Euroleague: Έτσι επιλέγονται οι καλύτερες πεντάδες

Λεσόρ Σλούκας
Η Euroleague ανακοίνωσε τις δύο καλύτερες πεντάδες της σεζόν και το ερώτημα που έχει αρκετός κόσμος είναι το εξής: Με ποια κριτήρια γίνεται η επιλογή;

Όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα (13/5) η Euroleague ανακοίνωσε τις δυο καλύτερες πεντάδες για τη σεζόν 2023-24.

Έντονο ήταν το «πράσινο» χρώμα καθώς στην «All Euroleague Team» βρέθηκαν δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και πιο συγκεκριμένα οι Κέντρικ Ναν και Ματίας Λεσόρ. Μαζί τους την καλύτερη πεντάδα της χρονιάς συμπλήρωσαν οι Φακούντο Καμπάτσο, Μάικ Τζέιμς και Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις.

Αντίστοιχα στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της χρονιάς βρέθηκε ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος είχε «συμπαίκτες» τους Λορέντζο Μπράουν, Γουέιντ Μπάλντγουιν, Μάριο Χεζόνια και Έντι Ταβάρες.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της Euroleague οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Όχι μόνο από τον απλό κόσμο στα social media, αλλά και από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές καθώς παίκτες όπως οι Σέιν Λάρκιν, Τσίμα Μονέκε, Μάικ Τζέιμς και Άϊζάια Κάνααν κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πώς όμως επιλέγονται οι καλύτερες πεντάδες; Συγκεκριμένα ένα 25% των ψήφων ανήκει στο κοινό, ένα 25% στα media, ένα 25% στους προπονητές και ένα ακόμα 25% στους αρχηγούς των ομάδων. Όπερ και σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι συνολικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.