Σκυμμένα κεφάλια, ακεφιές και... πείσμα

Γιώργος Κούβαρης
Σκυμμένα κεφάλια, ακεφιές και... πείσμα
Το gazzetta.gr ακολούθησε την αποστολή του Παναθηναϊκού στο Κάουνας και καταγράφει τα όσα είδε μετά το τέλος του αγώνα με τη Ζαλγκίρις και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΚΑΟΥΝΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Η πόρτα των αποδυτηρίων ερμητικά κλειστή. Μετά το τέλος του αγώνα στο Κάουνας και από τη στιγμή που οι παίκτες και το προπονητικό τιμ μπήκαν μέσα, δεν βγήκε κανείς στο πρώτο 20λεπτο. Μόνο οι Γιάννης Μπουρούσης και Νικ Καλάθης, φορώντας ακόμα την αθλητική τους περιβολή για να κάνουν τις καθιερωμένες δηλώσεις στους Έλληνες εκπρόσωπους του Τύπου που βρέθηκαν στην μπασκετούπολη της Λιθουανίας.

Από εκεί και πέρα... ουδείς! Ήταν η πρώτη φορά που ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν τόσο σκασμένος από την εμφάνιση της ομάδας του στο τέλος, μη μπορώντας να πιστέψει πώς χάθηκε ένα... σχεδόν δικό τους ματς. Άπαντες βγήκαν μαζί από τα αποδυτήρια, όταν ήταν η ώρα να επιβιβαστούν στο πούλμαν με προορισμό το αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα. Μάλιστα ειπώθηκε στους διαδρόμους των αποδυτηρίων ότι κανείς δεν είχε ξαναδεί έτσι τον Καταλανό τεχνικό. Άλλωστε και αργότερα, όχι μόνο δεν είχε διάθεση για κουβέντες, αλλά ίσα-ίσα που μιλούσε και στον στενό συνεργάτη του, Ινίγο Θορθάνο. Οταν μάλιστα μπήκε στο αεροσκάφος, κάθισε μόνος του και το μόνο που είχε ήταν ένα απλανές βλέμμα, γεμάτο προβληματισμό και δυσαρέσκεια.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Ολυμπιακός - Νταρουσάφακα, αν ο Γκριν σκοράρει τουλάχιστον 15 πόντους.

Όχι ότι διέφεραν και τα μέλη της υπόλοιπης αποστολής. Ακόμα και οι παίκτες μεταξύ τους δεν μιλούσαν ιδιαίτερα. Ήταν όλοι τους... σκασμένοι. Άλλοι έπαιζαν με τα κινητά τους, άλλοι άκουγαν μουσική, άλλοι έβλεπαν ταινίες, άλλοι κοιμήθηκαν, αλλά κανείς δεν είχε όρεξη για κουβέντες. Μόνο οι Σίνγκλετον και Γκιστ συζητούσαν κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως επίσης και ο Φελντέιν με τον Γκέιμπριελ.

Οι μοναδικοί που μιλούσαν και φυσικά σχολίαζαν με τον δικό τους τρόπο το παιχνίδι ήταν οι 70 φίλοι του Παναθηναϊκού που συνόδεψαν την αποστολή της ομάδας στο Κάουνας με την πτήση τσάρτερ. Μάλιστα, αν και η ομάδα είχε γνωρίσει λίγη ώρα νωρίτερα την ήττα, ζητούσαν από τους παίκτες αυτόγραφα κατά τη διάρκεια της αναμονής στο Κάουνας και οι πιο... τολμηροί, ακόμα και φωτογραφίες. Φυσικά κανείς παίκτης δεν αρνήθηκε, παρά το γεγονός ότι τα βλέμματα ήταν σκοτεινά και το κλίμα ιδιαίτερα βαρύ.

Παρόλα αυτά, άπαντες έμοιαζαν... πεισμωμένοι. Κάτι που φάνηκε και από τις δηλώσεις του Νικ Καλάθη, ο οποίος βγήκε μπροστά ύστερα από καιρό, ανέλαβε τις ευθύνες και έδειξε έτοιμος για το μεγάλο restart... Επόμενος σταθμός, η Πάτρα. Σίγουρα όχι κάποιο ματς που θα αποτελέσει κριτήριο για τη συνέχεια. Μεθεπόμενος, σταθμός; Το μεγάλο ματς με τη Ρεάλ στο ΟΑΚΑ... Επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι; Με την Μπασκόνια στη Βιτόρια στα τέλη του μήνα. Εκεί θα φανεί κατά πόσο θα έχει αντιστραφεί η κατάσταση...