Γιώργος Πρίντεζης: Ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής! (vids)

Γιώργος Πρίντεζης: Ο «ήρωας» της τελευταίας στιγμής! (vids)
Τα... πεταχτάρια του Γιώργου Πρίντεζη με Ερυθρό Αστέρα και ΤΣΣΚΑ, έγιναν η αφορμή για το εκπληκτικό αφιέρωμα της Euroleague στην ζωή του φόργουορντ του Ολυμπιακού.

Μνήμες... Κωνσταντινούπολης ξύπνησε ο Γιώργος Πρίντεζης με το game winner του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, την 27η αγωνιστική της Euroleague.

Με το σκορ στο 64-64, ο φόργουορντ των Πειραιωτών έδωσε, 4 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ματς, ένα μεγάλο «διπλό» στους «ερυθρολεύκους» και κατ' επέκταση το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Η ευρωπαϊκή διοργάνωση, με αφορμή το buzzer beater... πεταχτάρι του, θυμήθηκε το καθοριστικό του σουτ το 2012 στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, το οποίο έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης για δεύτερη φορά, χαρακτηρίζοντάς το «αξιομνημόνευτο».

Διαβάστε το αφιέρωμα:

«Ο... πολυετής φόργουορντ του Ολυμπιακού, Γιώργος Πρίντεζης, θα γραφτεί για τα καλά στην ιστορία ως ο πρώτος - και μοναδικός μέχρι στιγμής - που αποφασίζει τον νικητή του Final 4 της Euroleague, παίρνοντας πάνω του το τελευταίο σουτ της σεζόν.

Το Final 4 είναι μια διοργάνωση που "φτιάχνει" ήρωες και ποτέ αυτό δεν έχει υπάρξει πιο... αληθινό από τις δύο διοργανώσεις που έχουν γίνει στην Κωνσταντινούπολη. Η πιο πρόσφατη έγινε στο «Sinan Erdem Dome», στο γήπεδο που θα φιλοξενηθεί και η τελική φάση το Μάιο του 2017.

Το σουτ του Πρίντεζη με το ένα χέρι στα τελευταία 7'' έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης το 2012. Με 12 λεπτά να απομένουν, οι Πειραιώτες επέστρεψαν από το -19 και νίκησαν την ΤΣΣΚΑ με 62-61 κι έφτασαν στο δεύτερό τους τρόπαιο στην διοργάνωση, μετά από 15 χρόνια. Ήταν η πιο εντυπωσιακή ανατροπή στην ιστορία τελικών της Euroleague!

Είναι, επίσης, ενδιαφέρον πως το "θαύμα" του Ολυμπιακού και ο... ηρωισμός του Πρίντεζη έλαβαν χώρα στην ίδια πόλη, όπου 20 χρόνια πριν, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς έδωσε τον τίτλο στην Παρτίζαν, με τρίποντο στα τελευταία δεύτερα του ματς με την Χοβεντούτ. Ήταν το άλλο μοναδικό σουτ που καθόρισε τον πρωταθλητή.

Κατά τη διάρκεια που η μπάλα έπεφτε στο δίχτυ, ο Πρίντεζης έγινε στιγμιαία ο ήρωας του Final 4 για τον 21ο αιώνα, ενώ αποτελεί την επιτομή της αφοσίωσης σε έναν σύλλογο. Έχει περάσει όλη του την καριέρα στον Ολυμπιακό - εκτός από δύο σεζόν. Είναι μέλος του συλλόγου από πολύ μικρή ηλικία, ενώ ήταν και οπαδός των "ερυθρολεύκων" από παιδί, πηγαίνοντας στους αγώνες της ομάδας με τους γονείς και τους φίλους του.

Η πρώτη του προπόνηση με τον Ολυμπιακό ήταν στα 15 κι έγινε συμπαίκτης με τα είδωλά του, με παίκτες που είχε μέχρι πρότινος αφίσες τους στο δωμάτιό του. Το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με τους Πειραιώτες το έκανε στα 17. Πλέον, μετά από 200 παιχνίδια στην Euroleague με την ερυθρόλευκη φανέλα, είναι αυτός που είναι είδωλο για τους αμέτρητους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Η... αθανασία του με τον σύλλογο που αγαπάει οφείλεται σε μεγάλο κομμάτι στο σουτ του που έστεψε τον Ολυμπιακό πρωταθλητή Ευρώπης το 2012. Και παρόλο που είναι το πιο "γνώριμο" και σημαντικό σουτ στην Euroleague, ο ίδιος δεν σπαταλάει χρόνο στο να το σκεφτεί.

"Όταν συνεχίζεις να παίζεις, δεν το σκέφτεσαι τόσο πολύ", είχε πει ο Πρίντεζης στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. "Κάθε ημέρα που ξυπνάς, έχεις έναν νέο στόχο. Αν θες να είσαι ένας καλός επαγγελοματίας, πρέπει να σκέφτεσαι κι έτσι. Θα αρχίσω να το σκέφτομαι, όταν θα αποσυρθώ. Ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα μας. Εγώ πρέπει να συνεχίζω να προετοιμάζομαι κατάλληλα και να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ".

Με τον Πρίντεζη να εμπνέει, ο Ολυμπιακός έφτασε και στην κατάκτηση του τίτλου το 2013, ενώ έπαιξε και στον τελικό του 2015. Με την καριέρα του να είναι στα πάνω της, για τους οπαδούς της ομάδας αποτελεί ήδη έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού.

Όταν ήρθε έφηβος στους Πειραιώτες, ο Πρίντεζης μπορούσε μόνο να ονειρευτεί το τι θα ήταν σήμερα: ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού, ένας άνθρωπος που έφερε στην ομάδα του το δεύτερο ευρωπαΪκό τρόπαιο και αυτός που θα... έγραφε το πιο αξιομνημόνευτο σουτ στην ιστορία της Euroleague, στην Κωνσταντινούπολη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.