαν σε 16 σουτ τριών πόντων κάτι που συνέβη για δεύτερη φορά φέτος αφού άλλα τόσα είχαν βάλει και στην άμυνα της Μπασκόνια (σε 30 προσπάθειες). Η αμέσως χαμηλότερη επίδοση του Ολυμπιακού πίσω από τα 6.75 ήταν τα 14 (σε 26 προσπάθειες) εύστοχα κόντρα στην Ούνικς.

Η χειρότερη φετινή επίδοση των παικτών του Γιαννη Σφαιρόπουλου στα τρίποντα ήταν τα 2/20 στην εντός έδρας ήττα από τη Γαλατάσαραϊ και τα 6/33 επίσης στην εντός έδρας ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

ΦΕΤΙΝΟ ΡΕΚΟΡ ΠΟΝΤΩΝ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Κώστας Παπανικολάου σκόραρε 23 πόντους στο Game 2 με τον Άρη κάτι που αποτελεί φετινό ρεκόρ παραγωγικότητας για τον διεθνή φόργουορντ. Στην καριέρα του πάντως σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα το ρεκόρ του είναι οι 24 πόντοι που είχε σκοράρει απέναντι στο Ρέθυμνο (20η αγωνιστική) τη σεζόν 2012-13.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι 23 σημερινοί πόντοι του Παπανικολάου μπήκαν στο γήπεδο όπου πρωτοεμφανίστηκε στην Α1. Μόνο που τη σεζόν 2008-09 στον Άρη είχε παίξει συνολικά 13 ματς (53 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα) έχοντας βάλει όλους κι όλους 13 πόντους με 1/5 τρίποντα.

ΡΕΚΟΡ ΣΤΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ Ο ΜΠΙΡΤΣ

Ο Καναδός σέντερ μάζεψε 14 ριμπάουντ νούμερο το οποίο ρεκόρ καριέρας για τις μέρες που φορά την ερυθρόλευκη φανέλα. Η αμέσως προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Κεμ Μπιρτς ήταν τα 12 ριμπάουντ τα οποία είχε πάρει πάλι κόντρα στον Άρη, πάλι στο «Nick Galls Hall» για το ματς της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα