Όλα κόκκινα! (video)

Gazzetta team
Όλα κόκκινα! (video)

bet365

Να τοι οι πρώτοι μάγκες στην Ελλάδα! Με άδειες τσέπες αλλά γεμάτη καρδιά πήραν -μετά το Super Cup και το Κύπελλο- και το (τρίτο σερί) πρωτάθλημα σκουπίζοντας τον Ηρακλή στους τελικούς με 3-0.

Κόντρα σε κάθε λογική, κόντρα σε όλους και όλα, κόντρα στην οικονομική ανέχεια, οι απλήρωτοι παίκτες του Γιάννη Καλμαζίδη κατάφεραν να κάνουν αυτό που όπως φαίνεται, ξέρουν καλύτερα από τον καθένα. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 (25-21, 26-24, 25-19) του Ηρακλή στον τρίτο τελικό και κατέκτησαν την τρίτη συνεχόμενη κούπα, δείχνοντας πως είναι με διαφορά οι καλύτεροι φέτος, καθώς μετά το Σούπερ Καπ και το Κύπελλο πήραν και το πρωτάθλημα.

Η ομάδα των ανατροπών

Εκτός από τους τρεις τίτλους, ο Ολυμπιακός φέτος ήταν η ομάδα των ανατροπών. Αυτό το έδειξε κόντρα στον Παναθηναϊκό όπου μέσα σε μία εβδομάδα κατάφερε τρεις φορές να το 0-2 και να το κάνει 3-2, αλλά το έδειξε και σήμερα στο δεύτερο σετ. Εκεί που αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 23-18, κατάφερε να κάνει το 26-24 και ουσιαστικά να δώσει τέλος στο ματς. Το σετ αυτό ήταν το κλειδί του τρίτου τελικού και η μεγάλη απόδειξη πως αυτά τα παιδιά δεν θέλουν και δεν χάνουν…

Έχει σαρώσει τα πάντα

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία ο Ολυμπιακός είναι η κορυφαία ομάδα της τελευταίας διετίας. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει να κατακτήσουν τους έξι από τους επτά τίτλους που διεκδίκησαν δείχνοντας πως πραγματικά δεν έχουν αντίπαλο, παρά τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που υπήρξαν.

Είκοσι πέντε και συνεχίζουν...

Το φετινό πρωτάθλημα εκτός από το τρίτο συνεχόμενο, είναι και το 25ο στην ιστορία του, με τον Ολυμπιακό να είναι με διαφορά πρώτος στις κατακτήσεις τίτλων.

Το γλέντι και το καπνογόνο του Κουζούνη

Ύστερα από τόσα προβλήματα, αυτή η χρονιά τελείωσε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για τον Ολυμπιακό και όπως ήταν φυσικό, κάθε μέλος της ομάδας το πανηγύρισε με την ψυχή του. Μόλις ο Καραμπέτσος σφύριξε για τελευταία φορά, οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν ένα κουβάρι, τρέχοντας προς τα αποδυτήρια. Εκεί μπορεί σαμπάνιες να μην άνοιξαν, καθώς δεν μπόρεσαν οι παίκτες να το κάνουν, αλλά αυτό δεν έριξε το κέφι κανενός. Μετά τις πρώτες δηλώσεις και αφού πρώτα είχαν μπει στο κλειστό του Ρέντη και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έγινε χαμός. Ο λίμπερο των «ερυθρολεύκων» Παύλος Κουζούνης πήρε στα χέρια του ένα καπνογόνο και δεν σταμάτησε να τραγουδά, ενώ οι συμπαίκτες του τον ακολούθησαν σε ένα πραγματικά ξέφρενο γλέντι. Ένα γλέντι απόλυτα δίκαιο αν αναλογιστεί κανείς τι τράβηξαν όλοι αυτοί οι παίκτες τη φετινή χρονιά.

Απλά καλύτερος

Για το ματς δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δικαιότατα τον Ηρακλή και τον τίτλο. Με εξαίρεση το δεύτερο σετ δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο, έχοντας σε πολύ καλή μέρα τον καταπληκτικό Κουζούνη στην υποδοχή, επιθετικά τους ασταμάτητους Τζούριτς και Ντεσπέιν και φυσικά τον Φιλίποφ να παίζει σε ένα ακόμα παιχνίδι όχι ως 20χρονος, αλλά ως 30χρονος.

Πολυτιμότερος ο Ντεσπέιν

Ο Ρολάντο Ντεσπέιν μετά τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο Κύπελλο, κατέκτησε και τον τίτλο για το πρωτάθλημα, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο πως δεν υπάρχει άλλος όπως αυτός. Ο Κουβανός μάλιστα θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αν συνεχίσει έτσι θα κάνει τεράστια καριέρα.

Τα σετ: 25-21, 26-24, 25-19

Ολυμπιακός (Καλμαζίδης): Ντεσπέιν 13 (10/16 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ, 25% υπ. - 25% άριστες), Φιλίποβ 3 (2 μπλοκ), Εστράδα 5 (3/7 επ., 2 μπλοκ), Ανδρεάδης 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 21 (17/29 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Γιαμπλόνσκι 6 (5/12 επ., 1 μπλοκ, 53% υπ. - 37% άριστες), Κουζούνης -λ 79% υπ. - 64% άριστες) / Κοκκινάκης, Φράγκος, Χαριτωνίδης, Παπάζογλου.

Ηρακλής (Μπρουκς): Όουενς 2 (1/9 επ., 1 μπλοκ, 63% υπ. - 38% άριστες) , Κράβαρικ 6 (6/10 επ.), Προύσαλης, Κιρόγκα 12 (12/23 επ., 56% υπ. - 44% άριστες), Μπίλινγκς 15 (13/28 επ., 2 μπλοκ), Σμαραγδής 3 (2/5 επ., 1 μπλοκ), Μπαμπαλιούτας -λ 68% υπ. - 50% άριστες) / Γκόρτσανιουκ 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ, 63% υπ. - 25% άριστες), Χαραλαμπίδης, Κανέλλος 2 (2 άσοι)

 

VOLLEY LEAGUE Τελευταία Νέα