Ιδού το νέο Piaggio Beverly! (pics)

Πέτρος Σηφαλάκης
Ιδού το νέο Piaggio Beverly! (pics)
Ένα από τα πιο επιτυχημένα scooter της αγοράς και ιδιαίτερα αγαπημένο στην Ελλάδα ανανεώνεται ελαφρώς, ύστερα από περίπου 10 χρόνια στους δρόμους.

Το Piaggio Beverly είναι μια γνώριμη φυσιογνωμία στους ελληνικούς δρόμους. Το ιταλικό scooter έχει εκτιμηθεί για το στυλ του, την υψηλή μεταπωλητική του αξία και την ευκολία χρήσης στην καθημερινότητα και πραγματικά έχει... γεμίσει ο τόπος από τέτοια, σε όλες τις εκδόσεις του! Μετά από περίπου δέκα χρόνια που προσφέρεται στη δεύτερη γενιά του, έρχεται ένα αρκετά μεγάλο update για να παραμείνει στην επικαιρότητα. Το βασικό στυλ του scooter παραμένει το ίδιο. Το κεντρικό φωτιστικό σώμα βρίσκεται ενσωματωμένο ψηλά, στο κινούμενο μέρος του τιμονιού και χαμηλότερα δύο στοιχεία LED στη μάσκα συμπληρώνουν την εικόνα, ως φώτα ημέρας.

Παρατηρώντας τις γραμμές του βλέπουμε ότι αποτελούν μια εξέλιξη των ήδη γνωστών από το σημερινό Beverly και ακόμη περισσότερο, του νέου Medley, του μικρότερου scooter της Piaggio. Το 2021 θα είναι ημερομηνία-κλειδί για την ιταλική μάρκα αφού το Beverly κλείνει 20 χρόνια από την ημέρα που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά. Με αφορμή λοιπόν τα «γενέθλια», παρουσιάζουν και το νέο! Ακόμη πάντως, δεν έχουν βγει πολλά στη δημοσιότητα. Η εταιρεία έδωσε τις φωτογραφίες, μαζί με λίγες πληροφορίες και συμπλήρωσε ότι με την επίσημη παρουσίαση θα μας λυθούν όλες οι απορίες. Αρχικά θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, το Beverly και το Beverly S. Οι εκδόσεις S πάντα υπήρχαν στην γκάμα του μοντέλου και αποτελούν πιο στυλάτες εκδοχές του χωρίς να αλλάζουν επιπλέον στοιχεία, τουλάχιστον μέχρι σήμερα. Δεν γνωρίζουμε αν στη νέα γενιά θα υπάρχουν μεγαλύτερες διαφοροποιήσεις.

Σύμφωνα με την Piaggio θα δούμε σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (keyless) για ακόμη μεγαλύτερη πρακτικότητα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, Full LED φώτα και συνδεσιμότητα με smartphone, όπως έχει ήδη γίνει από αρκετές μάρκες στην κατηγορία των μεσαίων scooter (βλέπε Kymco). Επίσης, σε αντίθεση με το σημερινό Beverly που προσφέρεται με κινητήρα 300 κυβικών και 350 κυβικών, θα υπάρχει το Beverly 300 και το Beverly 400, δηλαδή εκδόσεις των 300 κυβικών και 400 κυβικών αντίστοιχα. Πρόκειται για μια νέα γενιά κινητήρων HPE που θα πληρούν τη νόρμα Euro 5, ακόμη όμως η Piaggio δεν έχει πει λεπτομέρειες. Πάντως, ο 300άρης δεν θα έχει σχέση με τον κινητήρα των 300 κυβικών που εφοδιάζει σήμερα το Beverly, ο οποίος ομολογουμένως βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με τον πολύ καλό 350.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!