H ιστορία πίσω από το όνομα του... Αζάια Τόμας (vid)

H ιστορία πίσω από το όνομα του... Αζάια Τόμας (vid)

Γιώργος Κούβαρης
H ιστορία πίσω από το όνομα του... Αζάια Τόμας (vid)

bet365

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί για το όνομα του Αζάια Τόμας των Μπόστον Σέλτικς και πώς γίνεται να είναι ίδιο (παρά ένα... γράμμα) με αυτό του πάλαι ποτέ σούπερ σταρ του ΝΒΑ και των Ντιτρόιτ Πίστονς.

Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει καμία συγγένεια μεταξύ του Τόμας και του άλλοτε «κακού παιδιού» των Πίστονς.

Απλούστατα ο πατέρα του Αζάια Τόμας, Τζέιμς Τόμας, ήταν φανατικός φίλος των Λος Άντζελες Λέικερς από μικρή ηλικία και πολύ πριν μετακομίσει στην Τακόμα της Ουάσινγκτον όπου γεννήθηκε ο γκαρντ των Σέλτικς.

Γι' αυτόν τον λόγο είχε βάλει στοίχημα ότι οι Λέικερς του 1989 θα έπαιρναν το πρωτάθλημα σε βάρος των Ντιτρόιτ Πίστονς του... Αζάια Τόμας! Και είχε στοιχηματίσει το όνομα του γιου του! Τελικά οι Πίστονς «σκούπισαν» τους Λέικερς ωστόσο ο μπαμπάς Τόμας είχε προαποφασίσει ότι θα έβγαζε τον γιο του Αζάια.

Με μια διαφορά. Η μητέρα του, Τίνα Μπάλντστριπ, ήθελε να συμβολίζει και την Βίβλο! Έτσι προστέθηκε ένα «a» στο όνομά του και αντί για Isiah Thomas, ονομάστηκε Isaiah Thomas (σ.σ. όπως o Προφήτης Ησαΐας)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα