Τους κάνει τις μούρες... πατσά!

Τους κάνει τις μούρες... πατσά!

bet365

«Η Ελλάδα έγινε μπουρδέλο. Μόνο που ο οίκος έχει aircondition. Περιποίηση»! Ο Αχιλλέας Ασλανίδης είναι κόλαφος στο gazzetta.gr! Έκλεισε τα δύο μαγαζιά με πατσά, αλλά… ψιλοκόβει τον ΠΑΟΚ κι ας τον χαρακτηρίζει «Μπάρτσα»!

Ο παλαίμαχος άσος του ΠΑΟΚ μας έπαιξε… μονότερμα, όταν τον πήραμε τηλέφωνο. Με τη δυναμική που τον χαρακτήριζε και ως ποδοσφαιριστή, την ικανότητα που λίγοι έχουν να τα λέει έξω από τα δόντια, μας έκλεισε στα… καρέ μας. Εκτός από τη συνέντευξη που θα διαβάσετε, υπήρξαν και κάποια ξεσπάσματα οφ δι ρέκορντ. Με πολιτικά μηνύμα και μη.

Οι ερωτήσεις που είχαμε ετοιμάσει για τον ΠΑΟΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, μετατράπηκαν μετά τα πρώτα 3 λεπτά συνομιλίας σε… παλιόχαρτα. Σε σκουπίδια! Και βλέποντας αυτό τον χείμαρρο να έχει τόσα να… κατεβάσει στο πέρασμά του, παρασυρθήκαμε κι εμείς. Ο Ασλανίδης είναι απόλαυση, μία διαφορετική φωνή από αυτή που ίσως να ήθελαν να ακούσουν οι ΠΑΟΚτζήδες.

Ίσως και οι Έλληνες, που ζούμε αυτή την περίοδο μία οικονομική εξαθλίωση και αναθεματίζουμε πολιτικούς, τρόϊκα , Μέρκελ και δεν ξέρω γω τι άλλο…. Κάνει την λεκτική επανάστασή του, για την οποία όπως λέει «είναι η πιο ερωτική λέξη του κόσμου. Αγαπάς; Κάνεις επανάσταση»!

Αν ο πρόλογος σας έβαλε στο κλίμα. Ετοιμαστήκατε για τη… βροχή του Αχιλλέα. Αφήστε την ομπρέλα στην άκρη και πάμε:

«Μπαρτσελόνα της Ελλάδος»

«Ο ΠΑΟΚ είναι η Μπαρτσελόνα της Ελλάδας χωρίς γήπεδο», τόνισε ο Αχιλλέας Ασλανίδης και πρόσθεσε: «Δεν με καλύπτει να είναι ο ΠΑΟΚ στο πρωτοδικείο. Δανείζεται από τον κόσμο, ψάχνει επενδυτές, μου θυμίζει την Ελλάδα. Ποντάρουν στην «αρρώστεια» του κόσμου του.Το γήπεδο της Τούμπας πρέπει να γίνει 45.000 για να μην πω 55.0000 θεατών. Πως θα τον ανεβάσουν τα έσοδα»;

«Όμοιοι ΠΑΟΚτσήδες και Ολυμπιακοί»

«Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να μην έχει ποδοσφαιριστές να κατεβάσει που λέει ο λόγος στο ματς με τον Αρη και ο άλλος (Ολυμπιακός) να έχει 33! Το λέω γιατί παίζει και Ευρώπη και πρέπει να έχεις βάθος.Έχει ο ΠΑΟΚ τους ποδοσφαιριστές που έχει ο Ολυμπιακός; Αυτόν ζηλεύω. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι όμοιοι με του Ολυμπιακού για αυτό με ενοχλεί. Δεν έχουν διαφορές αυτοί οι σύλλογοι. Θέλω τον ΠΑΟΚ πρώτο».

«Ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος. Εγώ έτσι τον θυμάμαι. Εκανε την επανάσταση στην Ελλάδα ήμασταν αγαπημένοί όλοι τότε. Μαζί με τον κόσμο. Στην πορεία είναι στο πρωτοδικείο. Θέλω τον ΠΑΟΚ να έχει λεφτά στο παντελόνι και να πάρει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές».

Κάποτε με είχε ρωτήσει ένας δημοσιογράφος: «Μα κύριε Ασλανίδη κοστίσατε τόσα χρήματα και κάθεστε στον πάγκο». Του απάντησα ότι «τώρα θα πάρει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα και θα πάει καλά». Αν δείτε τον ΠΑΟΚ να έχει Ασλανίδηδες, Τερζανίδηδες κλπ στον πάγκο να είστε αισιόδοξοι. Ακόμη και ο Δομάζος γιατί να μην είναι στον πάγκο; Βέβαια τότε ήταν διαφορετικό το σύστημα. Αν δεν έπαιζες δεν πληρωνόσουν. Αυτά όλα σε έκαναν ρουφιάνο! Και τώρα έχουν ρουφιάνους σε διάφορα πόστα. Δείτε καλά τις ομάδες και θα καταλάβετε ποιοι παίζουν αυτούς τους ρόλους, απλώς τους έχουν βάλει σε διάφορα πόστα».

«Πρέζα έξω από τα πατσατζήδικα»

Χολωμένος με το σύστημα αναφέρθηκε και στις επιχειρημαντικές του δραστηριότητες οι οποίοι τα τελευταία χρόνια δεν πήγαν καλά λόγω διαφόρων παραγόντων: «Έκλεισα και τα δύο μαγαζιά, τα πατσατζίδικα που είχα. Στην Ομόνοια και στου Ρέντη. Δηλαδή δεν τα έκλεισα εγώ, τα έκλεισε το σύστημα. Ολη η Ελλάδα σε αυτούς τους ρυθμούς κινείται, εγώ πώς να γλύτωνα; Ποιος θα φάει πατσά; Έχει λεφτά ο κόσμος;Απέξω από το μαγαζί διακινούσαν πρέζα. Τώρα μου ζητάνε και ενοίκια, έξοδα κλπ»

«Μπουρδέλο και αποτυχημένοι παράγοντες»

Καυστικός ήταν ο Ασλανίδης και για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ποδόσφαιρο είναι αυτό στη χώρα μας; Δεν ντρέπονται στην Ελλάδα ; Οι πιο πλούσιοι ανθρωποι με τον εγωϊσμό τους, τα έκαναν σκατά.Το ποδόσφαιρο είναι κοινωνία, θρησκεία. Ιδιοι είμαστε Πολίτης και οπαδός.. Ποτέ δεν κάναμε την υπέρβαση. Τώρα λέμε μας πήραν τα λεφτά. Ο ένας κλέβει τον άλλον έξω. Ιδιοι είμαστε.

Βλέπαμε να καίνε σημαίες. Εκανε τίποτα κανείς τόσα χρόνια; Εγινε μπουρδέλο η Ελλάδα. Στο μπουρδέλο έχεις και αιρ κοντίσιον. Περιποίηση. Ευτυχώς που βλέπουμε ποδόσφαιρο έξω Ρεάλ Μαδρίτης,. Να ναι καλά οι τηλεοράσεις! Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε το ΑΕΚ- Ολυμπιακός. Οι καλύτερες ομάδες λέει του πρωταθλήματος, το ντέρμπι. Ηρθε 1-1 και φάσεις με το σταγονόμετρο.Αυτός είναι ο καθρέφτης του ποδοσφαίρου. Μισή φάση και άδειο το γήπεδο»!

«Κάνω κι εγώ τον επενδυτή»!

Αναφορά έγινε φυσικά και στον κορυφαίο παίκτη του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια τονίζοντας: «Ο Βιεϊρίνια είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Παίζει όμως για την πάρτη του και για την πώλησή του. Αφού ξέρει ότι θα τον πουλήσουν. Παίζει όποτε γουστάρει και καλά κάνει το παιδί, αφού προσέχει για να μην χτυπήσει. Δεν το κάνει επίτηδες όμως. Ξέρει ότι είτε παίξει καλά, είτε λιγότερο καλά, θα πάρει μεταγραφή».

Σε ό,τι αφορά στους επενδυτές που εμφανίστηκαν το καλοκαίρι και σιγά-σιγά την έκαναν ο Ασλανίδης είπε:

«Τον κάνω κι εγώ τον πρόεδρο και τον επενδυτή με 100.000 ευρώ αν είναι να πουλήσω τον Βιεϊρίνια…»

Για το θέμα Βιεϊρίνια και Εθνική Ελλάδος επισήμανε:

«Αν πάρει Ελληνίδα γυναίκα ας παίξει στην Εθνική. Όποιος μιλάει ελληνικά, πάει στρατό και κάνει οικογένεια εδώ, να γίνεται Έλληνας. Κυρίως αν είναι σωστός άνθρωπος, αυτό έλεγε και ο Μέγα Αλέξανδρος».

«Όλοι κλέφτες»

Με λόγια σταράτα μίλησε και για την οικονομική κρίση που έχει... διαλύσει την Ελλάδα τονίζοντας: «Τα λεφτά που έπαιρναν κάτω από το τραπέζι δεν υπάρχουν πιά. Σε κανένα χώρο, ούτε στο ποδόσφαιρο. Για να πάει μπροστά πρέπει να μην υπάρχουν κλέφτες πρόεδροι, λαμόγια και να κάνουν προπονητήρια. Να παίζουν 8 Ελληνες, ώστε να βοηθήσουν στην ανεργία και να πέσει το κόστος.Από τον γεωργό μέχρι τον ποδοσφαιριστή υπάρχει ανεργία. Τις επιδοτήσεις τις έπαιρναν τζιπ. Σιγά μην έκαναν ελιές. Αυτό συνέβη παντού».

«Γνωστή συνταγή»

Σε σχετική ερώτηση για το ποια ομάδα θα πάρει το πρωτάθλημα τόνισε: «Η συνταγή είναι γνωστή. Οποιος δεν χρωστάει στους παίκτες, κόβει εισιτήρια, συνεπώς θα έχει πολλά έσοδα και έχει βάθος στον πάγκο του συλλόγου».

Όσο αφορά τις εξελίξεις στον Παναθηναϊκό ήταν και εδώ σαφής: «Είδατε τι συνέβη στον Παναθηναϊκό; Πείνασαν και παίζουν καλό ποδόσφαιρο. Φτώχυναν. Κατάλαβαν και ειδικά οι ξένοι, ότι αν δεν πάνε καλά και δεν νικάνε, δεν θα πάρουν τα χρήματα των συμβολαίων τους. Για να έρχεται ο Πρίγκιπας σημαίνει ότι…κάποιοι του στρώνουν το χαλί».

Στην συνέχεια πάντως έδειξε και πικραμένος λέγοντας ότι έχει να πάει πολλά χρόνια στο γήπεδο για να δει τον ΠΑΟΚ: «Γιατί να πάω στο γήπεδο; Υπάρχει και η τηλεόραση. Για να με γράψουν στη… λίστα; Για να μπεις μέσα, σε γράφουν σε μία λίστα. Είναι δυνατόν; Εμείς τους τα δώσαμε όλα και τώρα σου λένε, θα κάνεις αυτό, θα κάτσεις εκεί. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το πρώτο που βλέπεις είναι μπράβους! Μπράβοι στους προέδρους, στο γήπεδο στα μπουζούκια. Ντροπή. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι για να παίρνουν το μεροκάματό τους. Το ποδόσφαιρο είναι το μπαλέτο της εργατικής τάξης. Αλλά έχεις να αντιμετωπίσεις αρπακτικά και γκάγκστερ».

Τέλος σε ερώτηση αν βλέπει κάτι να αλλάζει στον «δικέφαλο του Βορρά» ο παλαίμαχος άσος επισήμανε:

«Για να αλλάξει πρέπει να βρεθεί σοβαρός επενδυτής. Αυτή τη στιγμή στοιχίζει ο ΠΑΟΚ όσο το να χτίσεις ένα γήπεδο. Όταν είσαι στο Πρωτοδικείο κανείς δεν δέχεται να πάρει λεφτά. Μόλις βγει από εκεί, θα έρθουν τα εξώδικα και θα θυμηθούν να ζητήσουν λεφτά. Για να το παραλληλίσουμε, κανείς δεν παίρνει ποδοσφαιριστή σημαδεμένο, έτσι δεν είναι; Μακάρι να αλλάξει κάτι στο μέλλον και να δω τον ΠΑΟΚ που θα με καλύπτει. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν έχει λεφτά. Κάνεις υποδομή. Στοιχίζει.Κάνω ακαδημίες. Βγάζω δικό μου προϊόν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα