Η Αμαλιάδα και οι αυτοκτονίες του Νοέμβρη

Βασίλης Βλαχόπουλος
Η Αμαλιάδα και οι αυτοκτονίες του Νοέμβρη

bet365

Κατά διαβολική σύμπτωση, ο Άρης επισκέφθηκε μόλις δύο φορές την Αμαλιάδα. Και στις δύο ήταν μήνας Νοέμβριος. Και στις δύο επίσης, αποδείχθηκε ιδανικός αυτόχειρας καθώς ηττήθηκε από τον Κόροιβο παρότι είχε ξεφύγει με διψήφια διαφορά.

Μια ματιά στο σύντομο παρελθόν των δύο ομάδων ανασύρει δυσάρεστες αναμνήσεις για τον Άρη και ευχάριστες για τον Κόροιβο καθώς η ομάδα της Πελοποννήσου εξελίχθηκε σε κακό δαίμονα των «κίτρινων». Η προϊστορία των αγώνων τους στην Αμαλιάδα είναι εξαιρετικά μικρή καθώς περιλαμβάνει μόλις δύο παιχνίδια. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η πρώτη αναμέτρηση διεξήχθη στις 15 Νοεμβρίου 2014, η δεύτερη έγινε στις 14 Νοεμβρίου 2015 και φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου! Τουλάχιστον, εντυπωσιακό.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος πρόκειται για την 6η αγωνιστική της Basket League. Στον αγώνα της περσινής σεζόν, ο Άρης κρατούσε τη νίκη στα χέρια του καθώς έχοντας ήδη μπει στα τελευταία πέντε λεπτά της αναμέτρησης είχε διαφορά 12 πόντων (51-63). Κι όμως, στο μικρό χρονικό διάστημα που απέμενε για το τέλος, ο Κόροιβος απάντησε με επιμέρους σκορ 16-2 και επικράτησε με 67-65. Ο τίτλος του μοιραίου αποδόθηκε στον Τζέρελ ΜακΝιλ ο οποίος αστόχησε στην εκπνοή σε σουτ δύο πόντων. Στην πραγματικότητα, ο Άρης είχε υποπέσει σε διαδοχικά λάθη ενώ τελείωσε το παιχνίδι με 1/13 τρίποντα!

Στην παρθενική σύγκρουση των δύο ομάδων, οι «κίτρινοι» και πάλι είχαν απωλέσει μεγάλη διαφορά καθώς προηγήθηκαν με διαφορά 16 πόντων (9-25) λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Κι όμως, όταν η κόρνα της γραμματείας ήχησε για τελευταία φορά, ο Κόροιβος πανηγύρισε τη νίκη με 73-69 χάρη στην ευστοχία του Σάσα Βασίλιεβιτς έξω από τη γραμμή του τριπόντου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα