Ο γύρος του... Καπίνο σε δέκα μέρες!

Ο γύρος του... Καπίνο σε δέκα μέρες!

Γιώργος Βροντάκης
Ο γύρος του... Καπίνο σε δέκα μέρες!

bet365

Ο Στέφανος Καπίνο μέσα σε δέκα μέρες έζησε, σε ηλικία 17 ετών, όσα δεν έχουν ζήσει άλλοι σε μια ολόκληρη ζωή. Το gazzetta.gr παρουσιάζει!

Ο Καπίνο γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1994 και μπήκε στην Παιανία τον Ιούνιο του 2007. Το ντεμπούτο του στη Super League το έκανε στο φετινό ματς με τον Ατρόμητο στις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ μέσα σε δέκα μέρες έζησε το απόλυτο όνειρο. Κλήθηκε στην Εθνική από τον Φερνάντο Σάντος στις 8 Νοέμβρη, πήρε το «βάπτισμα του πυρός» στη «γαλανόλευκη» στις 15 Νοεμβρίου κόντρα στη Ρουμανία, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα έπαιξε στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» πραγματοποιώντας μια καταπληκτική απόκρουση κρατώντας το 1-1!

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στις 18/3/94 στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό και από πολύ μικρός γράφτηκε στις ακαδημίες του τοπικού Αετού. Σε ηλικία μόλις 13 χρόνων είχε ύψος 185 εκατοστά και ήταν ο ψηλότερος πορτιέρο της ομάδας.

Ο Καπίνο πριν πάει στον Παναθηναϊκό τον Ιούνιο του 2007, λίγο έλειψε να φορέσει τα ερυθρόλευκα, μια και στον Πειραιά τον θεωρούσαν δικό τους παίκτη, όμως ο Παναγιώτης Αγριόγιαννης που τον είχε παρακολουθήσει, μίλησε στους ανθρώπους του «τριφυλλιού» και σε χρόνο dt ο μικρός Στέφανος πέρασε τις πόρτες της Παιανίας.

Πρώτη χρονιά, πρώτος τίτλος!

Ο Καπίνο δεν χρειάστηκε να περιμένει πολύ για να ντεμπουτάρει με τα πράσινα, αφού στις 14 Ιούνη αγωνίστηκε με τους Παμπαίδες του Παναθηναϊκού σε ένα τουρνουά που διοργάνωνε ο Ιωνικός για να τιμήσει τη μνήμη του Νίκου Κανελλάκη και στη συνέχεια έκανε το βήμα στους Παίδες κατακτώντας και το πρωτάθλημα ΕΠΣΑ.

Την περίοδο 2008-2009 έκανε ένα ακόμα μεγάλο βήμα πηγαίνοντας στους Έφηβους του Παναθηναϊκού και εκεί στο πρωτάθλημα Κ18 της Super League πήρε το πρωτάθλημα στο «Καραϊσκάκης» με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η μοίρα τον έφερε χθες να επιστρέφει στο Φάληρο και να είναι και πάλι πρωταγωνιστής κάνοντας τεράστια απόκρουση, λίγο πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του.

«Γαλανόλευκος» από μικρός!

Όταν ο Στέφανος Καπίνο υπερασπιζόταν την εστία των Παμπαίδων του Παναθηναϊκού (2007) δέχτηκε κλήση την Εθνική Προπαίδων, ενώ όταν πήρε τον τίτλο μέσα στο «Καραϊσκάκης» έγινε βασικός πορτιέρο στην Εθνική Παίδων!

Πάντως, το μεγάλο του όνειρο έγινε πραγματικότητα στις 8 Νοεμβρίου του 2011, όταν και τον κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος στα φιλικά της Εθνικής Ελλάδος με τη Ρωσία και τη Ρουμανία. Ο Καπίνο δεν αγωνίστηκε στο πρώτο φιλικό με τη Ρωσία, όμως ήταν ο βασικός γκολκίπερ κόντρα στη Ρουμανία καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Θωμά Μαύρου από το 1969, καθώς έγινε ο νεότερος παίκτης που κλήθηκε και αγωνίστηκε στην Εθνική Ανδρών!

Ωριμότητα...

Ο 17χρονος πορτιέρο του Παναθηναϊκού δείχνει με τις δηλώσεις του πως είναι προσγειωμένος και δεν... καβαλάει το καλάμι: «Είμαι πολύ περήφανος που μου δόθηκε η ευκαιρία να φορέσω τη φανέλα της Εθνικής. Τώρα θέλω να συνεχίσω στον ίδιο δρόμο. Κοιτάζω παιχνίδι με παιχνίδι με την ομάδα μου και μέσω αυτής να καλούμαι στην Εθνική. Το άγχος που πρέπει να έχει ένας ποδοσφαιριστής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Προετοιμασία, συγκυρίες και... καθιέρωση!

Οι επιδόσεις και οι εμφανίσεις του Καπίνο δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού που τον πήραν στην προετοιμασία του 2010, με τον Χενκ τεν Κάτε να είναι στο τιμόνι της ομάδας.

Όμως, το φετινό καλοκαίρι δεν πήγε στην Αυστρία καθώς ήταν με την Εθνική στο Euro U19. Η... τύχη, πάντως, ήταν με το μέρος του, αφού ο Αλέξανδρος Τζόρβας έφυγε για την Παλέρμο και έγινε αυτόματα ο τρίτος τερματοφύλακας.

Φάνηκε ακόμα πιο... τυχερός όταν ο Στέφανος Κοτσόλης τραυματίστηκε και κάθισε στον πάγκο του ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η αποβολή, όμως, του Ορέστη Καρνέζη μόλις στο δεύτερο λεπτό έκανε το ντεμπούτο του στη Super League ακόμα πιο σύντομο από ό,τι το περίμενε. Στις 17 Σεπτεμβρίου του 2011, ζει το πράσινο όνειρό του, καθώς υπερασπίζεται την εστία της ομάδας της καρδιάς του και μάλιστα πραγματοποιώντας φοβερή εμφάνιση! Μια εβδομάδα αργότερα πήρε φανέλα βασικού στο ματς με την Ξάνθη στα Πηγάδια και στη συνέχεια καθιερώθηκε κάτω από τα γκολπόστ παίζοντας και χθες απέναντι στον Ολυμπιακό!

Ο Καπίνο, όμως, παραμένει προσγειωμένος αφού δεν θεωρεί σίγουρη τη θέση του κάτω από τα δοκάρια του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει βρει το δρόμο του εδώ και καιρό, δεν έχει αλλάξει κάτι τελευταία. Ο κόουτς είναι δάσκαλος, οι ποδοσφαιριστές είμαστε αγαπημένοι και το κλίμα είναι καλό. Δεν έχω καθιερωθεί ακόμα. Κανείς δεν καθιερώθηκε με λίγα ματς. Συνεχίζω να δουλεύω για να βελτιώνομαι και να διορθώσω τις ατέλειές μου», όπως ανέφερε μετά το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης»!

Το σύνθημα...

Πού να περίμενε ο Στέφανος Καπίνο πως μόλις σε ένα μήνα παρουσίας του στον Παναθηναϊκό θα γινόταν και σύνθημα στην πράσινη εξέδρα. Το τραγούδι: «Γεια σου Καπίνο για σένα στρίβω και πίνω» είναι ένα πρώτο δείγμα αγάπης στον νεαρό πορτιέρο του «τριφυλλιού»!

Στην Παιανία με τον πατέρα του

Από τα αξιοσημείωτα στην ιστορία του Καπίνο είναι ότι δεν έχει ακόμα δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου αφού δεν έχει ενηλικιωθεί και στην Παιανία τον πηγαίνει καθημερινά ο πατέρας του. Όταν όμως αυτός δεν μπορεί, αναγκάζεται να μένει στις πράσινες εγκαταστάσεις. Πάντως, από τη σεζόν 2012-13 δεν θα έχει πρόβλημα επειδή λογικά θα βγάλει δίπλωμα και θα νοικιάσει και σπίτι στα βόρεια προάστια, καθώς στο συμβόλαιό του προβλέπεται να πάρει 600 ευρώ επιπλέον για ενοικίαση διαμερίσματος!

Η απόκρουση της χρονιάς!

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, ο Στέφανος Καπίνο μέσα σε δέκα μέρες έζησε το απόλυτο όνειρο (Παναθηναϊκός – Εθνική - «Καραϊσκάκης»), από μαθητής έγινε δάσκαλος και κατάφερε να ανέβει το... Έβερεστ! Ο 17χρονος τερματοφύλακας έκανε την απόκρουση της χρονιάς, μέχρι στιγμής, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κρατώντας το «Χ» και τον Παναθηναϊκό στην κορυφή!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα