Σίμτσακ: «Μαθαίνουμε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Σίμτσακ: «Μαθαίνουμε έναν άλλο τρόπο παιχνιδιού»

bet365

Στα αγωνιστικά προβλήματα αλλά και στη διαφορετική φιλοσοφία παιχνιδιού που έχει ο φετινός Άρης σε σχέση με την ομάδα της τελευταίας διετίας αναφέρθηκε ο Βασίλης Σίμτσακ στη συνέντευξη Τύπου.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι από ψυχολογικής πλευράς και αυτό φάνηκε στα δύο πρώτα λεπτά όπου δεν μπήκαμε συγκεντρωμένοι. Μετά καταφέραμε μέσα από τη σκληρή άμυνα να βάλουμε εύκολα καλάθια και να αποκτήσουμε ρυθμό στην επίθεση καθώς επίσης και να διατηρήσουμε μεγάλη διαφορά στη διάρκεια του αγώνα. Τώρα αφήνουμε πίσω μας αυτό το παιχνίδι. Προσωπικά κρατάω την άμυνα, τις καλές συνεργασίες που είχαμε και την κίνηση στην επίθεση. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Για τα προβλήματα τραυματισμών: «Οι απουσίες συνήθως συσπειρώνουν τις ομάδες. Ξέραμε ότι μας λείπουν παίκτες οι οποίοι προορίζονταν για τη βασική πεντάδα. Δεν θεωρώ ότι ήταν μικρό το ροτέισιον, απλά πασάραμε καλά από τη μία πλευρά της μπάλας στην άλλη. Κυρίως όμως, μπήκαν όλοι στο παιχνίδι στην επίθεση, αυτό πάντα ανεβάζει τη ψυχολογία του παίκτη κι έτσι ήρθε η εύκολη νίκη».

Σχετικά με το τι δεν είχε ο Άρης στα άλλα παιχνίδια: «Μπορείς να πεις πολλά. Ό,τι δεν υπήρχε τόσο καλή κυκλοφορία της μπάλας; Ό,τι έχουμε μάθει σε έναν άλλον τρόπο παιχνιδιού; Εννοώ αυτόν που είχαμε πριν τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι δύσκολη η μετάβαση σε έναν άλλον τρόπο παιχνιδιού. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Κάποια στιγμή η ομάδα θα βγάζει αυτό που πρέπει σε μεγάλο βαθμό».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα