«Καλός ο ΟΣΦΠ, αλλά όχι όσο ο ΠΑΟ της εποχής μου!» (gTV)

«Καλός ο ΟΣΦΠ, αλλά όχι όσο ο ΠΑΟ της εποχής μου!» (gTV)
Λίγες ώρες πριν από το αποψινό (21.00) τζάμπολ του Ολυμπιακού με την Ζαλγκίρις, ο μεγάλος Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μιλάει στην κάμερα του gTV, για τον Σπανούλη, τον "Ζοτς", τον Πασκουάλ και για το πόσο... προσπάθησε να μη γίνει προπονητής!

Εικοσιέξι τίτλοι σαν παίκτης, εκ των οποίων οι 23 με τους συλλόγους του και οι περισσότεροι (7) με τον Παναθηναϊκό και οι τρεις με τις Εθνικές εφήβων, νέων και ανδρών της Λιθουανίας... Αμέτρητες προσωπικές διακρίσεις... «Νταμπλ» στη χώρα του ως assistant-coach (2015) και ήδη ένα εθνικό πρωτάθλημα (πέρυσι) ως head-coach στη Ζαλγκίρις Κάουνας, την οποία οδηγεί εκ τους ασφαλούς σε μία εξαιρετική πορεία στην εφετινή Euroleague, παρ' ότι έχει ένα από τα χαμηλότερα budget, αν όχι το χαμηλότερο και στο ρόστερ του δεν υπάρχει ούτε ένας Αμερικανός παίκτης και ούτε ένας κλασσικός σκόρερ...

Ο λόγος - μα για ποιον άλλον; - για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, που απόψε (21.00), στο γνώριμό του ΣΕΦ, θα προσπαθήσει να πετύχει την 4η συνεχόμενη νίκη του στον πάγκο της πρωταθλήτριας Λιθουανίας και να πλησιάσει, ακόμη περισσότερο, το θαύμα της πρόκρισης στα playoffs και να διαψεύσει τον κανόνα που θέλει τους κορυφαίους παίκτες, να μη γίνονται και πετυχημένοι προπονητές. Αυτά και πολλά άλλα, γύρω από το πότε αποφάσισε να σταματήσει να αντιστέκεται στην μοίρα του coaching, τους δύο προπονητές που τον ενέπνευσαν, τη νέα Euroleague, αλλά και την «ανάδυση» του Ολυμπιακού στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε o «Saras» στο gTV.