Παππάς: «Ο κόουτς Πασκουάλ περνάει τη δική του φιλοσοφία»

Παππάς: «Ο κόουτς Πασκουάλ περνάει τη δική του φιλοσοφία»

Gazzetta team
Παππάς: «Ο κόουτς Πασκουάλ περνάει τη δική του φιλοσοφία»

bet365

Ο συνεργάτης του Τσάβι Πασκουάλ στον πάγκο των «πρασίνων» ανέφερε μέσα από το προσωπικό του blog ότι ο Παναθηναϊκός αλλάζει και ξήγησε ότι γίνονται βήματα προόδου...

Ο Νίκος Παππάς, μέλος του τεχνικού τιμ των κυπελλούχων, στάθηκε στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού Superfoods με την Αναντολού Εφές στη Τουρκία, ενώ υπογράμμισε τα νέα στοιχεία που έχει φέρει ο Καταλανός τεχνικός.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Καλησπέρα σας,

Αρκετά πράγματα έχουν αλλάξει απο την τελευταία φορά επικοινωνίας μας με βασικότερο την έλευση του νέου προπονητή. Ο κόουτς Pascual, μέσω του γρήγορου ρυθμού και της υψηλής έντασης που ζητά στις προπονήσεις, προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία για το τρόπο με τον οποίο θέλει η ομάδα να αγωνίζεται, στο βαθμό βέβαια που αυτό είναι εφικτό, καθώς τα παιχνίδια είναι συνεχόμενα και οι προπονήσεις λιγοστές.

Στους ρυθμούς αυτούς, λοιπόν, ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στην Τουρκία με την Εφές, ομάδα που χρειάζεται οπωσδήποτε τη νίκη μέσα στο γήπεδο της γιατί σίγουρα θέλει να βελτιώσει το τωρινό της ρεκόρ (1-3).

Εμείς, απο τη μεριά μας, θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε σε συγκεκριμένα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού του αντιπάλου, σωματικά και πνευματικά. Το πρώτο από αυτά είναι το υψηλό τέμπο το οποίο προσπαθεί να επιβάλλει η Εφες σε καταστάσεις πρωτεύοντα και δευτερεύοντα αιφνιδιασμού. Είναι ένα σύνολο που αποτελείται απο πολύ ταλαντούχους και αθλητικούς παίκτες οι οποίοι αρέσκονται να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο. Heurtel, Cotton σε δημιουργικό και εκτελεστικό ρόλο από early pick επιθέσεις, Honeycutt και Brown με την ικανότητα τους έπειτα το αμυντικό ριμπάουντ να ''ανοίξουν'' οι ίδιοι τον αιφνιδιασμό για τη ομάδα τους, όπως και οι Osman, Thomas μπορούν να εκτελέσουν απο τη γραμμή του τριπόντου σε transition κατάσταση. Είναι, λοιπόν, κατανοητό πως λάθη και νεκρά διαστήματα στο παιχνίδι μας μπορούν εύκολα να μεταφραστούν σε πόντους για την άμυνα μας.

Ενα δεύτερο κομμάτι που πρέπει να προσέξουμε πολύ είναι το επιθετικό ριμπάουντ. Ο αντίπαλος μας είναι απο τις καλύτερες ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ευρωλίγκα με μεγάλη έφεση στον συγκεκριμένο τομέα και σίγουρα δεν πρέπει να τους δώσουμε δεύτερες και τρίτες ευκαιρίες.

Τα δύο τελευταία αποτελέσματά μας στην Ευρωλίγκα, έχουν τονώσει την ψυχολογία των παικτών και θέλουμε να συνεχίσουμε με νίκη απέναντι στην Εφές κάνοντας ταυτόχρονα βήματα προόδου στο τρόπο παιχνιδιού μας.

Τα ξαναλέμε σύντομα
Νίκος»

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα