Χωρίς έξοδα τήρησης ο επαγγελματικός λογαριασμός στην Τράπεζα Χανίων

Χωρίς έξοδα τήρησης ο επαγγελματικός λογαριασμός στην Τράπεζα Χανίων

Χωρίς έξοδα τήρησης ο επαγγελματικός λογαριασμός στην Τράπεζα Χανίων

Χωρίς έξοδα τήρησης λογαριασμού θα μπορούν να διατηρούν μέσω της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων τους επαγγελματικούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις.

Μόνη προϋπόθεση, η σύνδεση του εν λόγω λογαριασμού με την υπηρεσία Web Banking της Τράπεζας. Όσες επιχειρήσεις λοιπόν πραγματοποιούν λιανικές συναλλαγές μέσω μηχανισμών POS ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα (e-banking κ.λπ.), υποχρεούνται να δηλώσουν μέσω TAXISnet, τον ή τους Επαγγελματικό/ούς Λογαριασμό/ούς έως και τις 12 Δεκεμβρίου. Οι λογαριασμοί δηλώνονται υποχρεωτικά με τη μορφή ΙΒΑΝ και επιβεβαιώνονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών. Σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του Λογαριασμού, η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση του.

Αυτά προβλέπονται, μεταξύ άλλων, στην κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ι. Δραγασάκη και της υφυπουργού Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόχρεοι που δεν θα συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ, ενώ οι νέοι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες οφείλουν να εκπληρώσουν την υποχρέωση αυτή εντός μηνός από την έναρξη άσκησης των δραστηριοτήτων τους.