Μηνύσεις κατά Βασιλακόπουλου - Τσαγκρώνη! (pic)

Gazzetta team
Μηνύσεις κατά Βασιλακόπουλου - Τσαγκρώνη! (pic)

bet365

Δυο δικηγόροι και φίλαθλοι του Άρη μηνύουν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο και τον Τάκη Τσαγκρώνη για τις δηλώσεις τους περί πιθανής εμπλοκής της μουσουλμανικής μειονότητας στο ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου στην Ξάνθη!

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Φλόκας από τη Θεσσαλονίκη κι ο Ηλίας Σταθάς από τον Πύργο Ηλείας, μηνύουν τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ για τις δηλώσεις των προηγούμενων ημερών σχετικά με την μουσουλμανική μειονότητα της Ξάνθης.

Όπως τονίζεται στο κείμενο της μηνυτήριας αναφοράς, «οι δημόσιες δηλώσεις αναφερόμενες σε "οργανωμένους και εκπαιδευμένους στρατούς των δύο ομάδων", σε "επεισόδια", σε "εμπλοκή της μουσουλμανικής κοινότητας" της Ξάνθης και σε "θέματα εθνικά" πυροδοτούν εχθρικό κλίμα ανάμεσα αφενός στους φιλάθλους και οπαδούς των δύο συμμετεχόντων στον τελικό Κυπέλλου, ομάδων του Άρη και του Παναθηναϊκού, που σκοπεύουν να παρευρεθούν στον τελικό, όπου κι αν γίνει αυτός, και αφετέρου ανάμεσα στους Έλληνες Χριστιανούς και στους Έλληνες Μουσουλμάνους της Ξάνθης».

Οι δύο νομικοί ζητούν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και υποστηρίζουν ότι οι επίμαχες δηλώσεις είναι αντίθετες με τον αθλητικό νόμο και το άρθρο 192 του Ποινικού Κώδικα περί δημόσιας πρόκλησης ή διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες ή σε αμοιβαία διχόνοια, με συνέπεια τη διατάραξη της κοινής, με βάση -μάλιστα- τις διατάξεις περί ρατσιστικών χαρακτηριστικών.

ΠΗΓΗ: thrakisports.gr

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα