Το τρίποντο θα του δείξει τον δρόμο

Το τρίποντο θα του δείξει τον δρόμο

Το τρίποντο θα του δείξει τον δρόμο

bet365

Ο Άρης προετοιμάζεται για τον εντός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό την προσεχή Δευτέρα (7/11), γνωρίζοντας ότι βασική προϋπόθεση για την παρουσίαση ανταγωνιστικής εικόνας και διεκδίκησης της νίκης είναι να σουτάρει… όπως σούταρε στους τελευταίους δύο αγώνες.

Είναι προφανές ότι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη στηρίζεται κυρίως σε τρία πράγματα. Στην αμυντική ικανότητά, στο transition game και στην ευστοχία στα σουτ τριών πόντων. Όταν έχει αυτά τα στοιχεία, τότε τα πράγματα πάνε καλά. Αν όχι, συμβαίνει το αντίθετο.Το δείγμα των επτά επίσημων αγώνων σε Basket League και Champions League μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκές. Και δείχνει πολλά.

Το οφθαλμοφανές σχετίζεται με την αποτελεσματικότητα της ομάδας στο τρίποντο. Για παράδειγμα, στους τρεις τελευταίους αγώνες είχε 28/63 προσπάθειες δηλαδή ποσοστό ευστοχίας που αγγίζει το 44%, πολύ μεγαλύτερο από το 19% που είχε στα παιχνίδια με Ρέθυμνο, Ντομζάλε και ΠΑΟΚ.

Καθόλου τυχαία η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε τον απόλυτο έλεγχο των αγώνων με Μπάκεν, Προμηθέα ενώ ο αντίστοιχος με τη Ναχαρίγια εξελίχθηκε σε υγιεινό περίπατο. Όπως ισχύει για κάθε ομάδα, η ευστοχία στα μακρινά σουτ «ανεβάζουν» και το σκορ. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Άρης εκτόξευσε την επιθετική παραγωγικότητά του στους τελευταίους τρεις αγώνες καθώς σημείωσε περί των 85 πόντων ανά αγώνα.

Ιδού ο σχετικός πίνακας:

Αγώνας

Επίθεση

3π.(ποσοστό)

Άρης-Τρίκαλα

75π.

5/18 (27.7%)

Ρέθυμνο-Άρης

60π.

3/33 (9%)

Έλιος Σανς-Άρης

62π.

5/18 (27,7%)

Άρης-ΠΑΟΚ

63π.

7/30 (23,3%)

Άρης-Μπάκεν

82π.

8/19 (42%)

Προμηθέας-Άρης

89π.

7/14 (50%)

Ναχαρίγια-Άρης

85π.

13/30 (43,3%)

Αμφίβολος ο Τσαϊρέλης, εντατικά ο Γιάνκοβιτς

Ένα ερωτηματικό παραμένει για τον Δημήτρη Πρίφτη ενόψει του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης δεν πήρε μέρος ούτε στο σημερινό (4/11) πρόγραμμα προετοιμασίας και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη. Αντιθέτως, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς θα κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη και ακολουθεί… εντατικά μαθήματα για να μπει στο κλίμα της ομάδας.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα