Θύμα κλοπής μέλος της Παραολυμπιακής αποστολής στο Ρίο

Θύμα κλοπής μέλος της Παραολυμπιακής αποστολής στο Ρίο

Θύμα κλοπής μέλος της Παραολυμπιακής αποστολής στο Ρίο

Μόλις λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο σημειώθηκαν δύο κρούσματα κλοπών στο Παραολυμπιακό Χωριό εκ των οποίων στο ένα θύμα ήταν μέλος της ελληνικής αποστολής.

Το μέλος-συνοδός της ελληνικής αποστολής με το που έφτασε η ομάδα στο Παραολυμπιακό Χωριό, έχασε το τσαντάκι του.

Οι «ποντικοί», αφού αφαίρεσαν τα χρήματα και το κινητό τηλέφωνο, εγκατέλειψαν το πορτοφόλι, το οποίο και βρέθηκε λίγες ώρες αργότερα με ανέπαφες τις κάρτες και τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σήμερα, επίσης, έγινε γνωστό, ότι μέλη της ισπανικής ομάδας έχασαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, γεγονός που έκανε την ηγεσία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας στο Χωριό για την αποφυγή νέων κρουσμάτων.

Η ελληνική ομάδα, εκτός της κλοπής, αντιμετώπισε πολλά και σημαντικά προβλήματα κατά την έλευσή της στο Ρίο. Οι εγκαταστάσεις με τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων εγκαταλείφθηκαν κυριολεκτικά, με αποτέλεσμα η κατάσταση των δωματίων να είναι σε άθλια κατάσταση.

Από προφυλακτικά μέχρι βουλωμένες τουαλέτες, σκουλήκια και πλημμυρισμένα δωμάτια, τα οποία έπρεπε να καθαριστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να φιλοξενήσουν τα μέλη της αποστολής.

Εκτός όλων των άλλων, υπήρξε και θέμα με χαμένες αποσκευές μελών της ελληνικής αποστολής, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και αγωνιστικός εξοπλισμός.

Οι ενέργειες των μελών της Παραολυμπιακής Επιτροπής, απέφερε καρπούς, αφού σχεδόν 16 ώρες αργότερα βρέθηκαν τα απωλεσθέντα είδη και η καρδιά όλων πήγε στη θέση της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Best of internet