Kαι στο...βάθος Λάσμε (vid)

Kαι στο...βάθος Λάσμε (vid)

Gazzetta team
Kαι στο...βάθος Λάσμε (vid)

bet365

Την περίπτωση του Στεφάν Λάσμε εξετάζει ο Παναθηναϊκός. Ο 29χρονος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στην Ομπραντόιρο, βρίσκεται στη λίστα του Αργύρη Πεδουλάκη. Στα υπόψιν ο Πελεκάνος.

Ο γεννημένος στην Γκαμπόν φόργουορντ/σέντερ αποφοίτησε το 2007 από το κολέγιο της Μασαχουσέτης και οι Γκόλντεν Στέιτ τον επέλεξαν στο Νο46 του ντραφτ.Στο ΝΒΑ αγωνίστηκε για μερικά ματς με τη φανέλα των Μαϊάμι Χιτ εκείνη τη σεζόν και στη συνέχεια η Παρτιζάν τον έφερε στην Ευρώπη. Με τη σερβική ομάδα έκανε εξαιρετική σεζόν στην Ευρωλίγκα καθώς είχε 10,6 πόντους και 6,6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 19 ματς. Μάλιστα εκείνη τη σεζόν είχε βρεθεί στον δρόμο του Παναθηναϊκού στο TOP-16 και τόσο στο ΟΑΚΑ όσο και στο Βελιγράδι πέτυχε από 12 πόντους. Την πολύ καλή του σεζόν με την Παρτιζάν την «εξαργύρωσε» με συμβόλαιο στην Μακάμπι Τελ Αβίβ. Με την «ομάδα του λαού» είχε 6,5 πόντους και 4,4 ριμπάουντ στην Ευρωλίγκα σε 20 παιχνίδια, αλλά στη συνέχεια η καριέρα του ύψους 2,03 φόργουορντ δεν πήγε όπως αναμενόταν.

Η αρχή της επόμενης σεζόν τον βρήκε στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης με την οποία υπέγραψε διετές συμβόλαιο. Στη ρωσική ομάδα, όμως, δεν αγωνίστηκε ποτέ λόγω ενός προσωπικού προβλήματος που αντιμετώπιζε και έπρεπε να μείνει στις ΗΠΑ. Ήθελε να αγωνιστεί στη D-League, αλλά ούτε εκεί τα κατάφερε αφού έκανε εγχείρηση και έμεινε μακριά από τα παρκέ για μερικούς μήνες. Αφού επανήλθε από τον τραυματισμό του βρήκε ένα καλό συμβόλαιο στην Ομπραντόιρο. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, το κορυφαίο της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, ο 29χρονος φόργουορντ βρήκε ξανά τον εαυτό του. Με τη φανέλα της Ομπραντόιρο είχε σε 34 παιχνίδια 10,9 πόντους, 6,3 ριμπάουντ και 1,9 κοψίματα σε 28 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο βοηθώντας τη να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Ο Λάσμε προσπάθησε εκ νέου για το... αμερικάνικο όνειρο παίρνωντας μέρος σε προπονήσεις με τους Μπόστον Σέλτικς, αλλά φαίνεται πως ταυτόχρονα έχει το μυαλό του και στην Ευρώπη. Ο Αργύρης Πεδουλάκης φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του καθώς πρόκειται για έναν από τους παίκτες που βρίσκονται στη λίστα του. Δεν είναι η πρώτη επιλογή του Έλληνα τεχνικού, όπως πρώτη επιλογή δεν είναι και ο Τζέιμς Γκιστ, το όνομα του οποίου επίσης ακούστηκε για τη φροντ λάιν των «πρασίνων» .

Στα υπόψιν και ο Πελεκάνος

Από τη στιγμή που ο Αργύρης Πεδουλάκης συμφώνησε με τον έξι φορές Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκό, ήταν δεδομένο πως θα εξέταζεται και περιπτώσεις παικτών με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν. Φαίνεται λοιπόν πως ένας από τους παίκτες που έχει στη λίστα του ο «Άρτζι» είναι ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο 31χρονος φόργουορντ έμεινε ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και είναι και αυτός στη λίστα με τους υποψήφιους φόργουορντ που εξετάζει ο 48χρονος κόουτς.


 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα