Πασκουάλ: «Επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα, πρόκληση ο Ολυμπιακός»!

Πασκουάλ: «Επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα, πρόκληση ο Ολυμπιακός»!

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα, πρόκληση ο Ολυμπιακός»!

bet365

Ο Τσάβι Πασκουάλ σχολίασε την επιστροφή του στο Palau Blaugrana ως αντίπαλος της Μπαρτσελόνα και τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με τη δουλειά των παικτών σήμερα. Παίξαμε σοβαρά και στα σαράντα λεπτά. Καταφέραμε να ξεφύγουμε από το δεύτερο δεκάλεπτο και να παίξουμε καλά. Προσφέραμε μία ωραία εκδοχή της ομάδας στους φιλάθλους μας και για τον κόσμο που είδε το ματς στην τηλεόραση» εξήγησε αρχικώς ο Καταλανός προπονητής μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πάτρας.

Εν συνεχεία μίλησε:

Για το πως περιμένει τον αγώνα και τι περιμένει να ζήσει στο γήπεδο της πρώην ομάδας: «Δεν περίμενα καμία ερώτηση για την Μπαρτσελόνα σήμερα (σ.σ. γέλια). Το πρώτο που περνάει από το μυαλό μου είναι να συγχαρώ τους παίκτες μου όπως και ήδη έκανα. Να δω το σημερινό παιχνίδι κι αύριο θα στραφώ στην Μπαρτσελόνα. Σήμερα προτιμώ να μην σκέφτομαι τίποτα σχετικό με αυτό».

Για το αν βλέπει ομοιότητες στο περσινό παιχνίδι που έπαιζε η Λοκομοτίβ του Μπαρτζώκα με τη φετινή Μπαρτσελόνα και τις απουσίες: «Οι προπονητές αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, όμως όταν αλλάζουμε ομάδα είμαστε άλλοι προπονητές. Γιατί κάθε φορά πρέπει να αξιοποιήσεις τους παίκτες που έχεις. Μερικές φορές δεν μπορείς να κάνεις πράγματα που θα ήθελες ή το αντίθετο. Μιλάμε για στιλ προπονητή αλλά είναι στιλ ομάδας. Υπάρχουν πράγματα πιο γενικά όπως οι προπονητές που ασχολούνται περισσότερο με την άμυνα ή την επίθεση. Αλλά πιστεύω και οι δύο ανήκουμε στην κατηγορία που 50% ασχολούμαστε με την επίθεση και 50% με την άμυνα. Τώρα χρησιμοποιώ πράγματα στο παιχνίδι μας που δεν χρησιμοποιούσα με την Μπαρτσελόνα στην άμυνα και την επίθεση. Είναι δύσκολο να γίνει σύγκριση και αξιολογήσεις αφού έχουμε αλλάξει ομάδες. Σε ό,τι αφορά τις απουσίες προσπαθώ να μην σκέφτομαι ποιους δεν έχω στη διάθεσή μου. Προσπαθώ να μην χρησιμοποιώ σε περίπτωση ήττας ως δικαιολογία την απουσία ενός παίκτη. Απλά μερικές φορές απαντώ κι εγώ με ευγένεια όταν με ρωτάνε πως θα πήγαινε το παιχνίδι αν έπαιζε ένας παίκτης που έλειπε. Ακόμα κι αν περάσει από το μυαλό μου δεν μου αρέσει να μην χρησιμοποιώ δικαιολογίες σε περίπτωση ήττας».

Για τη μη χρησιμοποίηση των Τζέιμς και Γκάμπριελ που χρειάζονται χρόνο κι έρχονται παιχνίδια με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ που θεωρούνται δύσκολα: «Σίγουρα ξέρετε καλύτερα από μένα τον κανονισμό που υπάρχει στην ελληνική λίγκα. Μπορώ να κάνω μόνο δύο αλλαγές μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου. Πρέπει να προχωράω προσεκτικά γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί αύριο. Και οι δύο τα πήγαν καλά στη χθεσινή προπόνηση. Θα ήταν καλό αν είχαν παίξει. Αλλά θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη στιγμή χρειάζεται περισσότερο να προπονηθούν παρά να παίξουν».

Για το αν είναι πιο επικίνδυνη η Μπαρτσελόνα μετά τις διαδοχικές ήττες της: «Είναι από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους στην Ευρώπη. Τόσο εντός όσο κι εκτός, στην έδρα της ακόμα περισσότερο και είναι μία μεγάλη πρόκληση. Οι μεγάλες ομάδες είναι πάντα επικίνδυνες. Όταν έχουν καλό σερί σκέφτεσαι ότι παίζουν καλά και τα έχουν καταφέρει. Κι αν χάνουν θεωρείς ότι είναι αδύνατο να συνεχίσουν να χάνουν. Γι’ αυτόν τον λόγο θα είναι μία πρόκληση».

Για την κλήρωση του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακού: «Δεν ξέρω ποιος τράβηξε τον κλήρο. Ίσως να μην είναι φίλος μου (σ.σ. γέλια). Προφανώς αστειεύομαι. Ποτέ δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι θα ήθελες να είχε συμβεί σε μία κλήρωση. Ποτέ. Έχεις κλήρωση, αντίπαλο και παίζεις σε κάποιο γήπεδο. Τώρα είναι δεδομένο και αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Νομίζω ότι τον Γενάρη θα παίξουμε τρεις φορές. Πάντα είναι καλό για το μπάσκετ τα συχνά ντέρμπι. Στην τελική είμαστε επαγγελματίες και παίζουμε για τον κόσμο. Να έχει έντονα συναισθήματα και να απολαύσει το παιχνίδι».

Γόντικας: «Ευχαριστώ τον κόουτς»

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Κωστής Γόντικας: «Ήταν τιμή μου και ευχαρίστησή μου για την δεύτερη ευκαιρία που πήρα. Ευχαριστώ πολύ τους προπονητές και τον κόουτς για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν για να δείξω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για το πόσο τον βοηθάει η συνεργασία με τους συμπαίκτες του, ο 22άχρονος σέντερ επισήμανε: «Προσπαθούν να με βοηθήσουν να προσαρμοστώ. Μου δείχνουν εμπιστοσύνη και νιώθω σαν να είμαστε οικογένεια. Με κάνει ευτυχή και με κάνει να μην έχω τόσο άγχος».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα