Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

Γιώργος Καραμάνος
Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 1-1

bet365

Ακόμα και με τις ρεζέρβες των ρεζερβών η Μπάρτσα έφτασε τα 29 σερί ματς αήττητη για πρώτη φορά στην ιστορία της και με το 1-1 στην Βαλένθια πάει για την κούπα του Κόπα ντελ Ρέι.

Το απίστευτο 7-0 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε κανένα περιθώριο στη Βαλένθια. Στην πραγματικότητα το μόνο που είχε ενδιαφέρον στη ρεβάνς του ημιτελικού στο Κόπα ντελ Ρέι, ήταν το εάν η Μπαρτσελόνα θα έκανε τελικά το απίθανο ρεκόρ της. Είχε ήδη ισοφαρίσει την επίδοση της εποχής Γκουαρδιόλα με 28 ματς στη σειρά χωρίς ήττα και απλά χρειαζόταν αυτό το πέρασμα από το «Μεστάγια». Αν και αρχικά η επιλογή του Λουίς Ενρίκε να παίξει με τα δευτερό-τριτα, φάνηκε ότι θα κόστιζε, τελικά η ομάδα του έφτασε το μαγικό νούμερο των 29 αγώνων και γράφοντας ιστορία, με αυτό το 1-1 πέρασε στον τελικό.

Μέσι, Νεϊμάρ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Λουίς Σουάρες, Πικέ, Ντάνι Αλβες, Μασεράνο, Αρντά Τουράν δεν βρίσκονται καν στον πάγκο και έτσι οι Νυχτερίδες αρχικά βρήκαν την ευκαιρία να σώσουν κάπως τα προσχήματα σε αυτόν τον ατιμωτικό αποκλεισμό. Σε δύο χρόνους ο Νεγρέδο (39') έβαλε το ένατο γκολ του στη σεζόν. Ωστόσο, σε αυτό το κακό παιχνίδι οι Μπλαουγκράνα βρήκαν την ισοφάριση με πλασέ του Καπτούμ (84'), ο οποίος βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά με τους μεγάλους στην πρώτη επαφή του με τη μπάλα. Ετσι η Μπάρτσα θα διεκδικήσει το τρόπαιο για 38η φορά (27 τίτλοι, 10 ήττες), με τη Ρεάλ να έχει μία συμμετοχή περισσότερη.

* Με 16.400 εισιτήρια, αυτή ήταν η δεύτερη μικρότερη προσέλευση όλων των εποχών σε ημιτελικό αγώνα Κυπέλλου στην Ισπανία. Η χειρότερη συνέβη πριν έξι χρόνια στο Μαγιόρκα-Μπαρτσελόνα (14.000)!

Βαλένθια (Γκάρι Νέβιλ): Ζάουμε, Σάντος, Ντιαλό, Γκαγιά, Βέζο, Βιγιάλμπα (80' Ιμπάν), Ζαΐμπο, Μπαρμπόσα, Μίνα (71' Αντρέ Γκόμες), Πιάτι, Νεγρέδο (56' Μπακάλι)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Βερμάλεν, Μπαρτρά, Αντριάνο (76' Ντάγκλας), Ματιέ, Σέρζι Σαμπέρ, Σέρζι Ρομπέρτο, Ράκιτιτς (76' Κάμαρα), Μουνίρ, Αλέις Βιδάλ, Σάντρο (84' Καπτούμ).


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα