7 πολύ ψαγμένα τρικ για την περιποίηση του αυτοκινήτου μας

Gazzetta team
7 πολύ ψαγμένα τρικ για την περιποίηση του αυτοκινήτου μας
Πετάξτε τα προϊόντα εμπορίου για τη συντήρηση του αγαπημένου σας αυτοκινήτου και αντικαταστήστε τα με είδη καθημερινής χρήσης, από οδοντόκρεμες έως μανταλάκια!

Οι παλαιότεροι ορκίζονταν στα γιατροσόφια αντί φαρμάκων για τη θεραπεία σχεδόν όλων των ασθενειών. Γνωρίζετε όμως, ότι κάτι ανάλογο ισχύει και για τη σωστή περιποίηση του αυτοκινήτου μας, όπου μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ειδικά προϊόντα του εμπορίου με άλλα είδη, από αλεσμένο καφέ έως λαστιχένια γάντια και από ξύλινα μανταλάκια έως άμμο γάτας!

Δείτε επτά τέτοιες περιπτώσεις με εγγυημένα αποτελέσματα!

1. Λαστιχένια γάντια για τις τρίχες των ζώων

Αγαπάτε το σκυλί σας, το αντιμετωπίζετε σαν κανονικό μέλος της οικογένειάς σας και βέβαια το παίρνετε μαζί σας στο αυτοκίνητο. Αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το εσωτερικό του οχήματος από τις τρίχες του ζώου, κάτι που μπορεί να γίνει ευκολότερα από ό,τι φαντάζεστε.

Συγκεκριμένα, ψεκάστε τις επιφάνειες των καθισμάτων, της κονσόλας και του κόκπιτ με νερό και μετά φορέστε ένα λαστιχένιο γάντι και περάστε με το χέρι σας πάνω από όλα αυτά τα σημεία. Οι τρίχες κολλούν με έναν μαγικό τρόπο πάνω στο γάντι και εσείς γλιτώνετε πολύ δουλειά.

2. Λαμπεροί προβολείς με οδοντόκρεμα

Οι προβολείς των αυτοκινήτων από πλαστικό και όχι από κρύσταλλο έχουν την τάση να θαμπώνουν ή και να κιτρινίζουν με την πάροδο του χρόνου. Για να αποκτήσουν και πάλι τη λάμψη τους και να βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι, γυαλίστε τους με οδοντόκρεμα, η οποία περιέχει ειδικά γυαλιντικά συστατικά, που κάνουν να αστράφτουν όχι μόνον τα χαμόγελα, αλλά και τα φωτιστικά σώματα.

3. Άμμος γάτας κατά της υγρασίας

Κρατήστε αυτή τη συμβουλή για τις πιο κρύες ημέρες της χρονιάς, για να γλιτώσετε το θάμπωμα των παρμπρίζ και των παραθύρων. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε γεμίζοντας μία παλιά κάλτσα με άμμο γάτας, δένοντας καλά την κάλτσα και τοποθετώντας το αυτοσχέδιο μαξιλαράκι μέσα στο αυτοκίνητό σας. Η άμμος γάτας απορροφά την υγρασία και φροντίζει να μη θαμπώνουν τόσο εύκολα οι κρυστάλλινες επιφάνειες του αυτοκινήτου. Την ίδια δουλειά κάνει επίσης και το ρύζι.

4. Χάρτινες θήκες από κεκάκια για τα ψίχουλα

Όποιος μασουλάει μέσα στο αυτοκίνητο, γνωρίζει ότι τα ψίχουλα πέφτουν παντού, όσο και να προσέξεις. Ιδιαίτερα εκνευριστικό είναι, όταν χώνονται στις βάσεις από τις ποτηροθήκες, όπου είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθούν. Εδώ προτείνονται ως αυτοκινητιστικό «γιατροσόφι» oι χάρτινες θήκες μίας χρήσης για Cupcakes, τις οποίες τοποθετούμε μέσα στις ποτηροθήκες. Είναι πολύ πρακτικές, δεν κοστίζουν σχεδόν τίποτα και μόλις αρχίζουν και γεμίζουν, τις αλλάζουμε με καινούριες.

5. Καφές ενάντια στη δυσοσμία

Αντιμετωπίστε τις περίεργες μυρωδιές και τη δυσοσμία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου σας με ένα απλό και αποτελεσματικό τρικ. Απλά αφήστε όλη τη νύχτα μέσα στο όχημα ένα μπολάκι με φρεσκοαλεσμένο καφέ και θα εκπλαγείτε, πόσο καλά θα εξουδετερώσει όλες τις ενοχλητικές μυρωδιές.

6. Μανταλάκια για αρωματισμένη ατμόσφαιρα

Επειδή περνάμε πολύ χρόνο με το αυτοκίνητό μας, θέλουμε να νιώθουμε όμορφα σαν στο σπίτι μας μέσα σε αυτό. Για να φτιάξετε ατμόσφαιρα, βάλτε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου της επιλογής σας πάνω σε ένα ξύλινο μανταλάκι ρούχων και πιάστε το στις γρίλιες του συστήματος εξαερισμού στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Ετοιμη η πρωτότυπη αρωματοθήκη σας, την οποία μπορείτε να ανανεώνετε πανεύκολα, όποτε θέλετε.

7. Οινόπνευμα για τους υαλοκαθαριστήρες

Οι υαλοκαθαριστήρες αρχίζουν να μη σαρώνουν σωστά τις γυάλινες επιφάνειες με την πάροδο του χρόνου. Αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε, ότι πρέπει να αλλαχθούν άμεσα. Η πρώτη σας κίνηση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να τους σκουπίσετε με ένα πανάκι βρεγμένο με οινόπνευμα, το οποίο θα αφαιρέσει τις μεγαλύτερες βρωμιές. Εννοείται, ότι το οινόπνευμα δεν μπορεί να δίνει συνεχώς τη λύση, καθώς κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικαταστήσετε τους φθαρμένους υαλοκαθαριστήρες με καινούριους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!