Βλασσόπουλος: «Συγκέντρωση και στα 40 λεπτά»

Βλασσόπουλος: «Συγκέντρωση και στα 40 λεπτά»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Βλασσόπουλος: «Συγκέντρωση και στα 40 λεπτά»

bet365

Ο Γιώργος Βλασσόπουλος στάθηκε στην προσπάθεια της Εθνικής Εφήβων και στην έλλειψη συγκέντρωση στο τέλος του ματς.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ ο προπονητής της Εθνικής Εφήβων αναφέρθηκε στην ήττα από τη Γερμανία και την προσπάθεια που συνεχίζεται...

Το τέταρτο δεκάλεπτο στοίχισε στην Εθνική Εφήβων απέναντι στη Γερμανία (70-85), αλλά αύριο (18/12) έχει μία ακόμη ευκαιρία με συνδυασμό αποτελεσμάτων να πάρει την πρόκριση στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Σαμψούντα.

Αυτές τις πιθανότητες θα διεκδικήσει η ελληνική ομάδα, όπως τονίζει μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βλασσόπουλος... «Πιστεύω πως για τρία δεκάλεπτα πήγαμε πραγματικά πολύ καλά και υπήρχαν στιγμές που θα μπορούσαμε να χτίσουμε και μεγαλύτερη διαφορά, να έχουμε ξεφύγει. Αλλά η ομάδα έδειξε πως μπορούσε να πάρει το παιχνίδι. Στο τελευταίο δεκάλεπτο η απόδοσή μας δεν ήταν ανάλογη. Υπήρχε κούραση, είχαμε κάποιες κακές επιλογές σε επίθεση και άμυνα και αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στη Γερμανία που είναι πολύ καλή ομάδα και έχει βλέψεις για το χρυσό να εκμεταλλευτεί αυτές τις αδυναμίες μας και να πάρει αυτή με τη σειρά της μια διαφορά. Η νίκη της Φινλανδίας επί της Τουρκίας σήμερα, μας δίνει ακόμη μια ευκαιρία, με την προϋπόθεση πως η Γερμανία θα νικήσει την Τουρκία αύριο. Κι εμείς τη Φινλανδία φυσικά. Η ομάδα έχει δείξει πως μπορεί και στους δύο αγώνες που έχει δώσει μέχρι τώρα, αρκεί να έχουμε συγκέντρωση και τα 40 λεπτά της αναμέτρησης. Και πιστεύω πως τα παιδιά θα έχουν την κατάλληλη ψυχολογία και να προσπαθήσουν, γιατί θέλουν η ομάδα να προχωρήσει στην επόμενη φάση».

Από πλευράς παικτών, ο Βασίλης Χρηστίδης δήλωσε: «H Γερμανία είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο έβαλε κάποια κρίσιμα σουτ. Στο ίδιο διάστημα εμείς είχαμε κάποιες κακές προσπάθειες στην επίθεση και τους δώσαμε το χώρο να κάνουν το παιχνίδι τους για μερικά λεπτά. Αυτό τους βοήθησε να χτίσουν και μια διαφορά και να μας αφήσουν πίσω στο σκορ. Κάναμε την προσπάθειά μας, δείξαμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο τουρνουά και συνεχίζουμε προσπαθώντας να παρουσιαζόμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι, να βοηθάμε όλοι την ομάδα για τη νίκη. Από εκεί και πέρα έχουμε αύριο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με τη Φινλανδία. Για εμάς στην ουσία είναι ένας τελικός. Μέχρι το τέλος θα κρίνεται η πρόκριση. Από εκεί και πέρα θα ξεκουραστούμε, θα συγκεντρωθούμε και αύριο θα μπούμε στο γήπεδο για το καλύτερο και την πρόκριση, όσο κι αν ξέρουμε πως εξαρτάται και από τον άλλο αγώνα του ομίλου».

 

Τελευταία Νέα