Ο Θοδωρής Πρισκομάτης μιλά για το αθλητικό τμήμα του Deree

Gazzetta team
Ο Θοδωρής Πρισκομάτης μιλά για το αθλητικό τμήμα του Deree

bet365

Μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης με τον Διευθυντή του Αθλητικού Τμήματος του Deree, Θοδωρή Πρισκομάτη.

1. Δώστε μας μια συνοπτική παρουσίαση του Αθλητικού Τμήματος του Deree.

Αφού σας ευχαριστήσω για τη συνομιλία μας αυτή και το ενδιαφέρον σας για τα προγράμματά μας, συνοπτικά σας αναφέρω ότι το Αθλητικό Τμήμα του Deree – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος έχει σαν στόχο την παροχή ενός προγράμματος αντίστοιχης υψηλής ποιότητας με του ακαδημαϊκού μας και παρόμοιο με αυτό των αμερικανικών πανεπιστημίων, το οποίο θα βοηθήσει τους φοιτητές μας και αθλητές μας, με ήθος, και μέσω της σκληρής προσπάθειας, να πετύχουν τη διάκριση στην αθλητική και ακαδημαϊκή τους πορεία και στη ζωή τους εντέλει!

Αυτός ο στόχος υλοποιείται μέσω των παρακάτω προγραμμάτων:

  • Intercollegiate Athletics, των αγωνιστικών ομάδων του Κολλεγίου, με 13 ομάδες σε 10 αθλήματα (καλαθοσφαίριση, ποδόσφαιρο, futsal, βόλεϊ, υδατοσφαίριση, ράγκμπι, κολύμβηση, τένις, στίβο και cheerleading) και συμμετοχή σε πρωταθλήματα και τουρνουά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Intramural Sports, διοργάνωση ενδοκολλεγιακών πρωταθλημάτων σε πληθώρα αθλημάτων (ενδεικτικά: 5Χ5 ποδόσφαιρο, μπάσκετ, beach volley, τένις, πιγκ-πογκ, τοξοβολία, σκάκι, κ.ά.).
  • Outdoor Recreation program, με διοργάνωση εξορμήσεων και δραστηριοτήτων στη φύση, όπως εκδρομές για πεζοπορία, αναρρίχηση, camping, sailing, scuba diving, εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, κ.ά.
  • Physical Education – Credit courses program, με την παροχή στους φοιτητές μας 2-3 μαθημάτων αθλητικού αντικειμένου μίας (1) διδακτικής μονάδας.
  • Group Fitness Classes program, με την παροχή ομαδικών προγραμμάτων γυμναστικής στο Deree Fitness Center.
  • Deree Athletic Scholarships program, με την παροχή αθλητικών υποτροφιών σε ταλαντούχους φοιτητές μας.
  • Pierce Athletic Scholarships program, με την παροχή αθλητικών υποτροφιών σε ταλαντούχους μαθητές μας.
  • Community Programs, με τη δυνατότητα χρήσης των αθλητικών μας εγκαταστάσεων σε μέλη εκτός της κοινότητας του κολλεγίου και την λειτουργία του Α.Σ.Κ. Ντερή.
  • Summer Camp, με την λειτουργία του καλοκαιρινού (ημερήσιου) camp διαρκείας 5 εβδομάδων, το οποίο φέτος θα διοργανώσουμε για 32ο έτος!

2. Τι είναι ο Αθλητικός Σύλλογος του Deree, ποια η ιστορία και το έργο του;

Ο Α.Σ.Κ. Ντερή ιδρύθηκε το 1986 και επαναδραστηριοποιήθηκε το 2011, έχοντας έξι (6) αθλήματα (κολύμβηση, τένις, βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο και στίβο) και πάνω από 1.300 αθλητές. Μέσω του Αθλητικού Συλλόγου αγωνίζονται επίσης οι ομάδες γυναικών του Κολλεγίου στα αντίστοιχα πρωταθλήματα των ομοσπονδιών σε μπάσκετ και βόλεϊ, ενώ υπάρχει συμμετοχή συνολικά 25 αγωνιστικών τμημάτων του Συλλόγου στα αντίστοιχα πρωταθλήματα κατά άθλημα.

Οι ομάδες μπάσκετ εφήβων και παίδων αγωνίζονται στην Α’ κατηγορία της ΕΣΚΑ, οι ομάδες παγκορασίδων και κορασίδων στο βόλεϊ έχουν φθάσει στην τελική φάση, έχουμε τενίστες με πανελλήνιες νίκες και στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξής τους στην ηλικιακή τους κατηγορία, οι ομάδες ποδοσφαίρου έχουν πετύχει κι αυτές σημαντικές διακρίσεις στις διοργανώσεις που συμμετέχουν, έχουμε νεαρούς αθλητές στον στίβο που ήδη έχουν συμμετοχή σε τελικούς στα ηλικιακά πανελλήνια πρωταθλήματα, ενώ έχουμε μεγάλο αριθμό κολυμβητών που έχουν κερδίσει μεγάλο αριθμό μεταλλίων στα πανελλήνια ηλικιακά πρωταθλήματα και έχουν πετύχει πανελλήνια ρεκόρ.

3.Τι είναι η Αθλητική Ακαδημία του Deree και πώς βοηθούν τα παιδιά να αποκτήσουν αθλητικές εμπειρίες;

Η Deree Sports Academy δημιουργήθηκε με στόχο –και αυτή– την παροχή ποιοτικής αθλητικής εκπαίδευσης στα παιδιά και τη γνωριμία με τον αθλητισμό πάνω σε σωστές βάσεις και όχι με αυτοσκοπό τον πρωταθλητισμό. Γνωρίζουμε πως έχοντας 1.300 και πλέον αθλητές δεν είναι δυνατό να έχουμε και τόσους πρωταθλητές, μπορούμε όμως και θέλουμε να έχουμε τόσους αθλητές, που μέσα από την Aκαδημία μας γνώρισαν τη χαρά του αθλητισμού στις εξαιρετικές αθλητικές μας εγκαταστάσεις, υπό την καθοδήγηση άξιων και ικανών προπονητών και πήραν εφόδια που θα τους συντροφεύουν στη ζωή τους και θα τους βοηθήσουν να πετύχουν σε ό,τι κάνουν.

4.Πρόσφατα ολοκληρώθηκε το 1ο τουρνουά καλαθοσφαίρισης στη μνήμη του Θανάση Χριστοφόρου, που θεσμοθέτησε και διοργάνωσε το Deree. Πείτε μας λίγα λόγια για τη διοργάνωση.

Ο Θανάσης Χριστοφόρου ήταν ο οραματιστής αυτών των προγραμμάτων τα οποία έχουμε τη χαρά να προσφέρουμε. Επί 40 χρόνια αφιέρωσε τη ζωή του στο Κολλέγιο, τους φοιτητές μας και τους αθλητές με τους οποίους συνεργάστηκε και όλοι τον θυμούνται με πολλή αγάπη για το ήθος, την ακεραιότητα και την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Σαν ελάχιστη ανταπόδοση των όσων έχει προσφέρει θελήσαμε να καθιερώσουμε ένα ετήσιο τουρνουά καλαθοσφαίρισης με το όνομά του στο γήπεδό μας, το οποίο επίσης φέρει το όνομά του!

Στη φετινή διοργάνωση που συμμετείχαν ομάδες εφήβων έλαβαν μέρος –εκτός της ομάδας μας– η Α.Ε.Κ. (η οποία και ήταν η νικήτρια), ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, ο ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, τις διοικήσεις, προπονητές και αθλητές των οποίων θερμά ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους!

5.Το Deree έχει κατά καιρούς παρουσιάσει πολύ δυνατές ομάδες που έφεραν διακρίσεις σε μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τι επιφυλάσσει το μέλλον;

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που το πρόγραμμά μας βαδίζει πάνω στους στόχους που έχουμε εξαρχής θέσει και έχουμε επίσης πετύχει διακρίσεις –εκτός αυτών που προανέφερα– και με τις ομάδες του Κολλεγίου, όπως με την ομάδα βόλεϊ γυναικών που έφθασε μέχρι τη Β’ Εθνική κατηγορία βασιζόμενη μόνο σε φοιτήτριές μας, ή με κατακτήσεις τουρνουά που συμμετέχουμε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτό όμως που μας ικανοποιεί περισσότερο είναι ότι βλέπουμε φοιτητές ή αθλητές μας να παίρνουν το πτυχίο τους και να διακρίνονται στην επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή τους ζωή!

Αθλητικά για το μέλλον, εκτός του ετήσιου διεθνούς τουρνουά (ACG International Sports Festival) που έχουμε καθιερώσει με τη συμμετοχή πανεπιστημίων από το εξωτερικό και το εσωτερικό σε 8 αθλήματα, στόχος μας είναι η καθιέρωση ενός ετήσιου –τουρνουά αρχικά– και πρωταθλήματος στη συνέχεια με τη συμμετοχή ελληνικών πανεπιστημίων, καλύπτοντας έτσι ένα μεγάλο κενό που υπάρχει στον ελληνικό πανεπιστημιακό αθλητισμό.

6.Αθλητικές υποτροφίες: Πιστό στην παράδοση των αμερικανικών πανεπιστημίων, το Deree προσφέρει ευκαιρίες σε νέους, υποσχόμενους αθλητές να αποκτήσουν υψηλής ποιότητας εκπαίδευση ταυτόχρονα με την αθλητική τους πορεία. Υπάρχει ανταπόκριση από τους νέους και με ποιους τρόπους η ακαδημαϊκή παιδεία βοηθά έναν νέο αθλητή;

Το πρόγραμμα των αθλητικών υποτροφιών καλύπτει επίσης απόλυτα τον στόχο μας για την παροχή της δυνατότητας απόκτησης υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης σε ταλαντούχους και υποσχόμενους αθλητές και έχει μεγάλη ανταπόκριση.

Αυτή τη στιγμή μέσω των αθλητικών υποτροφιών στο Pierce (Γυμνάσιο-Λύκειο) και στο Deree, δίνουμε τη δυνατότητα σε αρκετούς μαθητές-αθλητές και φοιτητές-αθλητές να φοιτήσουν στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και να αποκτήσουν ένα πτυχίο.

Η αγωνιστική επιτυχία, η αθλητική καριέρα, η δόξα –ακόμη ίσως και τα χρήματα– είναι όλα εφήμερα, η μόρφωση όμως και η γνώση μένουν!

 

Τελευταία Νέα