Ο Ουέστμπρουκ στο... κυνήγι του Ρόμπερτσον (infographic)

Ο Ουέστμπρουκ στο... κυνήγι του Ρόμπερτσον (infographic)

Γιώργος Κούβαρης
Ο Ουέστμπρουκ στο... κυνήγι του Ρόμπερτσον (infographic)

bet365

Σύμφωνα και με τους Αμερικανούς, ο σούπερ σταρ της Οκλαχόμα είναι σε... καλό ρυθμό για να φτάσει τα 181 «triple doubles» του μεγάλου «Big O»

Πολλές φορές είχε βάλει υποψηφιότητα για τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο ΝΒΑ, άλλες τόσες τον... πλησίασε, αλλά ουδέποτε τον έκανε δικό του. Αν λάβει κανείς υπόψιν του τα... κατορθώματά του τη φετινή σεζόν, ίσως να είναι η σειρά του!

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ πραγματοποιεί μυθικές εμφανίσεις και παρά... 0,1 ριμπάουντ έχει «triple double» στους μέσους όρους του με 31,2 πόντους, 11,2 ασίστ και 9,9 ριμπάουντ. Και αν «πιάσουμε» μόνο τις τελευταίες 15 ημέρες, οι μέσοι όροι του ξεπερνούν κατά πολύ το «triple double» με 32,7 πόντους, 12,9 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Αριθμοί που -αν μη τι άλλο- προκαλούν... ίλιγγο και οι οποίοι θυμίζουν άλλες εποχές.

Τότε που ο Οσκαρ Ρόμπερτσον είχε κάνει τέχνη τον διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες και τον οποίο μιμήθηκε εξαιρετικά για όσο διάστημα έμεινε στα παρκέ, ο Μάτζικ Τζόνσον. Από τη νεότερη γενιά, εκείνος που είχε συνδέσει το όνομά του με τα «triple doubles» ήταν ο Τζέισον Κιντ, ο οποίος έφτασε στα 107 σε 1.391 παιχνίδια.

Ο Ουέστμπρουκ μετράει αυτή τη στιγμή 44 παιχνίδια ως διψήφιος σε τρεις στατιστικές κατηγορίες, έχοντας από πάνω του μόνο τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος τον προσπέρασε στο ματς που έγινε το βράδυ της Κυριακής (27/11) κόντρα στους Σίξερς (έχοντας στο σύνολο 1.001 ματς). Πάντως, οι εκτιμήσεις των Αμερικανών αναφέρουν ότι ο «RW» θα γράψει ιστορία (τουλάχιστον) στη συγκεκριμένη κατηγορία. Μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει σε 605 παιχνίδια, ενώ μόλις που έκλεισε τα 28 του χρόνια.

Εάν και εφόσον συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, δεν αποκλείεται να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα και... γιατί όχι να απειλήσει τα 181 «triple doubles» του Οσκαρ Ρόμπερτσον, ο οποίος τα είχε καταφέρει σε 1.040 παιχνίδια!

 

NBA Τελευταία Νέα