Το δεκάλεπτο που του δυσκολεύει τη ζωή

Το δεκάλεπτο που του δυσκολεύει τη ζωή

Βασίλης Βλαχόπουλος
Το δεκάλεπτο που του δυσκολεύει τη ζωή

bet365

Το πρόβλημα ανέδειξε η στατιστική και οι τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών. Στα πρώτα δεκάλεπτα των τελευταίων τεσσάρων αγώνων, ο Άρης δέχεται κατά μέσο όρο 27,2 πόντους και καλείται να ανατρέψει διαφορές τουλάχιστον έντεκα πόντων!

Καταρχάς είναι αναγκαίο να σημειωθεί ότι αυτό το πρόβλημα δεν υφίστατο στους πρώτους αγώνες των «κίτρινων». Ισα-ίσα, συνέβαινε το αντίθετο υπό την έννοια ότι στα πρώτα δεκάλεπτα έδειχναν τη δυναμική τους και φρόντιζαν να εξασφαλίσουν διαφορές. Στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια απέναντι σε Μπάνβιτ, Ολυμπιακό, Κόροιβο Αμαλιάδας βρέθηκαν πίσω στο σκορ (κατά μέσο όρο) με έντεκα πόντους. Για την ακρίβεια σημείωσαν 64 πόντους και δέχθηκαν 109!

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος ζητήθηκε σχετική εξήγηση από τον Δημήτρη Πρίφτη και πέρα από το αυτονόητο (σ. σ. τρόπος προσέγγισης των αγώνων) δεν κατάφερε να βρει πειστική απάντηση. «Κάτι πρέπει να γίνει γιατί δεν γίνεται να κυνηγάς σε όλα τα παιχνίδια και να καλείσαι να ανατρέψεις μεγάλες διαφορές», είχε σημειώσει επί τούτου και ο Βασίλης Σίμτσακ ο οποίος μάλιστα είχε αναλύσει και τη ψυχολογία των αθλητών όταν καλούνται να ανατρέψουν διαφορές όπου ακόμη κι ένα καλάθι του αντιπάλου έχει τη δύναμη να φρενάρει τη συνολική προσπάθεια.

Μάλιστα, ένα στατιστικό στοιχείο που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι ότι στα πρώτα δεκάλεπτα των τελευταίων τεσσάρων αγώνων του, ο Άρης δέχεται το 33% των πόντων σε σχέση με το σύνολο που δέχεται σε ένα παιχνίδι. Η δε παραγωγικότητα του αντιπάλου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από την αμυντική αντίδραση της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη καθώς αρκετοί από τους πόντους του αντιπάλου προέρχονται από λάθη των «κίτρινων» όταν βρίσκονται στην επίθεση.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα