Η πρόκριση δεν σβήνει τη γενική εικόνα

Η πρόκριση δεν σβήνει τη γενική εικόνα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η πρόκριση δεν σβήνει τη γενική εικόνα

bet365

Στον επαγγελματικό αθλητισμό, το αποτέλεσμα καθορίζει συναισθήματα και διαμορφώνει καταστάσεις. Μόνο που πέρα από την πρόκριση του Άρη υπάρχει η γενική εικόνα του στο Στρασβούργο η οποία ήταν επιεικώς κακή.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι «κίτρινοι» οφείλουν να την κοιτάξουν και να την αντιμετωπίσουν. Απέναντι σε μια ομάδα με πολλά αγωνιστικά προβλήματα, ο Άρης χάθηκε στο παρκέ για τουλάχιστον 32-33 αγωνιστικά λεπτά και φλέρταρε με τον κίνδυνο του αποκλεισμού. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών φανέρωσε τεράστια αδυναμία στη διαχείριση των ειδικών συνθηκών του αγώνα.

Πριν το παιχνίδι, κατά τη σκιαγράφηση του αγώνα με τη Στρασμπούρ, το τεχνικό επιτελείο του Άρη επέλεξε – στο βίντεο – να δείξει στους παίκτες φάσεις από τον αγώνα της Νίμπουργκ με τη Σάσαρι. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι Τσέχοι έφθασαν κοντά στο να ανατρέψουν διαφορά 22 πόντων, τελικώς η Σάσαρι ηττήθηκε με 21 και προκρίθηκε.

Με την προβολή φάσεων από το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Δημήτρης Πρίφτης ήθελε να εμφυσήσει την προσοχή των παικτών του, να δώσει σε όλους να καταλάβουν το επίπεδο δυσκολίας του αγώνα με τη Στρασμπούρ. Στο παρκέ αποδείχθηκε ότι ελάχιστοι αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στην τελευταία περίοδο του χθεσινού (22/2) αγώνα, ο Δημήτρης Πρίφτης χρησιμοποίησε έξι παίκτες. Στο παρκέ ήταν οι Κάμινγκς, Ξανθόπουλος, Ζάρας, Γιάνκοβιτς ενώ Σίμτσακ και Τζάκσον μοιράστηκαν τον χρόνο συμμετοχής. Δεν ήταν τυχαίο ότι ο έμπειρος τεχνικός αποφάσισε να συρρικνώσει το rotation σε όλο το τελευταίο δεκάλεπτο. Τουλάχιστον οι τρεις (σ. σ. Ξανθόπουλος, Ζάρας, Σίμτσακ) δεν αποκτήθηκαν για να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο ή μάλλον, για να είναι στο παρκέ στα τελευταία κρίσιμα λεπτά ενός αγώνα. Ο δε Τζάκσον ήταν μια επιλογή ανάγκης μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Έρικ Μπάκνερ.

Δεν είναι επίσης τυχαίο το γεγονός ότι στην τελευταία περίοδο παίκτες όπως οι Τζένκινς, Ντραγκίτσεβιτς, Καββαδάς παρακολούθησαν τον αγώνα από τον πάγκο. Είναι προφανές ότι ο Πρίφτης περιμένει πολλά περισσότερα και από τους τρεις. Και οι τρεις στοιχειοθετούν σημαντικό αγωνιστικό κεφάλαιο για την ομάδα αλλά δείχνουν «χαμένοι» στην αγωνιστική αστάθεια τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα