Κολοσσός - Άρης 85-84 (vid)

Κολοσσός - Άρης 85-84 (vid)

bet365

Ο Ρόουπ Άχονεν απέτρεψε την ανατροπή της χρονιάς και χάρισε στον Κολοσσό τη νίκη επί του Άρη στο Βενετόκλειο με 85-84. Οι «κίτρινοι» είχαν επιστρέψει από το -23, αλλά ο βραχύσωμος γκαρντ του Κολοσσού «χτύπησε» στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ένα ασύλληπτο παιχνίδι έγινε στη Ρόδο!

Ο Κολοσσός ήταν ο κυρίαρχος του παιχνιδιού για 25 λεπτά καθώς έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 23 πόντων, αλλά εκεί ο Άρης έκανε τεράστια προσπάθεια επιστροφής, έφτασε να προηγηθεί αλλά στο τέλος πλήρωσε μια αμυντική αδράνεια. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Αν η άμυνα και τα ριμπάουντ υποδηλώνουν τη διάθεση μιας ομάδας, τότε η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ ξεκάθαρη. Διότι ο Κολοσσός Ρόδου «σταμάτησε» στους 50 πόντους και είχε σχεδόν τα τριπλάσια ριμπάουντ (22-8) από τον Άρη.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν πάνω στα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας τους, είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο τέλος της πρώτης περιόδου είχε 10/11 σουτ. Ο δε Άρης με εξαίρεση την αξιοπιστία των ψηλών του, όταν έπαιρναν την μπάλα στο low post στηριζόταν σε μερικά ξεσπάσματα του Ουίλ Κάμινγκς. Άμυνα όμως, δεν έπαιξε ποτέ. Κι έτσι ο Κολοσσός μετά το 14-9 του πρώτου πενταλέπτου, προηγήθηκε με 19-9 δύο λεπτά αργότερα, ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 24-15. Παρότι μάλιστα υπέπεσε σε επτά λάθη στην πρώτη περίοδο!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να σουτάρουν με εξαιρετικά ποσοστά έξω από τα 6,75 – τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο με 8/12 τρίποντα! – και με κορυφαίο τον Άχονεν (σ. σ. σημείωσε δέκα πόντους σε αυτό το διάστημα) έφτασαν τη διαφορά έως και στα επίπεδα των 15 πόντων (37-22, 16:30). Τα διαδοχικά τρίποντα των Ντραγκίτσεβιτς, Κάμινγκς (σ. σ. ο Άρης είχε 5/12 προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο) μείωσαν αρχικά τη διαφορά (39-30, 18’), αλλά και πάλι ο Άχονεν φρόντισε να βάλει τη σφραγίδα του στο τέλος του ημιχρόνου επαναφέροντας τη διαφορά στο +15 (50-35).

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν μια επανάληψη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κολοσσός Ρόδου συνέχισε να σουτάρει με εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας και σε συνδυασμό με την αστοχία των παικτών του Άρη (και) από τη γραμμή των βολών η διαφορά έφτασε έως το +23 (66-43, 25:30). Κάπου εκεί όμως οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Άρης έκανε απεγνωσμένη προσπάθεια επιστροφής στο παιχνίδι καθώς στο 0-6 σερί στα τελειώματα της 3ης περιόδου (73-56, 30’) προστέθηκε κι ένα 0-5 στις αρχές της τελευταίας, μειώνοντας σε 73-61(32’). Με τον Κολοσσό Ρόδου εκτός ρυθμού, ο Άρης επένδυσε επιθετικά στον Βασίλη Καββαδά αλλά ο τελευταίος στις τρεις διαδοχικές επιθέσεις που πήρε δεν έδωσε πόντο κι έτσι η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (79-67, 36’).

Εκεί ο Τάντια Ντραγκίτσεβιτς με διαδοχικούς πόντους μείωσε τη διαφορά στους επτά πόντους (79-72, 37:30) και οι «κίτρινοι» συνέχισαν την αντεπίθεσή τους με κορυφαίους τους Ντραγκίτσεβιτς, Κάμινγκς και προηγήθηκαν με 83-84, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Εκεί ο Άχονεν έβαλε τη σφραγίδα του καθώς ευστόχησε σε λέι απ ένα δευτερόλεπτο πριν το φινάλε διαμορφώνοντας το τελικό 85-84.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Διότι ο Άχονεν είχε την ψυχολογία και την προσωπικότητα στην τελευταία επίθεση για να βάλει την μπάλα στο καλάθι.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Άχονεν έκανε εξαιρετικό παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν ο Κολοσσός έκανε τη διαφορά και την εγκατέστησε έως και στα επίπεδα των 15 πόντων. Και η μοίρα τον ήθελε να βάζει και το νικητήριο καλάθι.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Ρέλεφορντ έκανε μέτριο παιχνίδι για τον Κολοσσό αλλά αυτό δεν κόστισε. Για τον Άρη, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς έκανε έως και τρεις συνεχόμενες βολές αλλά και λέι απ.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Όταν ένα παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο σουτ, τότε το «κλειδί» είναι η τελευταία επίθεση, δηλαδή αυτή του Άχονεν.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο Κολοσσός μπορεί να πετάξει τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα όπου χαλάρωσε αφελώς με συνέπεια να απωλέσει τη διαφορά των 23 πόντων. Ο δε Άρης οφείλει να κάνει το ίδιο με τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα όπου… αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν.

Tα καλύτερα της αναμέτρησης

Τα δεκάλεπτα: 24-15, 50-35, 73-56, 85-84.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα