Vyrus Alyen: «Κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη»

Γιώργος Βαρίνος
Vyrus Alyen: «Κυριολεκτικά από άλλο πλανήτη»
Η απαράμιλλη ιταλική αισθητική και μηχανολογική haute couture συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν αυτή την πραγματικά «εξωγήινη» μοτοσικλέτα.

Τόσο με βάση τις αισθήσεις, όσο και με τη λογική, η Alyen της μικρής boutique βιοτεχνίας κατασκευής μοτοσικλετών Vyrus, είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα: σχεδιαστικό και μηχανικό. Με βάση της το Ρίμινι της Ιταλίας, η Vyrus φαίνεται να συνεχίζει την τεχνική πρωτοτυπία της Bimota -για τους παλιούς και ψαγμένους η αναφορά- της ιστορικής δηλαδή ιταλικής μάρκας που είχε κάνει σημαία της τα εναλλακτικά συστήματα ανάρτησης και τα στιβαρά πλαίσια, στα οποία αναπαύονταν πλείστα όσα μοτέρ ιαπωνικής και ιταλικής προέλευσης κατά το παρελθόν.

Με βάση το εκπληκτικό Ducati
Superquadro V2 κινητήρα των 1,285 κ.εκ. με απόδοση 205 ίππων, η Vyrus δημιουργεί μια κυριολεκτικά απόκοσμη μοτοσικλέτα. Τεχνικά, περιλαμβάνει τα καλύτερα περιφερειακά που έχει να προσφέρει η βιομηχανία, όπως φρένα της Brembo και αναρτήσεις της Ohlins. Η σχεδίασή τη ωστόσο, με δύο εναλλακτικά συστήματα ανάρτησης βραχιόνων εμπρός και πίσω, υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία.

Διαχωρίζοντας την ανάρτηση από τη διεύθυνση στον εμπρός τροχό, κάτι που στο παρόν κάνει μόνο η BMW αλλά στο παρελθόν προσπάθησαν επίσης η Yamaha και φυσικά η Bimota, η Vyrus υπόσχεται μια νέα εμπειρία σταθερότητας και ασφάλειας στις στροφές, παρά την κτηνώδη ισχύ των 205 ίππων.

Ανάλογα φουτουριστική με τη μηχανολογική προσέγγιση ωστόσο είναι...

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!