Ένα Σάββατο στην πόλη

Χρήστος Κιούσης Χρήστος Κιούσης
Ένα Σάββατο στην πόλη

bet365

Πως περνάει το ρημάδι το Σάββατο με τριάντα έξι βαθμούς στην πόλη; Μπορεί να είναι όμορφο; Έχεις φίλους; Έχεις κορίτσι; Αγαπάς δυο τρία μέρη; Ο Χρήστος Κιούσης σου διηγείται ένα τέτοιο Σάββατο...

Αυτά τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα στην πόλη... Τα ιδρωμένα μεσημέρια και οι νύχτες με άπνοια. Δε βολεύει να φύγεις για Χαλκιδική, αλλά κι αν φύγεις πότε θα φτάσεις... Για άλλους είναι το worst case scenario, για μένα ευκαιρία. Πρωινό καφεδάκι στο κέντρο, πολύ πρωινό όμως. Όταν οι ξενυχτισμένοι σερβιτόροι σκουπίζουν και σφουγγαρίζουν κοιτώντας με λαχτάρα το Θερμαϊκό, λες κι αυτό το βλέμμα τους ταξιδεύει στον αμμουδερό τους παράδεισο. Οι μουσικές ήρεμες να σε ξυπνούν τρυφερά, όχι ντάπα ντούπα αφύπνισης σαν τη μάνα σου που έκανε γενική καθαριότητα το Σάββατο και σε ξυπνούσε με χλωρίνη κλινέξ. Ο πρώτος καφές πάντα ζεστός. Free press ή gazetta ή το μισοτελειωμένο μυθιστόρημα. Ποτέ πολιτικές – οικονομικές ειδήσεις το Σάββατο. Όχι άλλο μαύρισμα, άσ' το για τη Δευτέρα που της ταιριάζει.

Τηλέφωνο σε κάποιον φίλο. Σε ξύπνησα; Άντε έλα, έχουμε πολλά να πούμε. Περί ανέμων και υδάτων. Ξέρεις πόσα πολλά είναι τα ύδατα και οι άνεμοι; Ε τόσα θα πούμε. Όχι πολύ λυπητερά, είναι Σάββατο. Δεύτερος καφές κρύος, προτιμώ στη Ζεύξιδος. Έχει δεντράκια, πάντα σκιά και δροσιά. Πάει κι έρχεται κόσμος με σακκούλες, ψώνια που βοηθούν στην σαββατιάτικη ψυχική ανάταση αυτών που δεν έφυγαν. Να πάμε μετά να πάρουμε ένα μπλουζάκι που είδα; Χαζεύεις τις φάτσες, σχολιάζεις τους περαστικούς, κουτσομπολεύεις λίγο. Τον βλέπεις εκείνον; Χώρισε κι αυτός... Σάλταρε ο άνθρωπος μετά από τόσα χρόνια. Είναι λίγο πιο ασιδέρωτος τώρα που χώρισε, αλλά πιο χαμογελαστός. Καλύτερα έτσι παρά σιδερωμένα ρούχα και σιδερωμένα μούτρα. Φαίνεται δέκα χρόνια νεώτερος.

Μεσημέριασε και πείνασα. Πάμε στο κρητικό να σφίξουμε δυο ρακές; Και δεν πάμε; Οι ρακές πρέπει πάντα νά 'ναι ζυγές, ζευγάρια. Οι άνθρωποι χωρίζουν, οι ρακές όχι. Πιάσε και λίγη στάκα, φέρε και μια πίτα του βοσκού. Πάχυνα ρε φίλε, εσύ μια χαρά κρατιέσαι. Δε βαριέσαι, δίαιτα από Δευτέρα που της ταιριάζει. Λέμε, λέμε... Είδες ρε χαζέ πόσα είχαμε να πούμε; Πως περνούν οι άλλες μέρες χωρίς να τα λέμε; Ωχ, άκου αυτό το τραγούδι. Πόσα χρόνια είχα να τ'ακούσω... Ψαραντώνης δεν είναι; Τον είδες ποτέ live; Θα χαζέψεις σου λέω... Τα κορίτσια τι ώρα τελειώνουν; Να πάμε κάπου να τσιμπήσουμε; Μα κι εδώ δεν τσιμπάμε; Σου λέω οχτακόσια κιλά θα γίνω. Τι να κάνουμε το βράδυ; Πάμε σινεμά; Καλοκαιρινός Woody Allen στη δροσιά. Θα πάρουμε και μπυράκια να σβήσουμε τις ρακές. Τώρα που είπα ρακές, αρχηγέ φέρε άλλες δυο. Σου ήρθε η εφορία; Εγώ θα ρυθμίσω, έτσι είπε ο λογιστής. Άλλαξε θέμα ρε φίλε, είπαμε είναι Σάββατο. Διακοπές πότε θα φύγετε; Κλείσατε εισιτήρια, βρήκατε φτηνά; Ξενοδοχείο ή airb'n'b; Να κανονίσουμε και μαζί μια φορά. Με τον πατέρα σου μιλάς; Εγώ τσακώθηκα. Λες να γίνουμε κι εμείς έτσι; Ελπίζω όχι, τουλάχιστον τους έχουμε σαν παραδείγματα προς αποφυγή. Σαν παραδείγματα προς μίμηση απέτυχαν. Εμείς θα τα πάμε καλύτερα. Αθήνα κατεβαίνεις καθόλου; Μόνο για συναυλίες. Έρχεται ο Silvert Hoyem τέλη Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Madrugada δεν άκουγες; Κωλολέει. Άντε ψήσου να πάμε παρέα.

Που πάρκαρες; Πάμε σιγά σιγά; Θα περιμένουν τα κορίτσια. Να την πέσουμε λίγο και να βρεθούμε γύρω στις δέκα παρά; Να κοιμηθεί το παιδί πρώτα. Εμείς ξεπαιδιάσαμε. Μιλάμε κατά τις εννιά. Άμα δε βολέψει μη σκας τα λέμε κι αύριο. Αρχηγέ, φέρε δυο κρητικές μπύρες για το σβήσιμο... Ναι φέρε και γλυκό, οχτακόσια κιλά γίναμε... Δίαιτα από Δευτέρα. Ωραίο ήταν το σημερινό ε; Ναι ρε, καλά που δε φύγαμε, ευτυχώς ήσουν κι εσύ εδώ... Να το ξανακάνουμε...

Υ.Γ. Να σκεφτείτε περάσαμε τόσο καλά, που ξεχάσαμε να το ανεβάσουμε στο instagram/facebook/twitter... Απίστευτο ε;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Χρήστος Κιούσης
Χρήστος Κιούσης

Ο Χρήστος Κιούσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αλλά ζει κι εργάζεται στην Θεσσαλονίκη από το 1997. Σπούδασε Κινηματογράφο και Τηλεόραση στη Σχολή Σταυράκου και digital marketing. Mιλάει Αγγλικά κάθε μέρα, Γερμανικά όποτε τα θυμηθεί και Ιταλικά στις διακοπές κυρίως αν χρειαστεί να παραγγείλει φαγητό στην Ιταλία. Εργάζεται σε τηλεοπτικές παραγωγές από το 1994. Συμπαρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» στον ΑΝΤ1 και το "Βινύλιο" στο ίδιο κανάλι.

Είναι φίλαθλος από μικρός και πατέρας τριών υπέροχων παιδιών. Έχει παίξει μπάσκετ ως νέος με επιεικώς μέτριες επιδόσεις και τένις ως μεσήλικας με ακόμα πιο φτωχά αποτελέσματα. Του αρέσουν το γράψιμο, οι συνεντεύξεις, το ραδιόφωνο, η παραγωγή τηλεοπτικού περιεχομένου και τα ταξίδια κι ελπίζει μια μέρα, να μπορέσει να τα συνδυάσει όλα επαγγελματικά.