«Να είναι η χρονιά μου φέτος» (vids)

Gazzetta team
«Να είναι η χρονιά μου φέτος» (vids)

bet365

Για τη νέα σεζόν, τελευταία του συμβολαίου του με την ΑΕΚ, τις διαφορές με πέρυσι και τα όνειρα του μίλησε ο Νέιθαν Μπερνς στη συνέντευξη στους απεσταλμένους στο Τόπλιτσε.

- Μια χρονιά ακόμα συμβόλαιο. Οι στόχοι για τη φετινή σεζόν;

Προφανώς είναι ο τελευταίος χρόνος συμβολαίου, μετά από 3 χρόνια πηγαίνω για τον 4ο. Θέλω να κάνω αίσθηση την τελευταία χρονιά στην ΑΕΚ ως παίκτης, να πάρω περισσότερες ευκαιρίες. Θέλω να κάνω το καλύτερο για να πετύχουμε τους στόχους μας. Η ομάδα έχει νέους και ταλαντούχους παίκτες και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να πάω καλύτερα, να βελτιωθώ και να πάρω περισσότερες ευκαιρίες.

- Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την προετοιμασία;

Υπάρχει μεγάλη ένταση. Εχουμε δύσκολες προπονήσεις. Ο προπονητής έχει δώσει μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και όσο περνάει ο καιρός αυτό θα είναι πολύ θετικό για μας.

- Για ποιο λόγο δεν έχεις κάνει αίσθηση μέχρι στιγμής;

Υπήρχαν διάφοροι παράγοντες τις προηγούμενες χρονιές. Πέρσι για παράδειγμα που ήμουν σε καλή κατάσταση, ήρθε το ασιατικό και έχασα προπονήσεις. Πιστεύω πως θα μπορούσα να δώσω περισσότερα πράγματα τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος δεν υπάρχει κάτι να με αποσπάσει και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Για να αποκτήσεις σταθερότητα πρέπει να αγωνίζεσαι. Την πρώτη χρονιά έπαιξα ελάχιστα, τη δεύτερη λιγότερο, μετά δόθηκα δανεικός πήρα παιχνίδια και πλέον φέτος νομίζω οτι ξέρω την κατηγορία καλύτερα και αυτό θα με βοηθήσει στην απόδοσή μου.

- Ποιές διαφορές εντοπίζεις με πέρσι;

Κάθε προπονητής έχει ένα διαφορετικό πρόγραμμα. Ο Χιμενεθ είναι ένας προπονητής που πιστεύει στην άσκηση της φυσικής κατάστασης με μπάλα και ενώ νομίζεις πνευματικά οτι έχεις κουραστεί είναι πολύ ενδιαφέρον για σένα, γιατί δεν νιώθεις απλά οτι τρέχεις σε ένα δάσος. Και πέρσι ήταν δυνατή η προετοιμασία πήγαμε καλά στα φιλικα στη Αυστραλία αλλά μετά δεν μας βγήκε στη χρονιά. Νομίζω πωςτο περσινό και φετινό ρόστερ είναι εξίσου δυνατά αλλά φέτος η ομάδα είναι πιο νεανική. Και αυτό θα μας βοηθήσει να παίζουμε πιο πιεστικά και γρήγορα.

- Οι διαφορές που εντοπίζεις με την Αυστραλία;

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι οτι το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι πιο γρήγορο και πιο δυνατά τα ρόστερ, ενω στην Αυστραλία υπάρχει μια βασική ενδεκάδα και κάποιες αλλαγές. Θελω να δώσω τα πάντα για την ΑΕΚ που είναι ιστορική ομάδα και όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο με το κίτρινο και το μαύρο είναι άλλη αίσθηση.

- Σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην πατρίδα σου;

Δεν σκέφτομαι να γυρίσω στην Αυστραλία. Θέλω να μείνω τουλάχιστον για 10 χρόνια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ελπιζω να συνεχίσω στην ΑΕΚ, αλλά αν όχι θα δω. Υπάρχουν σπουδαία πρωταθλήματα όπως το γερμανικό και το αγγλικό που είναι όνειρό μου να αγωνιστώ εκεί. Δεν είναι εύκολο να παίζεις στην Ελλάδα και το γεγονός οτι έχω παίξει τέσσερα χρόνια εδώ κάτι λέει. Αν δεν μπορέσω να εκπληρώσω το όνειρό μου και να παίξω στην Αγγλία, θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα και γιατί όχι στην ΑΕΚ.

 

Τελευταία Νέα