Οι Δικέφαλοι δείχνουν να μπορούν!

Οι Δικέφαλοι δείχνουν να μπορούν!

Οι Δικέφαλοι δείχνουν να μπορούν!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τα σημερινά παιχνίδια των πλέι οφ και τις πολλές πιθανότητες που έχει η ΑΕΚ να πάρει το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η πρεμιέρα των πλέι οφ ανήκει στο παρελθόν τόσο εύκολα και τόσο απλά. Τι αποκομίσαμε από τα πρώτα δύο ματς για τη μίνι λίγκα που μπορεί να δώσει το εισιτήριο για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ; Σ’ αυτό το σημείο οφείλω να σημειώσω πως το αποτέλεσμα των δυο αγώνων –και η εικόνα των τεσσάρων ομάδων τουλάχιστον στο πρώτο παιχνίδι– φανερώνει ότι οι Δικέφαλοι δείχνουν να μπορούν, να το θέλουν περισσότερο και γι’ αυτό άλλωστε κατάφεραν να υποχρεώσουν τον Παναθηναϊκό (κυρίως ο ΠΑΟΚ που τον κέρδισε) να χάσει το πλεονέκτημα που είχε στην εκκίνηση των πλέι οφ από την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Από το λίγο που κατάφερα να δω στο ματς της Τούμπας, οι «πράσινοι» μάλλον πρέπει να αισθάνονται τυχεροί με το τελικό 2-1 αφού ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές και μοναδικές ευκαιρίες.
Φτάνει όμως για τους… άλλους. Ας ασχοληθώ καλύτερα με τα της ΑΕΚ. Η ομάδα έδειξε (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο) πώς έχει (ευτυχώς) πάρει σοβαρά τα πλέι οφ και θα διεκδικήσει έως το τέλος την πρώτη θέση στη μίνι λίγκα. Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν σοβαροί, έδειξαν να ξέρουν τι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο και πήραν πολύ πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ (1-0) τη νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου. Μίας ομάδας που είχε δυο νίκες σε βάρος της ΑΕΚ και 7-1 υπέρ της τέρματα. Το θυμίζω αυτό διότι έχει μεγάλη σημασία… Στο ματς ξεχώρισαν (κατά την άποψή μου) οι Ντιοπ (πολύ καλός), Λεονάρντο (ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο), Μάκος (για το πάθος και τη… λύσσα του) και οι «παλιοσειρές» Δέλλας και Γεωργέας, ενώ και ο Σάχα ήταν εκεί όταν χρειάστηκε στις εξόδους ή στο μοναδικό λανθασμένο γύρισμα του Ντιοπ στο παιχνίδι…
Την Πέμπτη η Ένωση έχει την ευκαιρία να… καταστρέψει αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό, να τον ρίξει στα… σχοινιά του ρινγκ και να τον βγάλει νοκ άουτ από τα πλέι οφ, δημιουργώντας του μάλιστα πολλά προβλήματα ενόψει του καλοκαιριού και της επόμενης σεζόν!
Μόνο εύκολο δεν θα είναι το ματς στο ΟΑΚΑ την Πέμπτη. Αυτό το γνωρίζουν καλά ο Χιμένεθ, ο Δέλλας και οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι», αφού ο Παναθηναϊκός παίζει επί της ουσίας την τελευταία ευκαιρία του στα πλέι οφ και θα έχει τη συμπαράσταση των οπαδών του (βέβαια αυτό σημαίνει και επιπλέον πίεση όσο θα περνάει ο χρόνος και δεν θα έρχεται το επιθυμητό αποτέλεσμα αν συμβεί κάτι τέτοιο).
Θα μου πει κάποιος τώρα και με το δίκιο του: «Καλά ρε Τσακίρη, ακόμη και να πάρει την πρώτη θέση η ΑΕΚ ή ο ΠΑΟΚ και παίξει μία εκ των δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα περάσει στους ομίλους;». Για να είμαι ειλικρινής με όλους σας αλλά και με τον εαυτό μου, με τα τωρινά δεδομένα, θεωρώ δύσκολο έως ανέφικτο να πιστέψω ότι ένας από τους δύο Δικέφαλους θα καταφέρει να κουνήσει σεντόνι την επόμενη σεζόν. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να συμβεί… Εστω μία στο εκατομμύριο, αν θέλουν κάποιοι. Επιπρόσθετα ακόμη και αν μπορούσαμε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον και γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ακόμη και να κατακτούσαν την πρωτιά δεν θα «ζούσαν» το σεντόνι, αυτό τι θα σήμαινε; Ότι θα έπρεπε να χάσουν στους αγώνες που δίνουν; Σε καμία περίπτωση φυσικά…

ΥΓ1. Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν μόλις 5.700 οπαδοί της ΑΕΚ και πρόκειται για νέο αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης κόσμου σε εντός έδρας αναμέτρηση της Ένωσης. Το ανησυχητικό είναι ότι σημειώθηκε μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενός τίτλου έπειτα από εννέα χρόνια (αν εξαιρέσουμε το πρωτάθλημα του 2008 που δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να πανηγυρίσει οι δικαστικές αίθουσες) και τη στιγμή που στην ΑΕΚ ελπίζουν η επόμενη μέρα σε οικονομικό επίπεδο στήριξης της ΠΑΕ να ανήκει στον κόσμο της ομάδας. Δύσκολο το εγχείρημα, αν και προσωπικά επειδή αναγνωρίζω πως δεν υπάρχουν μεσσίες για την ομάδα, η μόνη λύση είναι να αναλάβει ο κόσμος…

ΥΓ2. Αν στο ΟΑΚΑ βρίσκονταν 20.000 οπαδοί της ΑΕΚ (το λιγότερο που τους άξιζε σε αριθμό) για να αποθεώσουν την ομάδα χάντμπολ που έχει πετύχει τόσα πολλά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου πρόπερσι (και αυτού που έρχεται σε λίγες μέρες) θα έπρεπε να προβληθεί περισσότερο από τούτο το χώρο. Μπράβο στους μάγκες του Αρβανίτη, στους… ήρωες που είναι πίσω από όλους (όπως ο Κώστας Σταματιάδης) και στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής για τη συγκεκριμένη επιτυχία ενός τμήματος που όταν ιδρύθηκε κάποιοι το κατηγορούσαν ως… σπατάλη!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...