«Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ίσως ό,τι καλύτερο» (vid)

Γιάννης Ράμμας
«Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ίσως ό,τι καλύτερο» (vid)

bet365

Η έγκυρη ιστοσελίδα draftexpress.com γοητεύτηκε με τη σειρά της απ' τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, χαρακτηρίζοντάς τον «ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια».

«Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αναδειχτεί απ' τη σχετική αφάνεια σε ένα απ' τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα των γεννηθέντων το 1994 παικτών» αρχίζει το σχετικό αφιέρωμα, πριν ακολουθήσει μία γρήγορη αναφορά στην εγκατάσταση της οικογένειάς του απ' τη Νιγηρία στην Ελλάδα το 1992 και στην κοινή παρουσία του με τον αδερφό του, Θανάση, στον Φιλαθλητικό (Α2 Ανδρών).

«Χάριν στην έλευση του Αντετοκούνμπο, το ελληνικό μπάσκετ ίσως έχει στα χέρια του την πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση, την οποία έχει δει η χώρα εδώ και πολλά χρόνια» συνεχίζει το εν λόγω κείμενο, όπου επίσης γίνεται ένας παραλληρισμός με τους Μπατούμ (Τρέιλ Μπλέιζερς) και Σεφολόσα (Θάντερ)!

«Ο Αντετοκούνμπο ξεχωρίζει πρώτα απ' όλα για το τεράστιο σωματικό προφίλ του, θυμίζοντας κάπως τον Νικολά Μπατούμ ή τον Τάμπο Σεφολόσα σε πρώτη ματιά. Διαθέτει εξαιρετικό ύψος στα 2,06μ., βάρος στα 89 κιλά, τα οποία συμπληρώνουν ένα αναπτυγμένο άνω μέρος του σώματος και μία εν γένει υπέροχη σωματοδομή, η οποία θα γεμίσει σημαντικά εν καιρώ. Το άνοιγμα φτερών του φέρεται να έχει καταμετρηθεί στα 2,21μ., αλλά ίσως πιο ενδιαφέρον είναι το μέγεθος των χεριών του, καθώς μπορεί να κρατήσει τη μπάλα σαν γκρέιπφρουτ, τα οποία τον βοηθούν σημαντικά ως πασέρ, χειριστή της μπάλας κι εκτελεστή».

Όλα αυτά ενώ «μόλις πριν από 3 μήνες έγινε 18 ετών», έχοντας παράλληλα πάρει «8 εκατοστά ύψος τους τελευταίους 10 μήνες», όπως σημειώνεται.

«Συνηθίζεται να λέγεται για ένα ταλέντο -ιδίως για ένα αδιευκρίνιστο- πως "παίζει κάθε θέση στο παρκέ", αλλά στην αναμέτρηση την οποία παρακολουθήσαμε στην Ελλάδα όντως ήταν έτσι. Το επίπεδο του ανταγωνισμού, όπως μπορείτε να δείτε και στο video του scouting report, είναι ανάξιος αναφοράς, αλλά είναι δύσκολο να μη πιαστείς απροετοίμαστος απ' το απίστευτο πακέτο ικανοτήτων, το οποίο ο Αντετοκούνμπο παρουσιάζει στα 2,06 μέτρα» προσθέτει ο Τζόναθαν Γκιβόνι της ιστοσελίδας draftexpress.com, πριν συνεχίσει με όλα όσα τεχνικά χαρακτηριστικά του προσέλκυσαν το ενδιαφέρον κι ανάγκασαν την ισπανική Σαραγόσα να τον υπογράψει μέχρι το 2017 μόλις ολοκληρώσει τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του.

Το κείμενο καταλήγει πως σίγουρα θα δηλώσει συμμετοχή στο draft του 2013 και διά στόματος του εκπροσώπου του, Γιώργου Δημητρόπουλου «κατά 80%-90% δε θα την αποσύρει», ενώ επίσης τονίζεται πως «8 ομάδες του ΝΒΑ (συν δύο γενικοί διευθυντές) έχουν βρεθεί στην Αθήνα να τον παρακολουθήσουν κι είναι αρκετά πιθανό πως πολλές ακόμη θα ακολουθήσουν μέσα στους επόμενους μήνες».

«Το ταλέντο του είναι ευδιάκριτο στην πρώτη ματιά μόλις πατήσει το πόδι του στο παρκέ, αλλά προφανώς υπάρχει δρόμος μπροστά του, ώστε να το μεταφράσει σε παραγωγικότητα στα υψηλότερα επίπεδα μπάσκετ. Ανεξαρτήτως αυτού, πρόκειται για μία μοναδική ιστορία στη φετινή τάξη του draft και θα είναι συναρπαστική η παρακολούθηση της εξέλιξής του τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και καθώς θα εξελίσσεται μέσα στις επόμενες χρονιές» καταλήγει στον επίλογό του.

Όσο για τις φιλοδοξίες του ίδιου του 18χρονου; Η φράση «θέλω να γίνω παίκτης του ΝΒΑ» τα λέει όλα.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα