Σερέλης: «Όποιος κοιτάει τη διαιτησία, σε βάθος χρόνου χάνει»

Σερέλης: «Όποιος κοιτάει τη διαιτησία, σε βάθος χρόνου χάνει»

Gazzetta team
Σερέλης: «Όποιος κοιτάει τη διαιτησία, σε βάθος χρόνου χάνει»

bet365

Ο κόουτς του Λαυρίου, Χρήστος Σερέλης υπενθύμισε ότι το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει για καμία ομάδα ενώ κλήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία του αγώνα με τη Δόξα Λευκάδας.

«Σήμερα κάναμε μία πολύ μεγάλη νίκη την οποία κυνηγούσαμε στα τελευταία παιχνίδια με μεγάλη θέληση.Αλλά η διαφορά σήμερα είναι ότι όταν το παιχνίδι πήγε να γυρίσει, βγάλαμε ψυχικά αποθέματα με κάποιους παίχτες οι οποίοι πήραν την ομάδα στις πλάτες τους με την προσωπικότητά τους και γι' αυτό το λόγο ήρθαν στην ομάδα. Επειδή πέρυσι ήμασταν στην ίδια θέση με τη Δόξα, ο τρόπος που αντέδρασε μετά το 13-30 ήταν πραγματικά συγκλονιστικός για μένα. Παρά το γεγονός ότι είχε πρόβλημα με τη φυγή του παίκτη, έβγαλε ψυχή, έβγαλε ενέργεια και γι' αυτό το λόγο έγινε ένα πολύ θεαματικό παιχνίδι, όχι τόσο ποιοτικό το οποίο θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, έτσι ακριβώς όπως και έγινε.

Να ευχηθώ καλή συνέχεια στη Δόξα. Το πρωτάθλημα φυσικά δεν έχει τελειώσει για καμία ομάδα. Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες βρίσκονται σε σημείο που καμία δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής, εκτός και αν εξαιρέσει κανείς το Ρέθυμνο που έχει κάνει μια - δυο νίκες παραπάνω» τόνισε στην αρχική του τοποθέτηση ο προπονητής του Λαυρίου.

Για το εάν περίμενε τόσο δυνατή την Δόξα μετά την αποχώρηση του Ουέλς, ανέφερε: «Αν και δεν θέλω να γίνω μετά Χριστόν προφήτης, εγώ την περίμενα, γιατί όταν φεύγει ένας παίκτης με έναν τέτοιο άκομψο τρόπο, αυτό συσπειρώνει και δυναμώνει μια ομάδα. Καλούνται οι υπόλοιποι παίκτες να καλύψουν το κενό για τον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο και για τη διοίκηση που κάνει μια πολύ καλή προσπάθεια.

Θεωρώ, παρότι είμαι απ'έξω, όταν υπάρχει μια υγιής κατάσταση, αυτό βγαίνει μέσα στο γήπεδο και νομίζω ότι γι'αυτό υπήρχε μια τέτοια αντίδραση απ'το 13-30 και μετά. Θεωρώ αν ήταν με μια άλλη ομάδα που είναι πολλά χρόνια στην κατηγορία και έχει ζήσει τέτοιες καταστάσεις, αυτό το παιχνίδι θα ήταν πιο εύκολο σε σχέση με μια ομάδα που είναι νέα και δεν θα το παρατήσει. Σας το λέω σε σχέση με τη δικιά μου εμπειρία στο Λαύριο για την περσινή σεζόν που όποιο και να ήταν το αποτέλεσμα, δεν σταματάγαμε ποτέ μόνο και μόνο για τη χαρά του παιχνιδιού και της κατηγορίας».

Ο κόουτς Σερέλης κλήθηκε να σχολιάσει τη διαιτησία: «Αν και δεν είμαι πολλά χρόνια προπονητής, δεν έχω μιλήσει ποτέ για τη διαιτησία, σε κανένα παιχνίδι, παρότι έχουμε χάσει παιχνίδια στην παράταση, στην τελευταία φάση, στο τελευταίο σουτ. Δεν έχω μιλήσει ποτέ, ούτε τώρα θα το κάνω. Θεωρώ ότι όποιος κοιτάει τη διαιτησία, σε βάθος χρόνου θα χάσει. Αν ρωτήσετε και τους παίκτες μου, θα σας πουν ότι δεν έχω μιλήσει ποτέ για διαιτησία. Εμείς διώχνουμε παίκτες μετά απο ήττα, όπως στην Αμαλιάδα, στην παράταση. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για διαιτησία αλλά εμείς διώξαμε τους 2 καλύτερους παίκτες μας. Αυτό και μόνο τα λέει όλα».

Τους παίκτες του Λαυρίου εκπροσώπησε ο Χριστόφορος Στεφανίδης: «Αδιαμφισβήτητα σήμερα πετύχαμε το μεγάλο διπλό που θέλαμε, πολύ καιρό. Είχαμε φτάσει κοντά, σε άλλα 2 παιχνίδια 3 θα έλεγα και δεν τα είχαμε καταφέρει οπότε σήμερα είμαστε πολύ χαρούμενοι που το καταφέραμε . Η αλήθεια είναι ότι για 30 λεπτά θεωρώ ότι την αξίζαμε τη νίκη, παίζαμε πάρα πολύ καλά.

Το τρίτο 10λεπτο για μας ήταν πολύ κακό. Παρόλα αυτά η ομάδα σήμερα είχε μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. Έπαιξε για να κερδίσει. Στα τελευταία λεπτά έπαιξε με προσωπικότητα και κέρδισε ένα ματς που θεωρώ ότι άξιζε.

Τώρα για να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή τη νίκη πρέπει να κερδίσουμε τον Κολοσσό, ο οποίος επειδή γνωρίζω πως σκέφτονται εκεί οι άνθρωποι, ακόμα θέλει να βγάλει από πάνω του την γκέλα της 1ης αγωνιστικής που έχασε από το Ρέθυμνο και ψάχνει ένα διπλό οπότε εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Καλή συνέχεια στη Λευκάδα η οποία έχει πολλά να δώσει ακόμα στο πρωτάθλημα, έχει ένα ωραίο γήπεδο και δίνει χρώμα πραγματικά».

Για το στοιχείο που έδωσε την νίκη στο Λαύριο και τις ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τους δύο σημερινούς αντιπάλους, είπε: «Το βασικό στοιχείο είναι αυτό που προείπα πως η ομάδα έπαιξε για να κερδίσει, έβαλε δύναμη στην άμυνα, πάλεψε με τα λάθη της στην επίθεση και παίξαμε σήμερα ο ένας για τον άλλον, περισσότερο από τις άλλες φορές, Όχι ότι δεν γινόταν τις άλλες φορές αλλά σήμερα έγινε περισσότερο.Επίσης έβγαλε προσωπικότητα και πήρε το ματς.

Σε ότι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, το πρωτάθλημα φέτος έχει μία ιδιαιτερότητα. Υπάρχουν 8 παιχνίδια στο γήπεδό σου τα όποια όλες οι ομάδες του βεληνεκούς του Λαυρίου, της Δόξας και άλλων ομάδων που είναι κοντά, στα οποία δεν πρέπει να λαθέψεις. Αν λαθέψεις εκεί ξεκινάει το άγχος και προσπάθεια να ισοφαρίσεις αυτή την ήττα με κάποιο από τα υπόλοιπα παιχνίδια εκτός έδρας ή με κάποια από τις θεωρητικά και πραγματικά μεγάλες . Έτσι στο πρώτο ένα τρίτο όποιος έχει τις λιγότερες γκέλες στο γήπεδο του θα είναι και πιο αισιόδοξος για τη συνέχεια».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα