ΑΕΚ - Γιουβέντους 75-54 (pics)

ΑΕΚ - Γιουβέντους 75-54 (pics)

Στέλλα Παπαδοπούλου
ΑΕΚ - Γιουβέντους 75-54 (pics)

bet365

Η «Βασίλισσα» ΑΕΚ έκανε... πάρτι στην ρεβάνς με την Γιουβέντους, τη διέλυσε με 75-54 και πλέον στους «16» του Champions League θα αντιμετωπίσει τη Μονακό (28/2)!

Με όλους τους παίκτες να βάζουν το... λιθαράκι τους η ΑΕΚ «έπνιξε» τη Γιουβέντους και ετοιμάζεται να υποδεχθεί την Μονακό (28/2) στους «16» του θεσμού! Στις 8 Μαρτίου η ρεβάνς.

Η «Ένωση» ήξερε πως στη Λιθουανία δεν παρουσίασε το πραγματικό της πρόσωπο και στο... σπίτι της μπροστά σε 5,500 κόσμο θέλησε να δείξει την ανωτερότητά της από την αρχή. Άλλωστε, μπορεί να είχε κερδίσει με ένα πόντο στην παγωμένη Ουτενά, αλλά δεν ήθελε να παίξει ξανά με τη «φωτιά».

Με έξι παίκτες να σκοράρουν και 5/9 τρίποντα η «Βασίλισσα» έπαιξε καλή άμυνα, είχε καλή κυκλοφορία στην επίθεσή της και κυριάρχησε απόλυτα στο παρκέ (25-9 στο 10'). Η συνέχεια ήταν ανάλογη με εξαίρεση ένα κενό διάστημα που επέτρεψε στην αντίπαλο να τρέξει σερί 6-0 και να πάει στ' αποδυτήρια στο -10 (37-27 στο 20').

Ο Ελόνου κυριάρχησε κάτω από το καλάθι, ο Νιούλεϊ έκανε το ντεμπούτο του κι όλα αυτά υπό βλέμμα του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που ήταν στις εξέδρες.

Στο δεύτερο μέρος η καλή άμυνα συνεχίστηκε, η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε το ρυθμό που είχε στο πρώτο ημίχρονο στην επίθεση, ωστόσο η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 10 πόντους και η ελληνική ομάδα δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο.

Η «Ένωση» δέχτηκε κάτω από 60 πόντους και σταμάτησε στο +21.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με λίγες μέρες καθυστέρηση η ΑΕΚ απέδειξε πως είναι αρκετά σκαλιά πιο πάνω από τη λιθουανική ομάδα! Η «Βασίλισσα» που είχε κερδίσει στην Ουτενά χάρις το «γκολ»-φάουλ του Σάκοτα, φρόντισε να μπει αγριεμένη στο παρκέ κι επέτρεψε στην αντίπαλο να πετύχει μόνο 9 πόντους στην πρώτη περίοδο. Με τη διαφορά στο +16 από το πρώτο δεκάλεπτο(25-9 στο 10') η ΑΕΚ... καθάρισε τη νίκη από νωρίς.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τσινεμέλου Ελόνου έχει αποδειχθεί αξιόπιστη λύση κάτω από τη ρακέτα της ΑΕΚ! Ο ψηλός της «Ένωσης» έκανε πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, έχασε μόνο ένα σουτ κι ολοκλήρωσε το ματς με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 20:11.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Σπένσερ Πάρκερ στα 5:34 που έμεινε στο παρκέ είχε 2 λάθη σε 5:34.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε από νωρίς από την άμυνα της πρώτης περιόδου, ενώ η ελληνική ομάδα δέχτηκε κάτω από 60 πόντους.

ΑΦΑΝΗΣ-«ΗΡΩΑΣ»: Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος έκανε το καλύτερό του παιχνίδι στα «κιτρινόμαυρα»! Ξεκίνησε βασικός και ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 11 πόντους και 4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος και 1 κλέψιμο σε 15:09.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Τσινεμέλου Ελόνου για ακόμα ένα παιχνίδι φρόντισε να προσφέρει θέαμα με τα καρφώματά του.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η Γιουβέντους ότι ολοκλήρωσε την εμπειρία της πρώτης της συμμετοχής στο Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 25-9, 37-27, 55-38, 75-54

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα