Μένουμε Ευρώπη...

Gazzetta team
Μένουμε Ευρώπη...

bet365

Στην Γαλλία πραγματοποιήθηκαν το κογκρέσο και οι εκλογές Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ράγκμπι, στο οποίο την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Γιάννης Καρανάσιος.

Πρόεδρος επανεξελέγη ο Ρουμάνος Οκτάβιε Μοράριου.

Την δεύτερη ημέρα στο πλαίσιο των εργασιών συζητήθηκε και το θέμα του ελληνικού ράγκμπι με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ή την παραμονή του με αναστολή.

Μετά την παρουσίαση από πλευράς του Προέδρου της Επιτροπής Ράγκμπι της ΟΧΕ Γιάννη Καρανάσου, αποφασίστηκε ομόφωνα η παραμονή του ελληνικού ράγκμπι στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με διετή αναστολή, ταυτόχρονα με την υπογραφή ειδικού μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα σε Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ράγκμπι και ΟΧΕ. Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια θα πρέπει το άθλημα να αναπτυχτεί, ώστε να ξαναγίνει αυτόνομο.

Στην απόφαση αυτή μέτρησε και η άποψη του εκπροσώπου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ράγκμπι, ο οποίος τόνισε ότι από την αναφορά που έγινε από ανθρώπους της Παγκόσμιας, μετά την επίσκεψη στην Ελλάδα και τις συναντήσεις με τους ιθύνοντες της ΟΧΕ, διαπίστωσαν ότι η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος είναι ένας σοβαρός οργανισμός που έχει διάθεση και δυνατότητες να βοηθήσει και να οργανώσει το ελληνικό Ράγκμπι.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ράγκμπι της ΟΧΕ Γιάννης Καρανάσος επεσήμανε: «Εξήγησα λεπτομερώς στους συνέδρους την κατάσταση που βρήκαμε στο ελληνικό ράγκμπι, τα επόμενα βήματα και τους άμεσους στόχους που έχουμε θέσει.

Κάποιοι από αυτούς είναι η δημιουργία πιστοποιημένων διαιτητών και κριτών, η σχολή προπονητών, ώστε να υπάρχουν προπονητές που θα έχουν επίσημη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η διεξαγωγή τουρνουά για να έχουν δραστηριότητα οι ομάδες, η διεξαγωγή του πρώτου επίσημου πρωταθλήματος, αφού ολοκληρωθεί πρώτα η εγγραφή όλων των ομάδων, αθλητών και τέλος η δημιουργία Εθνικών ομάδων Ανδρών- Γυναικών, πάντα μέσα στο πλαίσιο που θα ορίζει το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ράγκμπι».

 

Τελευταία Νέα