Υποψία εμπρησμού στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία

Gazzetta team
Υποψία εμπρησμού στο εργοστάσιο της Tesla στη Γερμανία
Ομάδα ακτιβιστών ανέλαβε την ευθύνη για τη φωτιά στο «Gigafactory» της Tesla στη Γερμανία

Η Tesla, όπως είναι γνωστό, κατασκευάζει ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών, ένα Gigafactory, στη Γερμανία. Το έργο βρίσκεται στην περιοχή Grünheide, κοντά στο Βερολίνο, δίπλα στο υπάρχον εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων της εταιρείας. Τα ξημερώματα της Τετάρτης 26/5 ξέσπασε μια περιορισμένης έκτασης φωτιά σε ένα σετ καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης, αρκετά μακριά από το εργοτάξιο.

Λίγες ώρες αργότερα, στην πλατφόρμα indymedia αναρτήθηκε μια επιστολή από μια ομάδα που ονομάζεται «Vulkangruppe» (Ομάδα ηφαιστείου), με την οποία έγινε ανάληψη της ευθύνης για την πυρκαγιά, που ενδέχεται τελικά να ήταν εμπρησμός. Η μακροσκελέστατη αυτή επιστολή ξεκινά ως εξής: «Διακόψαμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο εργοτάξιο του Tesla Gigafactory στο Grünheide τη νύχτα 25 προς 26 Μαΐου βάζοντας φωτιά σε έξι καλώδια ρεύματος υψηλής τάσης που βρίσκονταν πάνω στο έδαφος. Η Tesla δεν είναι ούτε πράσινη ούτε οικολογική ούτε κοινωνική. Η Tesla είναι μια επιχείριση που εξασκεί την υπερεκμετάλλευση παγκοσμίως, καταστρέφει ζωές και χρησιμοποιεί αποικιοκρατικού τύπου σχέσης εκμετάλλευσης. Με τη φωτιά που βάλαμε δηλώνουμε την αντίθεσή μας στο ψέμα της πράσινης αυτοκίνησης».

Η αστυνομία της περιοχής δεν αποκλείει την πιθανότητα εμπρησμού και εξετάζει την αυθεντικότητα της επιστολής ανάληψης ευθύνης, ωστόσο οι ενδείξεις προς το παρόν είναι ότι όντως συνέβη η ενέργεια όπως περιγράφεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κατασκευή του εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία συναντά εμπόδια. Πριν από λίγους μήνες περιβαλλοντικές οργανώσεις είχαν κερδίσει στο δικαστικό αγώνα που έκαναν εναντίον της αποψίλωσης του παρακείμενου δάσους, που έθετε σε κίνδυνο την άγρια ζωή της περιοχής. Ο Έλον Μασκ τότε δεν έχει κρύψει την ενόχλησή του για τη γερμανική γραφειοκρατία, που απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες για την έκδοση των απαραίτητων αδειών.

Διαβάστε ακόμα

» To Tesla Roadster SpaceX θα είναι... πύραυλος (pic & vid)

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!