Η Βιλερμπάν, ο Τζάκσον και το Παλέ

Η Βιλερμπάν, ο Τζάκσον και το Παλέ

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Βιλερμπάν, ο Τζάκσον και το Παλέ

bet365

Θεωρητικά, όταν γνωρίζεις τον κίνδυνο είναι ευκολότερο να τον διαχειριστείς γιατί έχεις χρόνο στη διάθεσή σου. Αυτό προσπαθεί να κάνει και ο προπονητής της Βιλερμπάν, Τζον Ντέιβιντ Τζάκσον, ο οποίος γνωρίζει… τι εστί Nick Galis Hall, αυτό εξήγησε στο gazzetta.gr.

Ως παίκτης, ουδέποτε αντιμετώπισε τον φανατισμό των οπαδών του Άρη στο θρυλικό Παλέ. Ως προπονητής όμως, τον ένιωσε στο πετσί του. Με αφετηρία τον χειμώνα του 2007 όπου – ως βοηθός του Βενσάν Κολέ – πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στο Παλέ με τη Λε Μαν. Τότε ο Άρης είχε επιβληθεί με 93-74 για την Ευρωλίγκα.

Η μοίρα τα έφερε έτσι όπου κάθε χρόνο ερχόταν στη Θεσσαλονίκη καθώς έμεινε για μια εξαετία (2008-2014) στην τεχνική ηγεσία της Λε Μαν η οποία συγκρούστηκε δύο διαδοχικές χρονιές με τον Άρη για το Eurocup. Και στις δύο περιπτώσεις, ο 47χρονος προπονητής έφυγε… χαμογελαστός. Στην πρώτη φορά (2009-10) φρόντισε ο Αντουάν Ντιό ο οποίος «πλήγωσε» τον Άρη στο τελευταίο δευτερόλεπτο και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη με 71-72. Στη δεύτερη (2010-11), η Λε Μαν επίσης έφυγε νικήτρια με 73-78.

Η ιδιαιτερότητα με τον Τζον Ντέιβις Τζάκσον είναι ότι ως πρώτος προπονητής δεν έχει ηττηθεί από τον Άρη καθώς μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ξέρει όμως ότι ο αυριανός(1/3) αγώνας με τον Άρη στο Nick Galis Hall απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση. «Θεωρώ ότι ο πρώτος αγώνας είναι σημαντικός αλλά δεν θα κρίνει τα πάντα. Στην ουσία έχουμε ένα παιχνίδι ογδόντα λεπτών», είπε ο ίδιος στο gazzetta.gr

Στην πραγματικότητα, δύο είναι οι προβληματισμοί του Γαλλοκαναδού προπονητή. Ο πρώτος σχετίζεται με την… απώλεια αυτοπεποίθησης της ομάδας του έπειτα από τη (νέα) εντός έδρας ήττα από την Ορτέζ για το γαλλικό Πρωτάθλημα. Διότι η Βιλερμπάν παραμένει στην 8η θέση της βαθμολογίας, έχοντας ελάχιστες πιθανότητες κατάκτησης μιας θέσης στην τετράδα. «Για μας είναι απαραίτητο να πάρουμε κάτι καλό στη Θεσσαλονίκη γιατί φέτος δεν μας διακρίνει η ικανότητά μας στην έδρα μας», απάντησε κι εκεί ανέφερε τον δεύτερο προβληματισμό του…

«Είδαμε τι έγινε με τη Στρασμπούρ η οποία είναι πραγματικά καλή ομάδα. Πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την πίεση που δημιουργούν οι οπαδοί του Άρη οι οποίοι είναι ενθουσιώδεις και θα έλεγα ότι είναι σαν να παίζουν κι αυτοί. Συνεπώς, για μας είναι απαραίτητο να έχουμε υψηλό επίπεδο συγκέντρωσης και να ελέγξουμε τα ξεσπάσματα του Άρη. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πρέπει επίσης να ελέγξουμε τα ριμπάουντ», κατέληξε.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα