Εδώ θα μάθεις την αλήθεια για το πως θα απαλλαγείς από τα έξοδα των καυσίμων

Gazzetta team
Εδώ θα μάθεις την αλήθεια για το πως θα απαλλαγείς από τα έξοδα των καυσίμων
Mε τη βενζίνη και το diesel να έχουν χτυπήσει κόκκινο και τις τιμές τους να βρίσκονται στα ύψη εδώ και αρκετό διάστημα, η επιλογή εναλλακτικών καυσίμων κίνησης, όπως το υγραέριο και το φυσικό αέριο αποδεικνύεται άκρως αποδοτική για την εξοικονόμηση ενός αξιόλογου ποσού χρημάτων μηνιαίως.

Και για να μιλήσουμε με απτά νούμερα, η βενζίνη έχει μέση τιμή τις τελευταίες μέρες 1,64€/lt, ενώ το πετρέλαιο κίνησης- που θεωρούνταν κάποτε η «σωτήριος λύση» για τους οδηγούς- έφτασε στο 1,41€/lt. Όπως φαντάζεστε, οι τιμές αυτές είναι υψηλότερες και ξεπέρασαν ακόμη και τα 2 ευρώ σε πολλά νησιά της Ελλάδας, στενεύοντας ασφυκτικά τα οικονομικά περιθώρια των οδηγών.

Tην ίδια στιγμή, το υγραέριο κίνησης δεν ξεπερνά το 0,83€/lt, όντας τουλάχιστον 50% πιο οικονομικό από την αμόλυβδη και 25% οικονομικότερο συγκριτικά με το πετρέλαιο κίνησης.

Και αν θέλετε να μάθετε πραγματικά πόσα χρήματα μπορείτε να κερδίζετε κάθε μήνα ή κάθε χρόνο από το αυτοκίνητό σας, δείτε κάποιες ενδεικτικές μετρήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και καταδεικνύουν εντυπωσιακά αποτελέσματα για το κέρδος από τη κίνηση με υγραέριο!

Καινούργιο Αυτοκίνητο 1600cc, διανύει κατά μέσο όρο 15.000χλμ ετησίως και ξοδεύει:

  • Με βενζίνη: 1.464,74 €
  • Με πετρέλαιο: 1008,42 €
  • Με υγραέριο: 760,00 €

Εξοικονομεί λοιπόν 48% με υγραέριο έναντι της βενζίνης και 23% με υγραέριο έναντι του diesel!

Και αν έχεις μικρό αμάξι και θεωρείς ότι αυτό εσένα δε σε αφορά, τότε διάβασε παρακάτω:

Καινούργιο αυτοκίνητο 1200cc, διανύει κατά μέσο όρο 15.000χλμ ετησίως και ξοδεύει:

  • Με βενζίνη: 1.223€
  • Με πετρέλαιο: 885,00€
  • Με υγραέριο: 612,00 €

Κερδίζει δηλαδή πάνω από 610€ ετησίως στη κίνηση με υγραέριο έναντι της κίνησης με βενζίνη, ενώ αν επιλέξει υγραέριο έναντι του diesel θα κερδίζει πάνω από 270€!

Αναλογιστείτε την εξοικονόμηση που θα έχει ένα μεγαλύτερου κυβισμού αυτοκίνητο όπως αυτά των 2000cc ή ένα παλαιότερο όχημα με πολύ μεγαλύτερες καταναλώσεις !

Φυσικά το υγραέριο είναι πολύ ελκυστικό όχι μόνο για το γεγονός ότι κερδίζεις από την πρώτη ημέρας κίνησης με αυτό αλλά και λόγω της πολύ μικρής επένδυσης που απαιτεί για την μετατροπή του οχήματος, πετυχαίνοντας έτσι άμεση απόσβεση . Επίσης κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι η τεράστια ανάπτυξη του δικτύου διανομής του καθώς τα πρατήρια υγραερίου έχουν ξεπεράσει σήμερα τα 1000 σε όλη την Ελλάδα.

Λάβε επίσης υπόψη σου ότι τα οχήματα με εναλλακτικά καύσιμα έχουν πλέον αυξημένη μεταπωλητική αξία, καθώς είναι μακροπρόθεσμα πιο οικονομικά για τον εν δυνάμει αγοραστή.

Όπως και να το δεις με το υγραέριο κερδίζεις και όσο αυξάνονται καθημερινά οι τιμές των καυσίμων, κερδίζεις όλο και περισσότερα!

Φυσικά, όπως σε κάθε εργασία που πραγματοποιείται στο όχημά σου έτσι και στην περίπτωση της μετατροπής σε υγραέριο, θα πρέπει να επιλεχθεί πολύ προσεκτικά η εταιρεία που θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση .

Εμπιστεύσου μόνο εξουσιοδοτημένα και πλήρως πιστοποιημένα συνεργεία που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στις εγκαταστάσεις συστημάτων εναλλακτικών καυσίμων και είναι πλήρως εξειδικευμένα, διότι μόνο αυτά μπορούν να εγγυηθούν το υψηλότερο επίπεδο ποιότητας και αξιοπιστίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!