Μήτογλου: «Απόλυτο φαβορί το Νορθ Καρολάινα!»

Γιώργος Κούβαρης
Μήτογλου: «Απόλυτο φαβορί το Νορθ Καρολάινα!»

bet365

Το gazzetta.gr ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού εν όψει του Final 4 στο NCAA και δη του Κώστα Μήτογλου, ο οποίος με τη σειρά του αγωνίζεται στο κολεγιακό πρωτάθλημα με τη φανέλα του Ουέικ Φόρεστ!

Σε λίγες ώρες θα δοθεί το τζάμπολ του 78ου Final 4 στο NCAA με το Όρεγκον, το Νορθ Καρολάινα, το Γκονζάγκα και το Σάουθ Καρολάινα να είναι οι τέσσερις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κολεγιακού πρωταθλήματος.

Στο bracket του NCAA Tournament θα μπορούσε να προχωρήσει και το Ουέικ Φόρεστ, αφού μπήκε ως «bubble team» (σ.σ. δηλαδή περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή να δει εάν και εφόσον θα συμμετείχε στο NCAA Tournament) αλλά στο πρώτο ματς γνώρισε την ήττα από το Κάνσας Στέιτ με 95-88 και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Στους «Demon Deacons» αγωνίζεται και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου. Στην «junior» σεζόν του (σ.σ. δηλαδή την 3η του στο κολεγιακό πρωτάθλημα) αποτελεί ένα από τα βασικά «γρανάζια» του πανεπιστημίου από το οποίο αποφοίτησαν παίκτες όπως ο Τιμ Ντάνκαν, ο Κρις Πολ και ο Μάγκσι Μπογκς. Συγκεκριμένα μέτρησε 8,9 πόντους κατά μέσο όρο, 6,1 ριμπάουντ και 42% στα σουτ εντός παιδιάς. Πλέον (προ)ετοιμάζεται για τη senior χρονιά του όπου θα έχει πολλές και αυξημένες ευθύνες.

Το Ουέικ Φόρεστ βρίσκεται στην ACC (Atlantic Coast Conference) και αντιμετώπισε φέτος το Νορθ Καρολάινα. Όπως μας είπε ο Έλληνας φόργουορντ, είναι μια πλήρης ομάδα, την οποία και θεωρεί ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

«Πρόκειται για μια απίστευτη ομάδα με γεμάτο ρόστερ. Διαθέτει εξαιρετικό υλικό σε όλες τις θέσεις, έχει δυνατά και ψηλά γκαρντ, ενώ παίζουν πολύ γρήγορα στο transition. Θεωρώ ότι είναι η πιο γρήγορη ομάδα του κολεγιακού. Κι αν όχι η πιο γρήγορη, μία από τις πιο γρήγορες. Οπότε θεωρώ ότι το Νορθ Καρολάινα έχει τον πρώτο λόγο στο Final 4. Πιστεύω πολύ στη συγκεκριμένη ομάδα. Την παίξαμε και εμείς στην ACC οπότε μπορώ να το πω με σιγουριά».

Για το Όρεγκον: «Διαθέτει πάρα πολύ ταλέντο και σε γενικές γραμμές ένα πολύ καλό σύνολο. Το γεγονός αυτό τους κάνει πολύ δυνατούς», ενώ για τον... γνώριμό του Τάιλερ Ντόρσεϊ από τη κοινή παρουσία τους στην Εθνική Νέων-Ανδρών το καλοκαίρι του 2015 στο Παγκόσμιο της Κρήτης, είπε: «Ο Τάιλερ έχει κάνει τεράστιο άλμα στο NCAA και μπράβο του. Το αξίζει! Στα τελευταία παιχνίδια πριν από το Final 4 κάνει φοβερά πράγματα και σκοράρει περισσότερους από 20 πόντους κατά μέσο όρο. Κουβαλάει την ομάδα. Αυτός με τον Μπρουκς και τον Μπελ. Τους εύχομαι τα καλύτερα και μακάρι να κατακτήσει το τρόπαιο ένας Έλληνας».

Για το Γκονζάγκα: «Τα τελευταία χρόνια ολοένα και πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο. Είναι μια μαχητική ομάδα που με τη πλευρά της έχει πλούσιο ταλέντο. Λογικά θα έχει τον πρώτο λόγο στον ημιτελικό με το Σάουθ Καρολάινα».

Για το Σάουθ Καρολάινα: «Μπορεί να είναι θεωρητικά η πιο αδύναμη ομάδα του Final 4, αλλά δεν πρέπει να μας ξεγελάσει αυτό το γεγονός. Παίζουν πολύ σκληρά και δυνατά στην άμυνα, βουτάνε σε κάθε μπάλα και γενικά δεν αφήνουν καμία φάση να πάει χαμένα. Πολλά τα hustle plays και ιδιαίτερη προσοχή στην παραμικρή λεπτομέρεια».

Για τις εκπλήξεις που δεν περίμενε: «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να χάσει το Ντιουκ από το Σάουθ Καρολάινα. Ούτε περίμενα το Όρεγκον να νικήσει το Κάνσας, αλλά πραγματικά μπράβο του. Δηλαδή στο μυαλό μου είχα ότι και το Κάνσας και το Ντιουκ θα ήταν στο Final 4».

Όσο για το μυθικό ματς μεταξύ Νορθ Καρολάινα-Κεντάκι, το οποίο κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο; «Ήταν κάτι το απίστευτο. Είχε συμβεί και σε εμάς πέρυσι με το Βιρτζίνια! Ήμασταν μπροστά στο ματς με 10 πόντους διαφορά, το γύρισαν το ματς και στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα δεχθήκαμε τρίποντο με ταμπλό. Ήταν από τα τελευταία ματς της ACC και το γεγονός αυτό μας έριξε και δεν συνεχίσαμε στο NCAA Tournament».

Την Κυριακή (2/4) ακολουθεί το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με τον Κωνσταντίνο Μήτογλου και τα όσα είπα για εκείνον, τη παρουσία του στο Ουέικ Φόρεστ, το μέλλον του αλλά και την Εθνική ομάδα...

 

NCAA Τελευταία Νέα