Τσαλμπούρης: To μέλλον του ανήκει!

Τσαλμπούρης: To μέλλον του ανήκει!

Στέλλα Παπαδοπούλου
Τσαλμπούρης: To μέλλον του ανήκει!

bet365

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης άρπαξε τη νέα ευκαιρία που του έδωσε ο Γιούρι Ζντοβτς κι έπειτα δήλωσε στο gazzetta.gr πως πλέον έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και δουλεύει σκληρά για να βοηθάει όποτε του ζητηθεί.

Η ΑΕΚ... δουλεύει για το μέλλον της και το έχει αποδείξει. Η ομάδα δίνει μεγάλη βάση στις Ακαδημίες της κι ο Γιούρι Ζντοβτς έχει δηλώσει πως είναι δίκαιος και φροντίζει να δίνει ευκαιρίες σε όσους το αξίζουν. Ο Γιώργος Τσαλμπούρης άρπαξε τη δική του! Όχι μία φορά, αλλά σε δύο διαδοχικά παιχνίδια κι «έκλεψε» την παράσταση.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ανταποκρίθηκε, αλλά ότι έβγαλε αυτοπεποίθηση στο παρκέ κι ο κόσμος που βρέθηκε στο «Νίκος Γκάλης» το απόγευμα του Σαββάτου (21/1) τον απόλαυσε! Ο 20χρονος σέντερ σταμάτησε στους 15 πόντους σε 19:27 με 7/9 σουτ και ξεσήκωνε το κοινό με 3 (!) καρφώματα! Λίγες μέρες νωρίτερα απέναντι στην Παρτιζάν πραγματοποίησε εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, δεν ήταν διστακτικός και πέτυχε 10 πόντους κι είχε 2 κοψίματα.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης μίλησε στο gazzetta.gr έπειτα από τη δεύτερη συνεχόμενη καλή του εμφάνιση. Ο ίδιος κρατάει χαμηλό προφίλ, ξέρει πως μόνο με σκληρή δουλειά θα βγει κερδισμένος και θέλει να βελτιώνεται συνέχεια.

Ήρθες με... φόρα από το Βελιγράδι. Δεν έμεινες σε μία καλή εμφάνιση και κόντρα στον Απόλλωνα φρόντισες να εκμεταλλευτείς και τη νέα ευκαιρία. Μάλιστα, ξεσήκωσες το κοινό με τρία καρφώματα.

«Η αλήθεια είναι ότι νιώθω πολύ καλά. Τώρα που ο Ντούσαν (σ.σ. Σάκοτα ) θα παραμείνει εκτός κι ο Δημήτρης (σ.σ. Μαυροειδής) ξεκουράζει το πόδι του είναι ευκαιρία για μένα να βοηθήσω. Δουλεύω πολύ σκληρά, πλέον έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη άνεση. Βοηθώ όσο παραπάνω μπορώ την ομάδα και πιστεύω πως μπορώ κι ακόμα περισσότερο.

Είχα μπει ήδη με αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι με την Παρτιζάν και μετά από καλή εμφάνιση ήθελα να συνεχίσω τις καλές εμφανίσεις. Για να μην φανεί σαν μία εξαίρεση η εμφάνισή μου στο Βελιγράδι. Μπήκα δυναμικά, στα ποδιά ήμουν καλά».

Που θεωρείς πως πρέπει να βελτιωθείς περισσότερο;

«Παντού! Πρέπει να βελτιώνομαι συνέχεια. Σίγουρα θέλω να ξεκινήσω από την άμυνα, αυτή είναι που με κρατάει στο παιχνίδι κι αυτή μου δίνει και ώθηση για την επίθεση».

«Καθιερώνουμε σταθερό κοινό»

Κέρδισες το χειροκρότημα του κόσμου που δείχνει πως χαίρεται όποτε παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι νέοι.

«Ο κόσμος δείχνει αγάπη στην ομάδα. Μπορεί να μην ήταν το γήπεδο γεμάτο, αλλά έχουμε αρχίσει και καθιερώνουμε ένα κοινό πιο σταθερό σε κάθε παιχνίδι της ΑΕΚ».

Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν ευκαιρία ώστε να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής ο Γιούρι Ζντοβτς. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να παίζεται σε αυτά τα ματς;

«Είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα έχει 15 παίκτες, 16 με τον Έντιν που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, που είναι πάντα έτοιμοι. Που ακούν πολύ στην προπόνηση και μπορούν να βοηθήσουν. Τους χρειάζεται αυτούς τους παίκτες η ομάδα, ειδικά τώρα με τις απουσίες. Όλοι ανταποκρίθηκαν και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό».

«Ο Ελονού είναι ο παίκτης που έλειπε από την ομάδα»

Δύο νέα πρόσωπα ήρθαν. Τρεις έμειναν εκτός. Παιχνίδια όπως αυτά κόντρα στον Απόλλωνα σας βοηθούν για να δέσουν στην ομάδα οι νέοι παίκτες;

«Έχουμε τον ΜακΓκραθ και τον Ελονού που είναι καινούριοι κι αυτό το παιχνίδι, όπως και το παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα που έρχεται... είναι σαφέστατα πιο δύσκολο παιχνίδι, είναι ευρωπαϊκό, αλλά δεν έχει και τόση μεγάλη βαθμολογική σημασία. Αυτά τα παιχνίδια λοιπόν θα μας προετοιμάσουν και για τα playoffs του Champions League και για τη συνέχεια της Basket League. γιατί έχουμε δύσκολα παιχνίδια τον επόμενο μήνα.

Πως βλέπεις τον Τσιμενέλου Ελονού;

«Είναι καταπληκτικός αθλητής. Είναι πολύ δυνατός, αλτικός, μας βοηθάει πολύ! Είναι κάτι που έλειπε από την ομάδα μας. Είναι μεγάλο κορμί, καλύπτει χώρο, είναι φόβητρο για τον αντίπαλο κι όσο είναι μέσα η ομάδα είναι αποτελεσματική. Πιστεύω θα μας βοηθήσει πολύ. Κι ελπίζω να είναι υγιής και να μας βοηθάει».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα