Η μαγκιά του Πετρόπουλου

Βασίλης Σαμπράκος Βασίλης Σαμπράκος
Η μαγκιά του Πετρόπουλου

bet365

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον – πραγματικά - “Πετρογκόλ” της ΑΕΚ και τον Παύλο Μητρόπουλο, δύο επιτυχημένους ελεύθερους επαγγελματίες που εκμεταλλεύτηκαν την οικονομική κρίση.

Ο Αντώνης Πετρόπουλος κάνει σήμερα γενέθλια πιθανόν με λιγότερα χρήματα στην τσέπη, αν και δεν έχει προλάβει να τον “φεσώσει” η ΑΕΚ, αλλά με πολύ καλύτερη διάθεση συγκριτικά με αυτή που είχε τέτοια μέρα πριν έναν χρόνο. Διότι έχει αρχίσει ήδη να απολαμβάνει την επιλογή που έκανε και το ρίσκο που πήρε να πάει στην ΑΕΚ, προτιμώντας την από ομάδες που μπορούσαν να του παρέχουν περισσότερα χρήματα, μεγαλύτερη οικονομική ασφάλεια, πιθανόν και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου προσφέρεται σε απόδοση 1.75 στην sportingbet

Ο Πετρόπουλος διάλεξε την ΑΕΚ συνειδητά, την προτίμησε, και εδώ και μερικές εβδομάδες έχει αρχίσει να αποδεικνύει και στον εαυτό του αλλά και σε αυτούς που τον παρατηρούν ότι τελικώς τα κότσια του είναι μεγαλύτερα από αυτά που νόμιζαν.

Γιατί πήγε στην ΑΕΚ; Επειδή εκτίμησε ότι αυτός ο δρόμος οδηγεί πιο σύντομα προς τον δικό του προβιβασμό, αρκεί να βοηθήσει την ΑΕΚ να αποφύγει τον υποβιβασμό. Ναι, σκέφτηκε πολύ την πιθανότητα να γράψει μαύρη ιστορία, συνδέοντας το όνομά του με την πτώση της ΑΕΚ στην Β' Εθνική, αλλά δεν φοβήθηκε. Και κάπου εκεί άρχισε να αποδεικνύει ότι δεν φοβάται τα δύσκολα, ούτε τον εαυτό του στα δύσκολα, σε αντίθεση με ό,τι πίστευε γι' αυτόν η Παιανία και είχαν αρχίσει να πιστεύουν και ποδοσφαιριστές που συνεργάζονταν μαζί του.

Ο Πετρόπουλος ζύγισε από την μια πλευρά την προοπτική ενός Αστέρα Τρίπολης, δηλαδή μιας ομάδας που μεγαλώνει και μιας στιβαρής οικονομίας, και από την άλλη τη φανέλα της ΑΕΚ και την προβολή της οποίας θα τύχει αν τα καταφέρει μαζί της. Και η ζυγαριά έγειρε προς την βαριά φανέλα, δίχως πολλή σκέψη πάνω στην πιθανότητα η ΠΑΕ ΑΕΚ να μη βρει λύση. Διότι ο Πετρόπουλος αντιλήφθηκε το νόημα: ακόμη και αν η ΠΑΕ δεν τα καταφέρει, αν εκείνος συνεχίσει να σκοράρει η δική του προοπτική είναι εξασφαλισμένη. Και η πρόσκλησή του στην Εθνική και η προβολή του εντός και εκτός Ελλάδας. Με τα μισά γκολ με την ΑΕΚ θα πετύχει πολύ περισσότερα για τον εαυτό του από όσα θα πετύχαινε με τα διπλάσια γκολ σε μια Τρίπολη.

Με το ίδιο μυαλό προτίμησε την ΑΕΚ ο Παύλος Μητρόπουλος. Το ίδιο “πεινασμένος” για διάκριση και ανέλιξη, είδε μπροστά του το έμβλημα, τη φανέλα και άφησε στην άκρη την οικονομική παράμετρο αυτού του βήματος. Οι δύο αυτοί παίκτες έχουν αρχίσει να αλλάζουν την ΑΕΚ, να τη μεταμορφώνουν σε ομάδα και μάλιστα αποτελεσματική. Αν συνεχίσουν να τα καταφέρνουν είναι βέβαιο ότι θα τους συμβούν πολλά: θα αγαπηθούν από τον κόσμο της, δηλαδή από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, θα πάρουν μεγάλη προβολή από τα media, θα μπουν σε ατζέντες των scouts που κοιτάζουν την ΑΕΚ σαν ένα μεγάλο πανέρι για να διαλέξουν και να ψωνίσουν φτηνά οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Κι ακόμη και αν τον ερχόμενο Μάιο η ΑΕΚ δεν μπορεί να τους κρατήσει, αμφότεροι θα εξαργυρώσουν την επιτυχία της αγωνιστικής μεταμόρφωσής της με ένα άλλο συμβόλαιο.

Ο Πετρόπουλος και ο Μητρόπουλος, που τυχαίνει να είναι συχνά “δωμάτιο” στην ΑΕΚ, θα είναι μεθαύριο, αν τα καταφέρουν με την Ενωση, δύο επιτυχημένοι Ελληνες ελεύθεροι επαγγελματίες της κρίσης. Εκεί που οι άλλοι είδαν πανικό, φτώχεια, μιζέρια και μαύρες μέρες, αυτοί είδαν την ευκαιρία και αποφάσισαν με μυαλό και θάρρος να την αρπάξουν. Κοιτάξτε γύρω σας, αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα αυτή την εποχή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Σαμπράκος
Βασίλης Σαμπράκος

Έχει συμπληρώσει 3 δεκαετίες στην αθλητική δημοσιογραφία. Μετά από τόσα χρόνια και τόσα διαφορετικά έργα, δεν λειτουργεί στην δημοσιογραφία για να εκφράζει οπαδικά αισθήματα ή συλλογικές προτιμήσεις. Γράφει και μιλάει για όλους, απευθυνόμενος προς όλους. Και τρελαίνεται στην ιδέα ότι υπάρχει κάπου ένας άνθρωπος, μια μέθοδος ή ένα εργαλείο που θα τον βοηθήσει να κατανοήσει καλύτερα και βαθύτερα το ποδόσφαιρο. Πάνω από όλα, ο Βασίλης Σαμπράκος συστήνεται ως ο συγγραφέας του “Εξηγώντας το θαύμα” ή “The Miracle 2004”, ενός βιβλίου που έφτασε να σταθεί ανάμεσα στα καλύτερα ποδοσφαιρικά βιβλία του 2022 στην Αγγλία.