O Kάρλος Σάινθ πέρασε πρώτος στο Ράλι Ντακάρ

Gazzetta team
O Kάρλος Σάινθ πέρασε πρώτος στο Ράλι Ντακάρ
Η πρώτη ειδική διαδρομή του εφετινού Ράλι Ντακάρ δυσκόλεψε τους αγωνιζόμενους όμως ο Κάρλος Σάινθ προσαρμόστηκε καλύτερα από τους αντιπάλους του στις πέτρες και τα βράχια και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα με την ομάδα της Μini.

Μετά τον χθεσινό πρόλογο των μόλις έντεκα χιλιομέτρων επανήλθε το Ράλι Ντακάρ στα γνωστά του δύσκολα στάνταρ με την ειδική διαδρομή από τη Τζέντα στην πόλη Μπίσα της Σαουδικής Αραβίας. Οι αγωνιζόμενοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις, καθώς η διαδρομή έβριθε από πέτρες και βράχια, ενώ διέσχιζε κοιλάδες ανάμεσα από βουνά, αποξηραμένες κοίτες ποταμών και έκρυβε πάμπολλες παγίδες για τα ελαστικά των αυτοκινήτων.

21ος ο Λεμπ

Μεταξύ των χαμένων της πρεμιέρας του εφετινού Ντακάρ ήταν ο Σεμπαστιάν Λεμπ με πρωτότυπο της Prodrive που κατέγραψε τρία περιστατικά κλαταρισμένων ελαστικών. Ετσι έχασε αρκετό χρόνο και βρέθηκε στην 21η θέση της κατάταξης, ενώ και ο Νασέρ Αλ Ατίγια έπεσε με το Τοyota του από την πρώτη θέση που είχε μετά τον χθεσινό πρόλογο στη δέκατη.

Ο Αλ Ατίγια είχε ξεκινήσει πρώτος και δυσκολεύτηκε πάρα πολύ, καθώς ουσιαστικά καθάριζε τον δρόμο για τους επόμενους ωστόσο παρέμεινε ψύχραιμος και δήλωσε τα εξής: «Θέλαμε να κερδίσουμε τον πρόλογο και αναμέναμε ότι θα χάσουμε σήμερα χρόνο. Αύριο έρχεται η πραγματικά σημαντική ειδική διαδρομή. Είμαι πολύ χαρούμενος με την εξέλιξη έως τώρα, επειδή δεν έχουμε κάνει λάθη».

Ο περυσινός νικητής του Ράλι Ντακάρ, Κάρλος Σάινθ, ξεκίνησε σχετικά πίσω σήμερα με το Mini του επειδή είχε χάσει αρκετό χρόνο στον χθεσινό πρόλογο εξαιτίας ενός κλαταρισμένου ελαστικού. Ο Ισπανός αξιοποίησε το γεγονός, ότι βρήκε μπροστά του αρκετά καθαρό δρόμο και πέρασε μπροστά με διαφορά μόνον οκτώ δευτερολέπτων από τον teammate του στην Τoyota, Στεφάν Πετερχανσέλ, ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Μάρτιν Πρόκοπ με Ford.

H πρώτη δεκάδα μετά την 1η ειδική διαδρομή του Ράλι Ντακάρ

01.Carlos Sainz / Lucas CruzMini3:12:20

02.Stéphane Peterhansel / Edouard BoulangerMini+0:08

03.Martin Prokop / Viktor ChytkaFord+2:59

04.Matthieu Serradori / Fabian LurquinSRT+6:13

05.Yasir Seaidan / Alexey KuzmichSRT+7:530

6.Khalid Al-Qassimi / Xavier PanseriPeugeot+7:53

07.Giniel de Villiers / Alex Haro BravoToyota+8:43

08.Nani Roma / Alexandre WinocqProdrive+9:22

09.Jakub Przygonski / Timo GottschalkToyota+9:22

10.Nasser Al-Attiyah / Matthieu BaumelToyota+11:58

Η ειδική διαδρομή της Δευτέρας

Η δεύτερη ειδική διαδρομή θα γίνει τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2021 και έχει συνολικό μήκος 685 χιλιομέτρων με χρονομετρημένα τα 457 από αυτά. Οι αγωνιζόμενοι θα αντιμετωπίσουν τους πρώτους αμμόλοφους για μία απόσταση περίπου 40 έως 50 χιλιομέτρων και από εκεί και μετά είναι το πεδίο ελεύθερο. Στους αμμόλοφους είναι υποχρεωμένοι να κινηθούν αργά και προσεκτικά, στη συνέχεια όμως μπορούν να αναπτύξουν υψηλές ταχύτητες. Η πλοήγηση είναι δύσκολη, καθώς ορισμένα τμήματα της διαδρομής δεν είναι καταγεγραμμένα στο Roadbook, οπότε απαιτείται εξαιρετικός προσανατολισμός με τη βοήθεια της πυξίδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!